Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

FÄRGLÖST, LJUDLÖST, KALLT OCH DÖTT

Av Anita - 26 januari 2014 02:43

 

Kanske är det dörför jag inte gillar vintern.

Tänker på de andra årstiderna. Ljuden av fågelkvitter, vågor. båtar på sjön.

Alla färger som sprakar och får en att bli glad istället för svart-vitt-grått som vintern består av.

Alla dofter man känner. Dofter av vår, sommar och höst. Vintern har inte ens en doft.

Så kylan. Jag fryser mer och mer för varje år.

För mig är vintern bara en stor och lång plåga.


Nåja, det är ingeting att göra åt det för jag har ju inte råd att rymma härifrån som många har så det är bara att kämpa och försöka stå ut så gott det går.


Nåja tillbaka till sista dagarnas äventyr.

I torsdags kväll forstatt kursen med Älvahäxan och det är alltid givande och ger en mycket att reflektera och tänka på. Att våga vara den man är pratade vi om. Lite till mans försöker vi vara till lags och vara som det förväntas av oss. Till lags för föräldrar, släkt och grannar. Att vara lagom.

Vet att jag alltid varit "egen" som min mamma sa men nu skiter jag i vilket. Alla vet att jag är lite knäpp på mitt vis och det står jag för. Mer om det en annan gång.


Igår åkte jag med PRO till Östersund för att gå på revy. Man behöver så väl skratta ett tag och det gjorde jag verkligen. Dessutom var vi och åt en god middag också. En trevlig dag. Enda smolket i bägaren var att jag var tvungen att lämna min bil i Kälarne och det var kallt och jag oroade mig för att den inte skulle starta när jag skulle hem men det gjorde den trots kylan. Iskall dag. Jag var glad för min värmepump när jag kom hem och det var varmt i huset. 


Fått en ny bloggkompsi som är 14 år. Det uppskattar jag för jag har inte så många unga omkring mig så det kan vara lärorikt att höra hur hon tänker. Jag tror inte jag minns riktigt hur det var att vara så ung. Dessutom är det en ny tid och en helt annan värld.


 

Så kommer en lördag och jag ligger länge i sängen och drömmer mig bort till sommarens blomsterängar och fladdrande fjärilar och flygande fåglar men till slut får man väl masa sig upp i alla fall.


Ringde lillebror B för han fyller år idag. Snart är han 50 år också. Tänk så tiden går fort.


Så kommer PappersBeda och grisnäsan Bob och hälsar på. Jag tycker om att det kommer vänner och bekanda nästan varje dag. Jag tycker om att sitta och småprata och mysa med folk. Alltid lär man sig något nytt av alla.  Det är en av de positiva sakerna med att vara pensionär. Man har tid att umgås och för mig är det viktigt som bor här uppe i skogen där man annars är helt ensam.


Så ringde Datafia och bjöd på födelsedagskalas. Det är storfiskarn som fyller år. Smörgåstårta och sällskap och jag blev kvar där rätt länge och så gick den här dagen sin väg. Hennes barnbarn var också där, en rund liten gullig kille som alltid har ett stort gurlande skratt. Man blir glad bara av att se honom.


Nu är det mitt i natten men av någon anledning kan jag inte sova så då sitter jag här i morgonrocken och skriver. Det är kolsvart utanför. Bara en liten ynklig lampa på andra sidan sjön lyser upp. 

Ingen måne, inga stjärnor, inget norrsken, inte ens räven är utanför. Det finns absolut ingenting mer än kyla och snö.


Dagens ord: Till och med den längsta vinter tar slut och blir till vår. 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro Lindström

26 januari 2014 14:46

Ja du - det är bara att pinna på och fortsätta längta. Idag skiner solen obarmhärtigt in på alla mina dammiga ytor. Men det gör inget, det är härligt när ljuset kommer...

 
Soldansaren

Soldansaren

26 januari 2014 16:52

Ja visst är det sköna med att bli äldre att man inte bryr sig längre. Det stör mig inte alls att jag är en omogen tönt som tycker om att leka i dockskåp och som hellre går runt i praktiska kängor än snygga stövlar. Och jag bryr mig inte om vem som vet om det. Det är faktiskt bara en lättnad.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dalatussan

Dalatussan

26 januari 2014 22:12

Hej en ny läsare här! Vilken fin blogg du har och roligt skriver du också. Hoppas du fortsätter skriva :)

//En skogsmulle

http://dalatussan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

27 januari 2014 12:04

Ja, det har du faktiskt rätt i! Jag har inte tänkt på det!
VINTERN HAR INGEN DOFT!
Här är det snöstorm idag. Det snöar vågrätt, lodrätt och från sidan.
Alla aktiviteter är inställda. Min stavgång, min dans och Skåne blir lamslaget för "lite" snö. Man ger sig inte ut på vägarna om inte salt/plogbilen har plogat vägen.
Det är som gjort för inomhusarbete......men jag vet inte om jag vill!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

27 januari 2014 12:56

Hej Anita. Har försökt ett flertal gånger att kommentera på min ipåad, men misslyckats eftersom skärmen är så känslig för fingertryck. Nu sksriver jag på stora datorn.
Det är lika tråkigt med vintern i storstan om man som jag är litet äldre. Ddu ska vara glad över det rika sällskapsliv ni har däruppe, där man bara kommer och hälsar på utan krusiduller. Här där vi har människor runt omkring kommeer ingen, som inte först är bjuden! Jag skulle gärna tänka mig bo granne med ddig och fö besök av Pappersbeda med grisnäösan, Datafia, Daansbritt, storfiskarn, Sofiprott ( efter Sonia Hedenbratts kuplett?) coh alla dom andra, och tänk det fina djurlivet du har, Här har nästan alla småfåglar försvunnit, fast jaglagtut mat. Den enda trogna är en koltrast, som jag nästan fått haalvtam. Haan sitter kvar och tittar på när jag lägger olst å bröd i en skål vid hans föttyer på fönsterblecket. Jag pratar med honom och han kvittrear tillbaka. Tror att det är en fjolårsunge, eftersom näbben är grasvart . Min fru är på. vad jag kallar "gumddagis", ett slags dagverksamhet för dementa, som vi har här. Hon ska få kaffe när hon kommer hem om ett par timmar. Har försökt lista ut var du bor medelst googlekartan, men är inte helt säker. Det torde vara ungefför mitt på Fisksjöns östra strand, om jag gissar rätt. Ha det så bra!

 
Sandra

Sandra

27 januari 2014 14:45

Fast vet du, hos mig kvittrar fåglarna även på vintern. Var ute förut, det blåser på tvären och snön viner runt öronen, då här jag såfåglarna prata i tallen. Så helt tyst är det inte ens på vintern:)

http://kvickrot.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se