Direktlänk till inlägg 27 januari 2014

DET HADE KUNNAT VARA VÄRRE

Av Anita - 27 januari 2014 15:03

När man vaknar en grå och blåsig morgon i paradiset Fisksjön och sakta tar sig ner för trappan och in på toa så ser man det man inte vill se.

Jag ser att min aura är liten och klen. Så ska det inte se ut. Det kanske man kan göra något åt. Enklare än att göra något åt det bleka och skrynkliga ansiktet jag ser i spegeln.


Vad gör man då? Ja, man kan vara snäll mot sig själv och bestämma sig för att bara göra postiva saker. 

Börjar med att koka kaffe och bre mackor.

 

Är det ingen som pysslar om en får man göra det själv. Tar med kaffet och mackorna och kryper ner i sängen igen. Nya boken från bokcirkeln ligger ju här och väntar på att få läsas. 


Jag hade en gång en man som gav min kaffe på säng ibland och så fick jag det alltid hos min faster när jag var liten. Jag minns det som något gott och omtänksamt och njuter av det även om det är bara jag själv som ger mig fika på säng numera.


Nu är den här skitmånaden snart slut och jag läser tillbaka på min gamla blogg 4 år tillbaka och 3 och 2 och ser att det kunde ha varit värre. Strängt taget är det väl lite bättre.


Magsjuka, trasig bil, tandvärk,kallt och slut på ved, helt utan pengar, tomt kylskåp. igendrivna vägar, ingen som hälsar på. 30 gradig kyla, ja listan över hemskheter i Januari kan göras hur lång som helst. Dessutom brukar jag drabbas av en vinterdepp som inte är av denna världen.


Så nu känns det faktiskt bättre. Veden räcker, värmepumpen håller huset varmt, folk kommer mest varje dag, ganska frisk är jag och bilen går även om jag måste byta stötdämpare snart. Nya pengar har kommit in och kylskåpet är inte tomt så vem är jag till att klaga? 

Snöar vägen igen kan jag stanna inne och storfiskarn har lovat att ploga min gårdsplan.


Fåglarna äter ur min hand och ekorrarna springer runt fötterna. 


Från det ena till det andra.

Såg en reklamsnutt som gjorde mig beklämd härom dagen.

Fredagsmys. En familj sätter sig. Alla har hörlurar och varsin platta att se vad dom ville i. Ska det bli så. Ska vi sluta att umgås. Sitta som robotar och glo på varsin platta. Herre je vilken hemsk framtid.


Nåja jag fortsätter att skämma bort mig själv. Ser på en gammal film på kanal Golbal. " Doktor Glas".

Så kommer en av gubbarna och jag sätter på kaffepannan på vedspisen och snart sprider sig en hemtrevlig doft över köket. Vi äter upp dom sista bullarna och pratar. Han hade sett en skabbräv och vi tycker så synd om honom. Hoppas någon av jägarna skjuter den och befriar honom från plågorna.

Samtalsämnen fattas aldrig oss  emellan.


Sedan ett besök hos grannen och hämtning av post och fågelmatning. Tänkte ta en promenad men det blåser så väldigt kallt så jag gick in igen.


Vad gör man då för att öka på energin?

 

Tittar i mina gamla bokmärkesalbum och det gör mig glad. Jag minns till och med doften av en del av bokmärkena och vem jag fått dom av. Så vackra är dom också.


Fortsätter med att titta i gamla album från tiden då jag var ung och vacker. Tiden då jag dansade och kysste vackra italienare och åkte utomlands rätt ofta.

När man  njöt av italienska solen, dofterna och maten. Då när benen var bruna och långa och inte vita och fulla med åderbråck som nu. Då när jag var jag och inte den främmande tant jag ser framför mig nu för tiden.


Nej. det ökade inte min energi ett endaste dugg.

Så du som är ung. Tänk på att det är nu du ska leva. Det är nu du ska samla fina minnen att kunna ta fram när du blir gammal. Jobba så lite du kan och lev och ha roligt så mycket du kan.


Jag fortsätter att samla energi genom att ta mig ett härligt skumbad. I taket har jag målat en glad ängel som ler mot mig när jag ligger i badet med en tidning och ett glas hallonsaft av egen tillverkning.

Nu får man försöka glädja sig åt dom små sakerna i livet.

Att jag inte behöver frysa och att jag är skapligt frisk och att jag har många fina vänner.


Dagens ord: Det gäller att se glädjen i det lilla.  


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

27 januari 2014 22:35

En sån där macka med sill har jag inte sett sedan Åke gick bort. Han åt smörgås med sill på till morgonkaffet varje dag.

Ja du, tänk när man var ung och vacker! Det var tider det.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

28 januari 2014 12:48

En sån snygging! Var det på 60-70 talet? Då ägde vi livet!!
Nu får vi leva på minnen!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

28 januari 2014 14:21

Du var en riktig skönhet... men jag tror faktiskt du fortfarande är vacker :)
Du lever ett rikt liv - ja, inte med pengar, men med vänner! Tänkte samma som du när jag såg reklamen med surfplattorna... stackars människor om det blir så...
Om vi kommer uppåt dina trakter så kommer vi absolut och hälsar på - tack för att din inbjudan :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

28 januari 2014 16:15

Ibland har jag hämtat energi genom att läsa din blogg. Jag tycker att den har så mycket positivt. Du var lika snygg då som nu tycker jag.
Nu ska jag läsa ikapp en massa blogginlägg då jag varit på resande fot ett tag.
Kramen på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

28 januari 2014 21:01

Och jag är så arg på mig själv för att jag inte hade vett att tycka att jag var vacker, när jag var ung och vacker...
Det låter underbart att ha en ängel i taket. Har ju sett lite av dina målningar och vet att det är en ängel som man blir glad av.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

29 januari 2014 07:18

Jag måste erkänna att jag ofta blir avundsjuk på ditt liv som jag läser om i din blogg. Du går på intressanta kurser, har vänner nära och kära som du träffar dagligen, fåglar som är nästan tama, närhet till naturen. Mycket lugn och ro. På sommaren så har du din trädgård att hålla på med. Om jag skulle göra en önskelista över saker jag vill ha i min vardag, i mitt liv, så kommer nog varenda en av dessa saker med. I/stället jobbar jag långa dagar och hinner inte hälften av alla dessa saker som skulle ge energi. Någonstans lever man väl fel, drömmer om att vinna pengar så att jag kan jobba minder och göra mer a de saker du beskriver. Så mitt i mitt sjukskriningselände så är det ändå rätt skönt att vara hemma och mata fåglar och läsa bökcer, men dock rätt ensamt. De flesta jag känner jobbar ju de med. Så njut jag tycker du har ett gott och rikt liv! (och ett badkar, det har jag inte och det tycker jag var ett dumt val att välja bort när jag vi byggde huset)

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

29 januari 2014 16:26

Alltid en lika bra och spännande blogg du har. Du tar upp livet som det är, med både med och motgångar. Att titta tillbaka och ändå inse du har det bättre detta år är väl skönt.
Vinterdepp kan jag åxo få, då det är riktigt riktigt kallt. Men nu med 4- minus så kanske man inte behöver känna sig helt vissen ändå.
Jättevacker bild på dig åxo.
Kram på dig snygging!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamsee31

30 januari 2014 00:02

Oj vilka morgonmackor du gör. Min fru och jag äter bara två , en med ost och en rostad med marmelad. Och sedan ett glas apelsinjuice till brtggkaffet. det serverar jag varje morgon ett litet bord av egen tillverkning som på ena gaveln är upphängt på elradiatorn under fönstret, strax intill fotgaveön på våra sängar. På fönsterblecket får i första hand "min"koltrast frukostmålet, som han alltid sitter och väntar på. så äter vi tillsammans på var sida om fönstret.
Vi har luftvärmesystem , så elementet är alltid avslaget numera.
Förselen. Med det lilla bordet är att vi slipper smulor i sängen.
VIlken kalaspingla du var som ung! Ack den som varit född på 40 talet och varit italienare! Puss å kram!

 
Äppelblom

Äppelblom

30 januari 2014 09:40

En liten förmiddagshälsning!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Janne

Janne

1 februari 2014 11:18

Goddag ! vad nyttigt och gott du ser ut för att äta. Ja det är nog viktigt att försöka att hålla auran och kroppen i trim fastän det inte alltid är lätt. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Ingen bild

Titti

2 februari 2014 19:08

Var sak har sin tid och det man ser i backspegeln är ganska begränsat.
Livet var inte så enkelt på den tiden då heller, bara för att man råkade vara ung på den tiden när man var ung ;)

Kram på dig!

 
Ingen bild

Alfrida

3 februari 2014 11:05

Jag brukar också bli vinterdeppig, men detta året har jag ätit vitamin d som kosttillskott, och fiskleverolja, det hjälpte mig. Bara som ett tips! Ha det bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se