Direktlänk till inlägg 6 februari 2014

UT UR FEBERDIMMAN

Av Anita - 6 februari 2014 21:21

På skagika ben börjar jag repa mig från flunsan som hållit mig i sängen i nästan en hel vecka oförmögen att klara de enklaste sysslor.


Morgonrocken blöt av svett, lakanen likaså och jag skulle inte orka att ens tänka på att byta. På spagettiben får man vara glad att man kan ta sig på toa.

Värk som flyttar sig från tänder till ben och upp igen. Torr i munnen. Håret som jag inte ens orkar kamma tovade ihop sig till en stor knöl i nacken. Inte orkade jag äta något heller. Tur att jag hade massor med frukt hemma och hjorton och mjölk slank ju ned som tur var.


Tänk att man kan bli så sjuk av en vanlig flunsa . Det är väl åldern kan jag tro, allt blir sämre och långvarigare.

Fåglarna och ekorrarna och grannen har fått klara sig själv.


Det är sådana här gånger man önskar att man var liten och att någon torkade ens svettiga panna och bytte lakan och gav en varm choklad och te. 


Smittar gör man ju också så ingen vågar komma hit.

Jo i lördags kom Datafia och gubben och hade med kycklingsallad så jag skulle få något i mig och Storfiskarna har varit här och plogat och hämtat posten. Grannen har mest gnällt. 


Idag är första dagen jag kan vingla omkring och mata fåglar och hämta post.

Dessutom har jag slängt mig i badkaret och svättat håret. Satt i soffan och det tog banne mig 2 timmar att reda ut det toviga håret.


Känner mig bättre får imorgon måste jag komma iväg och handlal för det är tomt på mat och jag måste äta för att kunna repa mig och få tillbaka krafterna.


Jag har sovit och sett på tv och svettats och sovit igen. Jag har inte ens orkat sätta på datorn men nu är den igåne men att hitta på något fyndigt dagens ord vet jag inte om jag klarar.


Dagens ord:när det varit värre kan det åtminstone inte bli sämre hoppas man.

 
 
Karin

Karin

6 februari 2014 22:15

Så skönt att höra ifrån dig igen! När man är sjuk, blir man "liten" igen, och vill gärna bli ompysslad. Nu får du vara försiktig och hämta krafter ur både mat och naturen.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

7 februari 2014 00:37

Va trevligt att du är tillbaka på bloggen. Harsökt efter dig varje dag och började undra om det hänt dig något allvarligt.
Nutidens influensa drabbar många väldigt hårt och du var tydligen en av dem. Det hade nog ändå varit skönt om du haft en gubbe vid din sida, som skött dig-ibland är tvåsamhet en säkerhetsutrustning också.
Under tiden jag väntat på nya blogg. Har jag plöjt igenom många av dina gamla. Såg ditt foto som 16-åring i bloggen där du rensade bokhyllan. Satan va snygg du var! Jag frågade mig själv varför det nye kom någon sådan i min väg, när jag var tonåring. Jag hade fallit pladask! Förresten tycker jag att dina anletsdrag går igen hos Sofipropp!
Hoppas du kryar på dig snabbt nu, så det kommer flera trevliga blogg från dig. Själv ska jag i helgen fira 60 årsdagen av mitt inträde i en av huvudstadens bästa manskörer, som genom åren gett mig så otroligt mycket med turnéer över hela västvärlden. Ha det så bra, men ta det lugnt i början och ge fan i att skotta snö!

 
Anki

Anki

7 februari 2014 06:39

Så skönt med ett livstecken från dig... började bli lite orolig...
Så jobbigt att vara sjuk när man är ensam... bra av Datafia och hennes gubbe att de kom till dig i alla fall.
Ta det nu lite lugnt i början och fortsätt krya på dig!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ann

Ann

7 februari 2014 09:01

Hej! Och krya på dej!!! Det verkar ha varit "manfall" lite varstans , i byarna, på arbetsplatserna m m ...Jag låg förra veckan, är allt annat än OK fortfarande, men hankar mej fram ...Ulf ligger nu, barna och barnbarn har varit klen om vartannat...här på jobbet är var och varannan hemma och sjuk!!! Verkar smittsamt med andra ord!!! Men nu ska det vända...med ljuset!!! Kram och ha en vilsam helg! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

7 februari 2014 10:18

Stackars dig som varit så dålig. Då är det inte roligt att vara ensam! Var rädd om dig nu tills krafterna vänder åter.
Krya på dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

7 februari 2014 10:47

Men kära nån att du varit så dålig. Igår passade jag mitt minsta barnbarn och där var sambon hemma med en dunderförkylning. Hoppas bara att jag inte blev smittad. Peppar, peppar ...
Önskar dig god bättring och en trevlig helg!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

7 februari 2014 14:56

Jag började faktiskt undra... Tystnaden från öster är förhoppningsvis slut. Krya på dej!

 
Soldansaren

Soldansaren

7 februari 2014 16:20

Blev riktigt orolig ett tag. Du brukar ju vara så flitig här. Skönt att höra av dig igen. Hoppas du kryar på dig fort!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

8 februari 2014 09:19

Skönt att höra att du är på bättringsvägen, jag började precis som dina andra följare att undra om något allarligt hänt. Skönt att det ändå "bara" var flunsan.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

9 februari 2014 06:27

God morgon på dig!
Så skönt du är bättre nu då. Själv känner jag åxo att flunsan är på intågande hos mig. Känner mig lite hängig idag.
Ha det så gott nu, och ät så du får nya krafter.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Marja

9 februari 2014 08:08

Krya på Dej! Ta't lugnt! Det tar tid att återhämta sig numera.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards