Direktlänk till inlägg 10 februari 2014

KOCKEN MED SINA SLÖA KNIVAR.....

Av Anita - 10 februari 2014 11:01

 

Kallsvettig lyckade jag ta mig till affären i fredags och handla lite mat. Sedan vilade jag på soffan resten av dagen. Det töar och snöar och jag ser att jag totalt glömt bort julgranen och den börjar barra.


Sådan tur att SofiePropp kom på lördagen och kan hjälpa mig. 

Det tar lång tid att klä av julgranen så mycket pynt som jag har på den. Varje är när jag plockar ner alla kulor och änlgar och glitter tänker jag på hur det kommer att bli nästa år den här tiden. Tänker på att sista åren har det bara blivit sämre och sämre. Nå, nog om det.


Medan jag vilar på soffan bakar SofiPropp muffins och så börjar hon laga mat.

 

Ett jättegott recept pasta med kräftstjärtsås. Ljuvlig. Jag som inte ens velat titta på mat åt faktiskt två portioner.


Resten av kvällen såg vi på "Den oändliga resan". Det var många avsnitt men vi såg alla. Så skönt att ha sällskap och bli lite ompysslad. Det var precis vad jag behövde.


Nu är det OS och det är sport bara sport men det skiter jag i.

Förstår inte att det är så viktigt. Då kan man helt plöstligt flytta tvprogram och radioprogram så sporten får komma fram till varje pris och helst på varenda kanals.


Jag har inte ens sett invigningen för när jag hörde hur dom där borta behandlar folk vill jag bara spy. Man kommer dit och jobbar och när man vill ha lön får man ett spett i ändan. Det är säkert bara ett toppen på isberget av illdåd och till ett sådant ställe åker hela världen för att leka. Skamligt att det toleraras och bara för sport. Men....sport är inte sport längre, det är pengar och makt som allt annat.


Nåja Söndagen kommer med tö. Sofiepropp och jag tar av det sista från granen och kastar ut den och så har man då barr i hela huset. Dammsög bort det mesta men jag vet att det finns kvar. Kanske är det lite ljusare idag så jag får försöka suga en gång till minst. Usch.


Så kommer Storfiskarn och plogar. Det går inte så bra med snöslungan för det bara beckar igen med blötsnön.


Så ska SofiePropp och jag iväg på film. "Frost". Vilken film, vilken musik. Det är inte en barnfilm utan en film för alla som har sagosinnet kvar. Det var barn i alla åldrar på bion och inte ens de minsta barnen blev otåliga. Se den!


Nu är måndag och efter en hostig natt krakar jag mig upp och får se att det rasat från taket och min spark sticker upp bara lite lite under snön. Jag har glömt att flytta den.


Julgranen dö. ekorrarna sura och sparken fast i snön, blommorna ovattande. Några dagars uppmärksamhet bara.


Dagens ord: Det behövs så lite för att tappa kontrollen.

 
 
Karin

Karin

10 februari 2014 11:30

Vilka fina vänner du har, Anita!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

10 februari 2014 12:07

Du måste verkligen vara en god vän som har så omtänksamma och rara vänner. Fortsätt att krya på dig, så kommer du nog att få ordning på allting igen.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

10 februari 2014 18:14

Härligt att få bli lite ompysslad.

Blir nyfiken på den där serien. Är det nåt för mig tro?

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

10 februari 2014 18:36

SofiePropp är en söt och uppenbarligen duktig tjej. Skönt att du fick uT julgranen. Vi har en liten ceremoni varje gång julgranen kastas. Vi tar i ring runt granen och sjunger" nu är glada julen slut, slu, slut" osv. Det blir liksom et löfte för oss att försöka leva till nästa jul- vi är ju rätt gamla, det där med barr känner ja igen, dom brukar ligga kvar fram mot midsommar, men nu har vi en städerska från Bolivia, som är fantastisk, så ir tror ja alla barr har åkt in i dammsugaren. Tråkigt att du inte gillar sportsändningarna från OS, som ja och vad jag tror övervägande delen av vår nation också följer. Håller med om dina synpunkter på Putin å Co. Behandling av arbetarna. Men det ligger på ett annat plan. Vi ska vara glada att världens nationer kan få komma samman i vänskap och sportsligt tävla. Däär knyts många vänskapens band, som kan stå sig livet ut. Se'n är det ju jätteroligt när Kalla och de andra lyckas ta medaljer!
Läste att du har rethostan, det låterbimte bra, du får ta det väldigt försiktigt ett tag framåt, så du inte åker på lunginflammation också. Ditt senaste inlägg andades litet pessimism, gaska upp dig igen för snart kommer det en vår och sparken töar fram från snömassorna. Jag själv ser fram emot att åter få sjunga " Vintern ra..."
Kram fn gamle bamse31

 
Anki

Anki

11 februari 2014 12:57

Skönt ändå att du är på benen igen... och du kan skatta dig lycklig som har sådana fina vänner! Så bra att du får lite hjälp och att du blir lite ompysslad.
Håller med dig angående all sport på både radio och tv... inget jag heller uppskattar...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

11 februari 2014 19:46

Ja, tänk om alla tävlande skulle säga att nej, blir det os i det landet då ställer vi inte upp. Men det är det ingen som förväntar sig. Det är ju då det verkligen skulle få effekt. Att vår idrottsminister inte åker till invigningen tror jag Putin ger blanka...den i. Faktiskt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Elin Norrköping

11 februari 2014 20:54

Så härligt att bli ompysslad! Det behöver vi alla bli! Imorgon ska jag pyssla om mig själv genom att äntligen köpa lite nya kläder. Var läääängesen nu..! :)

Vet inte hur jaghittade din blogg. Men nu har jag lagt till den som favorit. :) hälsningar från Östergötland

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards