Direktlänk till inlägg 12 februari 2014

ATT LYSSNA TILL RÅD KAN IBLAND LEDA EN HELT FEL

Av Anita - 12 februari 2014 12:10

 

När jag var liten älskade jag färgen GULT. Min gula basker, min gula angorajumper, den gula klänningen, tussilagon och maskrosen och talgoxen.

 


Nu när jag ser foton från ungdomen minns jag att citrongult var min favoritfärg.

Den här klänningen älskade jag. När den blev omodern sprättade jag upp kjolen och använde den som gardinkappa i mitt sovrum i många år. Tyckte om när morgonsolen sken igenom och fick hela rummet att lysa av ljus.


Jag hade gula byxor och till och med en kappa som jag tyckte mycket om och som jag kände mig fin i.. Klart jag hade gula sandaler och på examen i 9-an hade jag en citrongul spetsklänning med stela underkjolar.


 

Säg den fröjd som lever länge.

Så kom den nya moderna tiden och FÄRGANALYSEN. Man var årstiderna och jag var vinter. Vinter jag som hatar vinter?

Jag skulle inte alls ha gult utan helt andra färger och klart man tror på dom som liksom ska veta istället för att känna efter vad man ville och tyckte om.


Dum som man är trodde man att andra visste bättre och så var det gula borta.

 

Numera är det knallblått, turkos och rött som gäller. Jag har i alla fall inte köpt det där med grått vitt och svart som också fanns på min lista.


Så av en slump fick jag en gul fleasjacka och den kändes uppkäftig och liksom lite " skit samma vem bryr sig".


Det är så löjligt att man ska bry sig om andras åsikt. Att trycka undan känslan av vad som känns bra för just mig.

Känn efter? Vilken färg känns bra? Vilken gör dig glad?

Skit i färganalyser och andra åsikt. Du vet bäst. Låt inte andras råd styra dig! Det finns experter på allt men som sagt smaken är olika och din är bäst för dig själv.


Den härliga tussilagon gula fäg. maskrosens lysande solar. Solskenet. Gult är en härlig färg och vim hittade på att gult är fult?


Dagarna går och långsamt återfår  jag krafterna men natthostan går mig på nerverna och än orkar  jag inte gå några längre stunder men lite långsamt plockar jag undan julen bit för bit. Det gäller att ha tålamod med sin sköppliga kropp.

 

Fåglarna och ekorrarna äter som attan idag så jag skulle tro att det blir snö snart.

En av mina gubbar kom just och han var så snäll att han skottade fram min spark som försvann under takraset härom dagen. Som tur är så gick den inte sönder i alla fall.


Dagens ord: Det gäller att lita till sin egen känsla och inte tro att alla andra vet bättre. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lise-Lotte

12 februari 2014 12:49

Vilken fantastisk klänning, klä dig i gult människa även idag!!!

 
Ingrid

Ingrid

12 februari 2014 14:40

När det gäller kläder så har jag nästan aldrig haft någonting i gult. Det är en färg som inte klär mig har jag inbillat mig.
Du däremot, ser verkligen vacker ut där du sitter i din fina gula klänning.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Liliann

Liliann

12 februari 2014 16:45

Anita, lika vacker då som nu! Å vad gäller färg är jag som du inne på att gillar man färgen så klär man i den. Färg ska det vara det gör en glad och skönheten kommer ju inifrån eller hur. Konstigt nog får gult, som är en så vacker färg sällan eller aldrig har något utrymme i klädbutikerna undrar varför?
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
The Secret Garden

The Secret Garden

12 februari 2014 16:51

Ja jag fick rådet (alltså förbjöds/fick inte, av dem som hade närmast till att råda mig..) att Absolut Under Inga Omständigheter ens Fundera på att Söka Konstfack....

Ja...och det gjorde jag då inte heller.
Tror du att jag ångrar mig??????
Fy faan.
När jag redan hade gått gymnasiets estetiska linje
och sedan kompletterande tre års konstskola..
MEN där vart det stopp ( av dem som borde stött mig) men de sa: gör du det så är du inte vårt barn längre."

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

12 februari 2014 17:11

... Och jag skulle inte ha rött ... som jag älskar. Ha du ditt gula så har jag mitt röda. Min mammas älsklingsfärg var förresten gult.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Barbro

12 februari 2014 17:25

Jag såg dej i dansens virvlar i somras. Då hade du en tunika som var turkos mm. Den var du väldigt fin i, så helt fel var det nog inte med den analysen.

 
Annika

Annika

12 februari 2014 20:29

Så sant...det viktigaste är ju att man trivs. Du är så vacker i din gula klänning. Gult blir man glad av, dessutom om man är lite brun så är det ju jätte snyggt. Tänk så dessa gula blommor lyser upp i naturen.
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

12 februari 2014 21:14

Det var kloka dagens ord. Klart du ska ha gult! Jag älskar också gult och har faktiskt en gul vinterjacka.
Kram du färgglada!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

13 februari 2014 07:39

Hej och gomorron Anita!
Jag är också helt övertygad att man mest passar i de färger som man trivs i och tycker om! Då är man mest bekväm.....jag gick aldrig på nån färganalys, fast det skulle vara så popiolärt att gå på...en fluga som kom och gick...Det var nog alltför många som blev anvisade färger som de inte tyckte om...Hua!!! Nej ! Jag kör med mitt oranga och julröda...som jag tycker om över allt annat!!!
-" Åh Du! Jag minns som igår hur jag med beundrande blickar följde Dej när Du gick "på byn" i dina fina, senapsgula, "alla stjärtars byxa".....Mitt allra första minne av Dej Anita!! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ann igen

Ann igen

13 februari 2014 07:44

Hahaha...Jag hittade just på ett nytt ord ser jag..."popiolärt"...det var väl ett klämmigt ord va?!
Populärt ska det ju givetvis vara....

Ikväll ska jag förresten ut på go´middag med en av dina föredettingar Anita...Det blir han och tre damer....så då kommer han att njuta, slå sej för knäna och skratta gott....gissa vem? ;)

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

13 februari 2014 08:13

Gillar också gult...en färg som gör mig glad :) Du är så fin i din gula klänning... tror absolut man ska tro mer på sin egen känsla än på en färganalys!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

13 februari 2014 17:48

Du är jättesöt i din gula klänning, och den lilla pytteväskan!
När jag gjorde färganalys så var jag soluppgång! Klara färger klär jag i, så det där med grått, svart och vitt är inte min grej!
Jag har en svart kappa, men jag måste ha någon annan färg på mössa och halsduk.
Mitt favoritplagg är en rosa fleecejacka!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

13 februari 2014 20:00

Vilken tjej! Så otroligt vacker!

Håll fast vid gult.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

våren

18 februari 2014 12:09

Ja! du har helt rätt i att man ska känna vad man gillar själv.
Jag hade också en gul kappa och t o m gul hatt på examen i mellanstadiet. Men dom går säkert efter hårfärg, hur många är det inte som har svart och inte alls ser muntra ut i det. Man ska känna i sitt hjärta vad som är bra och inte lyssna på alla som vet bäst. Tror dom!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Av Anita - Söndag 10 feb 10:39

  Det har rasat från taket och begravt sparken. Det har snöat och snöat. Kinabror kör fyrhjuling och jag kör snöslunga. Dessutom måste jag ha spaden till det som ramlat ner från taket för det är hårt. Fan vad jag är svettig.   Men jag ska ber...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se