Direktlänk till inlägg 26 februari 2014

SMET

Av Anita - 26 februari 2014 10:10

 

Så plötsligt blir det plusgrader och gården och Fisksjövägen förvandlas till spårig snösmet och bilen fastnar nästan i dyngan när jag skulle iväg.


Det är inte utan att jag tycker synd om Kinabror och Broder B och SnickarMagnus som åker ända från Skåne för att fiska och åka snöskoter.


Söndagen blev i alla fall en trevlig dag. Borta hos Kinabror blev det mer och mer människor under dagen. AMV med gubbe och två kompisar kom och broder O och DataFias gubbe och Storfiskarn kom. Det var nästan så kaffekopparna tog slut.


På kvällen var vi till Datafia och åt lax. Skönt att slippa laga mat och det var jättegott.

På natten sov jag väldigt dåligt för det hade tagit i att blåsa och det lät som någonting stod och slog. Jag var tvungen att  gå ner och se så det inte var dörren. Det var kolmörkt ute så jag kunde inte se vad det var och låg och lyssnade på det och på min envisa hosta som inte vill ge sig.


Klart jag var trött på måndagen. Tog en sparktur i alla fall bort till Kinabror för att titta på hans nya soffa. 

Killarna hade tagit sig ut på sjön i alla fall och försökte pimpla med dåligt resultat.


På kvällen åkte hela gänget till Hammarstrands hotell och åt fläskfile med råstekt potatis och sås, ingen dålig mat en måndagkväll. Skönt att slippa laga mat när man känner sig klen.


 

Igår var det soligt och lite kallare. Det var på 0-an i alla fall. Jag klev upp tidigt för att föra på provtagnine. Det är dags för den årliga besiktningen nästa vecka och det känns som alltid gruvsamt.


Sedan åkte jag till Hammarstrand. Det har blivit poppis med stickning igen och ett helt gäng med tanter stickade nere i en källare. Inga vanliga raggsockar utan mer avanserade saker minsann.

Dom var intresserade av att växtfärga så det var det jag skulle berätta lite om.

Det blev bestämt att 7 stycker skulle prova på det i juni månad.

Vi får se hur det blir. Det var flera år sedan jag växtfärgade sist men det ska väl bli bra hoppas jag.


 

Hemma igen och killarna var ute på sjön. Jag tänkte gå ut till dom men det var så mycket vatten på isen så jag satt mig vid strandstugan och lapade sol istället.


Det börjar vara en liten glimt av vår. Gröngölingen och spillkråkan har börjat föra ett förfärligt liv. Inte nog med att dom överröstar varandra. Dom knackar frenetiskt på plåthuvarna till telefonstolparna.

En del av stigen till badstrandsrundan är snöfri och banne mig känns det lite dofta av jord och gamla barr.

Alen har stora hängen och det är svårt att tänka sig att det är 2 månader kvar av vintern.


Synd bara att jag är i så dålig form. Min snälla vän Ninne skickade mig någon sorts drakte som skulle sätta fart på livsandarna. Får väl hoppas på det då.


Jag kämpar fortfarande med min vägföreningbokföring. Tror snart jagg jag måste be PappersBeda om hjälp. Det är ju bara så att ibland klarar man sig inte själv men gudarna ska veta att jag verkligen försöker.


Nu när solen äntligen kommer fram ser jag hur dammigt och skitigt jag har det inne men det struntar jag i.


Kinabror ringde och undrade om jag skulle komma och spela kort. Hela gänget var där för att ha det trevligt men jag känner mig så trött och eländig så jag orkade inte resa mig ur soffan och ge mig iväg.


Dagens ord: Solen är till för att njutas inte för att ge en dåligt samvete.

 
 
Karin

Karin

26 februari 2014 18:07

Vårvinter en förrädisk årstid på många sätt!
Var rädd om dig!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Äppelblom

Äppelblom

26 februari 2014 22:07

Visst är vårsolen härlig, men när den skiner in genom det smutsiga fönstret är det inte lika kul. Jag väntar ändå med att tvätta några fönster - till påsk möjligtvis. Det finns roligare saker att göra och samvetet plågar mig inte vidare värst.
Må så gott och fastna inte i leran!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

27 februari 2014 01:55

Du verkar inte vara helt ok efterförkylninhen, så ja tycker att du ska gå till doktorn och kolla upp din hosta och få medicin- har ni husläkare eller nån nära vårdcentral. Annats blir det vÄl Östersund. Jah har ett brorsbarnbarn, som är läkare i Östersund, men hon är kirurg, du måste ha en allmänläkare. Vore du min dotter, så hade jag sänt dig till doktorn ! Ammars verkar det som om vårkänslorna börjat spira även uppe i Jämtland? Fina bilder, som vanligt. Jag hade en tam ekorre här hemma, men han blev tyvärr överkörd, jag sörjde honom/henne. Den hoppade upp på min axel och tog en hasselnöt som jag höll i munnen.
Sköt om dig!!

 
TantGlad

TantGlad

27 februari 2014 06:25

Fantastiska bilder, och ingen dålig måndagsmat du hade. Värsta värsta lyxen.
Ha en jättefin torsdag nu!
Kram

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

27 februari 2014 10:25

Förskräcklig hosta som aldrig ger med sig... ta det lite lugnt och var rädd om dig...
Kul med lite avbrott i vardagen - härligt med restaurangbesök med god mat tillsammans med trevligt sällskap.
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ann

Ann

27 februari 2014 10:56

Hej Anita!! Jag håller med Bamse....Jag tycker att Du skall ringa doktorn! Du kanske kan komma lite tidigare och göra den "årliga besiktingen" samtidigt!! Hostan är enveten, jag dras med den ännu fast det gått en månad... Tänker Du fara till Kälarne på lördag, där är Berit Svenningson Bluesband ?...Eller till Hällesjö, där är Gubband? De är ju också bra, typiskt att de är samma kväll, vi far i alla fall till Kälarne...Krya på dej !Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

27 februari 2014 21:33

Det låter ju nästan som om våren är på gång, men den lär väl dröja ett tag till hos er. Bilden på din ekorre är helt förtjusande. De är så enormt söta!
Hoppas att du snart känner dig piggare!
Varm kram från Fuerteventura!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Eivor

Eivor

28 februari 2014 13:29

Så sanna dagens ord du skriver.
Jag skulle skrivit i går men så fick jag besök och sedan blev det inte av. Men nu är jag här.
Snöar det ännu hos er, här är det barmark igen och träden börjar spricka ut, ja ett träd är det men jag vet inte vad det heter.
Barnen växer så det är inte sant. Gjorde nog våra också fast då var man med varje dag så man märkte det inte på samma sätt.

Jag har också försökt fota ett norrsken. Ssamma resultat som du fick blev det.

Fina djurbilder du hade sist stora hackspetten och ekorren.
Lika fina bilder idag naturligtvis så du får inte missförstå mig.

Nu ska jag ut en liten sväng. Du får ha en bra dag och hoppas snön upphört för gott hos dig nu.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards