Direktlänk till inlägg 28 februari 2014

ÄNTLIGEN EN BRA DAG

Av Anita - 28 februari 2014 10:00

Gullig kille, runor och norrsken. Vad mer kan man begära av en BRA dag.

Faktiskt kände jag mig lite bättre igår kanske för att jag fått sova på natten.


Vaknade till att det snöade. Efter ett tag morrade det utanför och brorsorna kom, den ena på fyrhjuling och den andre på snöskoter. Lille gullige Liam var med. Tänk så fort ungar växer. För varje gång jag ser honom så blir han så stor. Nu hade han klippt sig och såg ut som en riktigt liten tuffing. gullplutten. Nu får man väl snart skämmas om man kallar honom så.

 

Vi sitter vid köksbordet och fikar. Utanför sitter ekorren och glor på oss och Broder B får ta ett kort med mobilen och skicka till Liams mamma så hon får se.


Liam åker lite kälke och vilar på soffan som en annan liten Kronblom

 


Mitt på dagen var det dags för mig att sopa av bilen och åka iväg till jobbet för att svinga sopborsten ett tag.

Handlade lite mat och sedan gick jag till DansBritt och hon bjöd på semla och vi satt och pratade i väntan på att kursen skulle börja.


Kursen, ja den gör en alltid på lite bättre humör. Nu lärde vi oss om runor och hamnade i den fornnordiska mytologin.

 

Så småningom åkte jag hem i mörkret. Snöandet hade upphört och stjärnorna lyste starkt och klart. Plötsligt började norrsknet spraka i grön. vitt och blått. Första gången jag sett norrsken iår. Detta mystiska fenomen som är nästan lite magiskt. Efter en magisk kurs kändes det lite extra magiskt.


När jag kom hem försökte jag ta kort på det men man får nog ha en bättre kamera för det blev bara ett ljus som man inte alls kan se vad det är.

 

Bröderna och lille Liam hade nog haft en mysig kväll och suttit ute i eldens sken och grillat korv. För en liten kille måste det vara roligt att få fiska, åka snöskoter och grilla korv och vara med storpojkan och spela kort. Man minns väl själv sin barndom. Nu är det väl mest grejor och dataspel och tv som gäller. Det här är ju något helt annat. Att sitta vid en öppen eld medan norrskenet sprakar och stjärnorna lyser är på sitt vis ett äventyr.


Idag skiner solen och det är nollgradigt och inte en vindpust.

Eftersom min bloggvän Skatan kommer imorgon borde jag städa men jag går ut istället. Känner jag henne rätt så letar hon inte efter dammtussar.

Jag behöver SOL massor med sol om jag ska bli människa igen.



Ikväll är det "Lets dance" och det är väl så nära dans jag kommer den här vintern tyvärr.

Det känns som om den här helgen ska bli trevlig. Många saker på gång och Skatan och jag ska ha trevligt.


Dagens ord: Vissa dagar känner man att "Livet är lätt att leva" faktiskt. En sådan dag tror jag att det blir idag. 

 
 
Annika

Annika

28 februari 2014 13:39

Att få se Norrsken är verkligen en häftig upplevelse. Ni kommer säkerligen att få en underbart rolig helg du och Skatan. Jasdå det är du som har solen. Ta och skicka hit han sen då du har njutit klart för idag. Kram.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

28 februari 2014 15:35

Nej jag letar verkligen INTE dammtussar. Jag ser dom inte heller för den delen om de så skulle ligga mitt framför näsan på mig.

Men oh ... norrsken. Tänk om jag skulle få uppleva ett sån´t ... Det vore något. Vi får se. Det verkar bli mulet de dagarna jag är uppe hos dig. Men som sagt. Man vet aldrig.

Ses i morgon... Det ska bli såååå himla kul. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Bamse31

1 mars 2014 09:59

Ni är i viss mån priviligierade där uppe i "vildmarken". Se på vackert norrsken som jag inte gjort här nere sedan början av 40-talet, då vi hade kalla vintrar och mörkläggning och all gatubelysning var släckt. Å så att bara göra en brasa och börja grilla-det går ju inte i stan.. Dessutom en runläsningskurs! Här nere finns runstenar i massor, men i huvudstadens rika utbud på olika kurser har jag inte sett en enda om runor. Om jag kunde sånskulle ja vilja delta i er kurs där uppe! Ta det lugnt med dansen en tid ännu,tills du känner dig helt frisk
Kramar från bamse

 
Soldansaren

Soldansaren

1 mars 2014 17:13

Det låter underbart att sitta vid elden under norrskenet och grilla korv. Hälsa Skatan!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

2 mars 2014 06:44

Det händer mycket trevligt hos dig... runskriftkurs... det är häftigt!
Önskar så att få se ett riktigt norrsken... måste vara en fin upplevelse för Liam att sitta vid elden en mörk kväll och så att få se norrskenet!
Skönt att hostan är bättre så du kan sova... det gör mycket för hur man mår...
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

2 mars 2014 18:01

Norrsken har jag aldrig upplevt och kommer väl knappast att få göra,för nu när all mina släktingar i Norrland är borta blir det inte av att åka norröver. Nej jag söker mig till solen och värmen i stället. ;)

Hoppas att ni har det riktig trevligt du och Skatan!
Varma kramar till er båda två!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

3 mars 2014 20:59

Runor, spännande och mystiskt! Och så norrsken på det!
Skönt att du fått sova och att hostan höll sig lugn. Sömnen betyder mycket!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

4 mars 2014 07:59

Morron ! Ja Liam är precis lik kronblom tycker jag. Här nere i våra trakter så har det varit mellan +1 - +5 grader hela tiden men ingen sol. Skoj med besök av bröderna som tittar till dig. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Eivor

Eivor

5 mars 2014 11:57

Jo det finns hopp om våren i år också. Men alhängen är ju fina, det är ju lite färg i dem också. Al finns inte här så jag kan inte se dem i naturen längre.

Ha en fin dag

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards