Direktlänk till inlägg 6 mars 2014

LADY OCH LUFSEN

Av Anita - 6 mars 2014 13:15

Hur klatrigt är det inte att skriva blogg när man gjort uppehåll en hel vecka. Kan det bero på att minnet börjar svikat tro.? Det kan väl aldrig vara åldern? Livet är fullt med frågor ska gudarna veta.


Inte har jag haft tid att skriva för det har varit fullt ös hela veckan. Vilken tur att jag börjar känna mig friskare.

Nu får vi ta det lite sammanfattningsvis om ni inte ska bli grönless att läsa.


Det har varit Gråväder hela veckan.

Lördag eftermiddag kom min bloggvän Skatan åkande från Nyköping. Den kvällen pratade vi mest för oj vad mycket vi hade opratat.


 

Halv 8 på söndagsmorgonen dök Snälle S upp med smörgåstårta. Vasaloppet på gång. Det är en tratition som han och jag haft många år. Vi äter, fikar och ser på Vasloppet, den enda sport jag någonsin ser på. I år fick han då sällskap av två fruntimmer och det tror jag inte att han hade så mycket emot.


Broder B och Kinabror kom och sedan åkte Broder B flyg ner till Skåne igen och hans ledighet var slut.


Måndagen åkte Skatan och jag ner till Hammarstrand och handlade lite och sedan tog vi en sparktur ner till Kinabror.

 

Eva hade inte åkt spark sedan hon var barn men det gick så bra så och nerför backen till Kinabror flög det med en väldig fart.


Hem och vilade i sofforna för vila måste man också göra. Till middag stekte jag abborrfileer. Dubbla med smör och kräftstjärtan emellan och panerade med panko. Kall sås med örter till och potatis. Festmat.


Tisdagen var dagen då jag skulle till läkare för besiktning. Mådde rätt bra med tanke på hur jag känt mig men jag fick ta nya prover, bla prov på om jag var immun mot sorkpest som tydligen finns runt omkring och som jag haft för 6 år sedan men vad vet man. Jag drabbas ju av alla pester som finns tydligen. 


Sedan åkte Skatan, Kinabror och jag ner till Håsjögården på sopplunch.

Laxsoppa, hembakat bröd, pajer, hemgjorda semlor och kaffe, inte illa en vanlig tisdag. Föresten ingen vanlig tisdag fetisdag var det ju.

Där var det över 30 personer och om man ser till att vi är ca 100 personer i området och att det var mitt på dagen så var det rätt bra tycker jag.

Ingen kan säga annat än att vi som är kvar försöker göra så gott vi kan för att ha det trevligt i all enkelhet.


Onsdagen åkte jag till Hammarstrand för att jobba och Skatan for till DansBritt för att få massage.

  t Efteråt åkte vi alla tre till Hammarstrands hotell för att äta lunch. Det var då DansBritt sa det.

Ni ser precis ut som LADY och LUFSEN

Skatan är ju en parant dam med matchande örhängen, skor och handväska medan jag är lurvig, hårig i slitna kläder och trasig skor och utan makeup.

Ett omaka par som trivs väldigt bra ihop i alla fall. Det är hur lika man är inuti som gör att man trivs tillsammans inte utsidan. Jag blir aldrig någon dam och har aldrig varit.


Hem och vila en stund och så kom DansBritt och Kinabror och vi alla drog iväg till Kälarne för att uppleva nya äventyr.


I Kälarne finns det en väldigt aktiv jazzklubb som lyckas få hit massor med bra musiker. Nu är jag inte så förtjust i sån musik men måste ändå erkänna att dom var väldigt proffsiga musiker med mycket spelglädje. Tydligen hade dom vunnit många priser och på lördag ska dom vara med i "go kväll".

 

Dom var från Danmark.

Det var trevligt att sitta med goda vänner på hotellet en kväll mitt i veckan en gråmulen dag.

DansBritt låg över och innan hon och jag steg upp gav sig Skatan iväg söderöver mot nya mål.


Frukost med Kinabror och DansBritt och sedan åkte även dom iväg men efter en stund så kom nygrannen K och fikade och berättade om en igenfrusen trumma och lite annat smått och gott.


När jag skrivit klart ska jag gå ut för man måste väl få lite luft och nu ringde DataFia och ville att jag skulle komma.


Dagens ord: Låt inte vägarna till vännerna växa igen för då kan det vara svårt att hitta dit igen. 

  

 
ANNONS
 
Ann

Ann

6 mars 2014 15:47

Hej Anita!! Jazz- och Bluesklubben i Kälarne är nåt alldeles extra...där trivs man verkligen...vi fick stå över igår, då Ulf tagit sprutan i tisdags och det tar ett par dar innan han blir som folk efter den. Vi satsar på Europe på lördag i Sundsvall istället!
Ha det så gott! Ann

http://dansann.blogg.se

 
soldansaren

soldansaren

6 mars 2014 19:17

Och jag som trodde att det var du som var lady med ditt långa lady hår och skatan lufsen med sitt korta rufs. Fina är ni båda ialla fall. Och roligt verkar ni som " är kvar" ha det. Du vverkar ha fullt upp med kul!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

6 mars 2014 21:43

Jag håller med Soldansaren ... inte är jag någon lady inte ... har aldrig varit dam och du med ditt långa hår är då mer lik Lady än jag. Men lite kul var det. Tack för alla härliga innehållsrika dagar hos dig. Trots att vi hann med så mycket är det ett annat lugn i Fisksjön. Det är nästan så jag skulle vilja flytta dit. Hälsa Kinabror och DansBritt och alla som jag känner ... som blivit mina vänner.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Eivor

Eivor

6 mars 2014 22:31

Kloka ord på slutet där.
Någon dam ahr ajg heller aldrig varit och kommer heller aldrig att bli. Låter stelt och tråkigt. Men inte tror jag det är så illa som du skriver emd dig inte. Inte ett ord.
Roligt att hröa att du haft det trevligt och roligt med dina kompisar. Fortsätt så

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

6 mars 2014 23:44

Ja, inte har du hunnit ha tråkigt med så mycket aktiviteter under veckan. Goda vänner är guld värt och god mat är inte heller så dumt.
De var väldans så mycket snö du har - här är det barmark utom en pytteliten hög uppe vid brevlådan.
Må så gott och trevlig helg!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Lena

Lena

7 mars 2014 11:40

Vad gott det lät med stekt abborrfile med kräftstjärt! Hoppas på napp i helgen.

Ha en bra helg!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

8 mars 2014 11:21

riktig festmidda med stekt aborre - kul har du ivarjefall - margareta

 
Ingen bild

Bamse31

9 mars 2014 07:52

Jag tycker att man kanske skulle kunna säga "skatan och fiskmåsen".Roligt att Skatan åkte upp till dig. jag har börjat titta i skatans bloggar, och fann fina bilder på dig och din omgivning. Hittade också ett recept på fisksoppa, som hon fick hos dig förra året. Ja lagade den i veckan till oss och den blev riktigt god! Få se om jag kan få tag i abborre så ska jag också försöka laga den anrättningen. Jag kan inte fiska här, så jag får köpa fisken i någon affär, men det är ont om abborre i butikerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se