Direktlänk till inlägg 8 mars 2014

SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR

Av Anita - 8 mars 2014 09:05

Jo men visst. Jag tillhör dom som har trasiga skog. Mina vinterstövlar har spruckit  och det är ett par månader vinter kvar. Nu skrev jag fel men rätt ändå. Skor ska det vara men min skog är trasig också och full med nerfallna träd och rotvältor, så både skog och skor är trasig just nu.


Vissa har garderoberna fulla med lyxskor som dom inte ens kan ha på fötterna. Dom bara tittar på dom.

Olika falla livets lotter minsann.


Men skit i det nu, det finns klister och silvertape.

I torsdags morse for Skatan söderöver. DansBritt och jag låg kvar i sängarna ganska länge och pratade och latade oss men så for hon också och det blev tomt och tyst.


Så ringde Datafia och ville att jag skulle komma och fika så jag for iväg mot byn. När jag skulle åka hem gick inte bilen.Storfiskar satte på batteriladdare och brorsan hämtade mig och vi for till honom för att äta pytt.


Medan vi satt där kom AMV och gubben och hälsade på så det blev rätt sent innan vi åkte för att se om bilen gick att starta. Det visade sig att det blivit korsslutning i batteriet.


Lessen blir jag för nu är det på fisens mosse med ekonomin. 5000 kr för bilrep redan innan, 700 kr för medicin och så nu batteri som väl kommer att kosta runt 1000 kr.


Om man nu ska säga något positivt så är det att Kinabror hade ett batteri till sin båtmotor som jag får låna tills vi ska till stan


Tänk så skönt det är att han finns i närheten. Trygghet är ordet.


 

Nu börjar fröpåsarna dyka upp i affärerna och locka med sina färggranna bilder. Jag ska odla massor med ringblommor för planen är att göra ringblomsalva till sommaren.


Annars går det dåligt med inomhusblommorna. Bara en av kaktusarna blommar och den här tiden brukar det vara massor med blommor. Inte ens orkideerna har börjat blomma. Jag vet inte vad det är för fel, kanske att det inte varit någon sol på evigheter.


Inatt har det stormat så man inte kunnat sova och nu faller snön utanför och träden vaggar i vinden så man bara väntar på att fler ska ramla ner.

I flera dagar har skogsmaskinerna brummat utanför dag och natt för att ta reda på det som föll i förra stormen.


Sitter här och gruvar mig för att gå ut och mata fåglarna men dom knackar på fönstret så det är väl bara att ta på sig och försöka ta sig ut.


Kvinnodag är det väl idag men för mig gör det knappast någon skillnad. För mig innebär det att vara kvinna att jag som så många andra kvinnor har mycket mindre pengar att röra oss med men skit samma.


Jag klarar mig dag för dag på något förunderligt vis. När man ser på lyxfällan där alla har mångfalts mer pengar att röra sig med och inte klarar sig ändå får man väl vara glad att man kan leva på så lite som jag har.


 

Tittar på den fina tavlan Skatan målat av mig där jag nästan växer ihop med jorden och blommorna och skogen. Om någon månad kan jag kanske ligga och lukta på skogsviolerna. Förhoppningsvis i alla fall.


Efter stormarna är skogen full med rotvältor. Dom är som farliga fällor som när som helst kan slå ihop.


Dagens ord får därör bli: Gå inte för nära rotvältorna för då vet man aldrig vad som kan ske.

 
 
Ingrid

Ingrid

8 mars 2014 09:53

Ja du Skogsnuvan, de där bilarna är jättebra när de fungerar, men oj så lite det ska till för att de inte ska funka och dyrt som attan är det bara med underhållet. Jag hade min på en vanlig service och det kostade 3.650:- och då "glömde" de även det viktigaste, att jag har ett däck med pyspunka. Det är tur att man snart får plocka av vinterdäcken.

Här skiner solen idag och jag hoppas att den visar sig hos dig också lite i helgen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margareta wårenius

8 mars 2014 11:24

bilen ja! gu va den kostar, men den är livsviktigt på landsbygden

margareta

 
Ingen bild

björn

8 mars 2014 11:36

Fin tavla

 
Ingen bild

Titti

8 mars 2014 16:02

Fin målning. Du ser verkligen ut som en skogsnuva!

 
Annika

Annika

8 mars 2014 17:11

Toppen fin tavla. Det är lite så där som jag tänker mig dig. Lite ett med naturen. Ett naturbarn helt enkelt. Tack och lov så har vi sol men det blåset nå så in i helsicke. Har köpt min favorit blomma idag en månad tidigare än vanligt, Browallia. Tror det stavas så.
Ha nu en skön kväll.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

9 mars 2014 07:55

God morgon på dig!
Utgifter och räkningar är aldrig kul. Varför måste man ha sånt för? Tänk att få behålla alla peningar, så trevligt det skulle varit.
Att så och köpa frön är väl underbart, Ringblommor är såna tacksamma och fina blommor.
Jättefin tavla på dig värkligen.
Ha nu en jätteskön och mysig söndag vännen.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

9 mars 2014 08:26

Synd att inte din farfarsbror levde- han hade säkert kunnat laga dina skor. Å en sån fin bänk han hade! Var rädd om den och bry dig inte om vag grabben tycker. I hans ålder har man inte rätt distans till gamla grejer. Åsså har du problem med bilen igen, typiskt för tjejer. Jag kommer ihåg min egen dotter när hon fick stopp på min bil mitt på Essingeleden. Hon ringde och sa att bilen var trasig och måste bärgas bort. Det visade sig att det var slut på bensin,
Det här hände i hennes ungdom- hon går mot sexti nu, men förstår fortfarande inte riktigt att bilar måste underhållas för att dom ska fungera- det är inte bara att tuta å köra. Tur att du har kinabror i närheten.
Kram från gamle erfarne bamse.

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

9 mars 2014 09:01

Härlig tavla!
Ja trasiga skor det har jag också.
Förstår inte, ett par sprillans nya gummistövlar( har provat alla de sorter) håller Max några månader innan sprickor uppstår.
Måste vara nåt fel på mina fötter ;-)
Flera par? Näe jag förstår mig inte på folk som har en hel garderob med typ 100 skor!
Själv har jag fyra par!
Ha de gott!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

10 mars 2014 21:00

Jag har också ett par trasiga skor - mina favoritskor som jag använde på jobbet. Rejäla doningar, väl ingådda, men tyvärr har de spruckit i sulan rakt över, så de tar in vatten. Jag körde med 2 liters plastpåsar i dem ett tag, men nu har jag lagt i en isolerande aluminiumsula istället. Jag har ju andra skor i garderoben, men det här är ju mina favvisar!
Må så gott och ha en bra vecka!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

11 mars 2014 11:58

Eländes elände ... dessa bilar som alltid pajar ... och skor som slits ut eller går sönder. När jag var hos pappa visade Bella (vårdbiträde) hans skor och bad mig kasta dom. De var mer än trasiga. Men pappa älskade de där skorna och jag tog hem dem och visade Håkan. Släng dom, sa han också. Jag gick till skomakaren och han lagade dem och visserligen är de inte världens snyggaste men de håller ihop och han går ju inte så långt numera. Det var det det ... om pappas trasiga skor. Kul att se tavlan så här ... och att du la ut den. Hoppas Kinabror och DansBritt och alla dina vänner kan muntra upp dig lite ... Kram!

http://skatanstankar.com

 
sofie

sofie

13 mars 2014 13:09

fin tavla den är väldigt likt fotot:)

http://nattstad.se/zeb87

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards