Direktlänk till inlägg 11 mars 2014

FATTAS EN GEN

Av Anita - 11 mars 2014 11:04

 

Blåsten råmar,skriker, kvider. I stormbyarna ruskas hela huset så man tror att taket ska blåsa av. Månens kalla ljus, skarpt och hårt kastar sig in genom fönstret och snurrar runt väggarna i sovrummet som en jäkla diskokula.


Min kropp är likadan, hostan ruskar min ömma kropp och det piper och viner i bröstet.

Blåsten och hostan har plågat mig hela helgen och verkar aldrig ge sig. Jag som trodde att jag började bli frisk och så tilltar det igen.


Lördagen var jag hos Kinabror och låg i hans nya soffa med en filt över mig. Vi såg på melodifestivalen och jag somnade till då och då. Jag brukar alltid gissa fel vem som ska vinna men för en gång skull gissade jag rätt.

och....utanför dånade vinden förstås.


Söndagen satt Kinabror och Dansbritt och såg på skidskytte Jag låg i soffan och hostade och läste. Jag kom på att hos mig saknas nog en gen som finns hos dom flesta. Idrotts och vinnargenen.

Båda två satt där och hoppade och hejade på någon svensk och för mig är det totalt det samma vem som vinner. Spelar inte den minsta roll vem som vinner och från vilket land.

Ingen koll har jag heller. Kalla. Stenmark och Björn Borg är dom enda jag känner till.


DansBritt, Kinabror och jag är ju vana utemänniskor och eldare. Vi for bort till Kinabrors hus för att göra den första utegrillningen för i år. Vi börjde göra en brasa för att grilla korv. Det blåste så hårt att elden blåste ut gång på gång så vi fick ge oss och gå in och steka korven i stekpannan. Jäkla blåst. 


Känner jag jag börjar få hål i en tand. Utgifter!

Tid för ögonundersökning. Utgifter!

Sotarn ska komma och göra besiktning av muren. 10 minuter och säkert närmare 1000 kr i Utgifter!

Köpte en 20 kg säck med fågelfrö men det är väl den sista för den här vintern och det går inte att sluta mata när man börjat. Utgifter!

I morse såg jag att ekorren gnagt hål på säcken som jag glömt framme på bron. Där satt dom och fullkomligt slukade i sig frön och fröna rann som en flod ut över golvet på farstukvisten.


Ingenting blir gjort inte något av allt jag planerat.

Nu får man gräva djupt för att hitta något positivt.


Här blommar minsann inga tussilago, inte ens en liten videkiss, i skogen ligger träden som plockepinn.

Ser ut som om det är blankis på sjön men hur ska man kunna vara på sjön i blåsten.


Nej nu mina vänner ska vi vara positiva för så har positivitetskonsulterna sagt. Det hade kunnat vara värre.


Dagens ord: Den värsta storm bedarrar till slut och kanske kommer en bra dag innan nästa storm brakar in. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

11 mars 2014 11:46

Det var då som bara f-n att hostan skulle ta om och du inte skulle bli frisk. Det är jag som bär Skulden. Varenda gång jag besökt dig (nästan) har du blivit rejält sjuk ... före eller efteråt eller under vistelsen. Annars låter det ju härligt med korvgrillning utomhus och månsken över sjön som speglar sig i blankisen. Den genen du talar om har inte jag heller. Saknar totalt tävlingsinstinkt och tycker sport på TV är en pina ... fast Farmen har du fått mig att fastna för och det är ju en slags tävling det också ... Kram på dig och KRYA PÅ DIG NU !

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

11 mars 2014 12:07

men nog blommer väl din Bougianvillea som varje år?
margareta

 
Karin

Karin

11 mars 2014 12:42

Viskar tyst: kanske du skulle kolla upp den där envisa hostan?
Kramar, och skickar upp lite solsken till dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansaren

Soldansaren

11 mars 2014 14:12

Den kommer våren, den är på väg uppåt!
Men det låter inte bra med hostan som inte ger sig. Har ingen bättre huskur är whisky att föreslå, tyvärr.
Krya på dig-kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

11 mars 2014 17:52

Snart ska du se att vårsolen kommer att skina på "din för tillfället skröpliga lekamen" och livsandarna kommer att återvända. Tänk positivt fast det känns jäkligt, så ska du se att du snart kan skutta runt barfota i gröngräset. Har du prövat att dricka hett vatten, med riven ingefära, pressad citron och honung flera gånger om dagen. Det är väl inte det allra go´aste, men det har hjälpt mig många gånger.
STOR varm styrkekram till min bloggvän ute i vilda skogen!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

11 mars 2014 18:46

Har du ingen bra hokus pokus medicin mot hostan. Så jobbigt att kraxa på så där. Hoppas att blåsvädret har bedarrat nu och att snön försvinner fort som attan även hos er.
Krya på dig kramen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

11 mars 2014 19:19

Vilket elände att din förkylning tog sig igen i stället för att gå över. Nu måtte väl snart det där blåsvädret vara över. Här var det för ovanlighetens skulle nästan stilla idag och riktigt skönt väder.
Krya på dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

12 mars 2014 02:14

Du var ju hos läkare den 4:e,talade du inte om din förkylning så du kunde få mediciner. Du får passa dig, det är nära till lunginflammation.
Va härligt med blankis. Du gillar ju att åka skridskor. När det blåser så sprättar du upp en gammal säck e.d Och spänner över en träram så får du ett segel, å så seglar du bort till kinabror i ett nafs
Jag tittar ofta på sport, och häromdagen såg jag blinda störtloppsåkare som med hjälp av en bredvidåkande ledsagare tog sig ner i över 100 km/TM-hur ka dom!!!
Melodifestivalen somnade jag också till. Det är inte min musik. Jag har musicerat sedan barnsben och spelat dansmusik i min ungdom, men då fanns inte dunka-dunka å rapp, men väl bra jazzmusik.
Sköt om dig, flicka!

 
Janne

Janne

12 mars 2014 07:36

Morron ! Vad tråkigt att du blivit förkyld med hosta och pip i bröstet. Annars så är det ju den här kräksjukan som är på tapeten nu. Nej kräksjukan gillar jag inte. Oj har det blåst så kraftigt oppe i dina trakter? Här har solen lyst flera dagar men det är bara ca +8 grader. En del säger att dom hittat tussilago och andra hasselskott men jag har inte sett några ännu. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

12 mars 2014 07:57

God morgon!
Ja den genen saknar jag också ;-)
Vacker bild även om de ser kallt ut!
Här är det sol idag.
Krya på dej!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

12 mars 2014 10:06

Ramlade in med slumpens hjälp och hittade en mycket läsvärd blogg med fina bilder och ofta tänkvärda slutord. "Det hade kunnat vara värre", skriver du. Så sant...
Det är ALDRIG så jävligt att det inte kan bli värre!
Men... DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT GE UPP!
Ha en fin dag! :-)

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

13 mars 2014 00:32

Vad jobbigt att inte hostan ger med sig och aå en tand på det också. Man kan bli galen för mindre. Men som du säger det blir bättre. Det kan väl inte bli sämre.
Har hört många som får om hostan, här pratar de om att influensan är tillbaka, men det tvivlar jag på.

Jag har peppar peppar klarat mig hittills. Idag var det 12+ och sol här så jag gick ner till mina nyvunna vänner änderna. Ja det låter verkligen mysigt där de kvackar runt höll jag på att säga.

Må så gott nu och krya på dig

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se