Direktlänk till inlägg 13 mars 2014

HOPP

Av Anita - 13 mars 2014 13:38

 

I natt har det mojnat, både blåsten och hostan och jag har sovit gott på jag vet inte hur länge.


Igår började skogsmaskinerna närma sig som stora monster. Borta hos Kinabror är det nu kalhyggen på båda sidor vägen och sent igår kväll var dom precis utanför huset. Hur vägen kommer att se ut vill man inte ens tänka på och ingenting får man betalt heller men man är tvinga att ta bort vindfällorna och stockarna som blåst omklull. Som vanligt alltså. Stor usch vad jag hatar storm.


Tur att man har vänner som gör en glad. ibland oväntat. Min gamla vän Ninne skickar förkylningte, en fd svägerska skickar fina frön som jag kan sätta. ett vykort från brorsdotter och en bok om hantverk från en granne i byn. Små hopp och varma korn av omtanke som betyder mycket.

 

Så nästa hopp. Om allt går som det ska åker Kinabror och jag till Skåne nästa helg.

Möta våren. se sonen och hans fjällas nya lägenhet, hälsa på släktingar och bakanta. Kanske ta en promenad i Pålsjö skog, köpa nybakat bröd på bageri, sånt man inte kan göra här. 

Det behövs att man får åka bort någonstans för att man ska tycka det är skönt att komma hem. Bort från förstörda skogar och vägar och lastbilar blötslabb och grådis.

Det behöver jag verkligen nu.


Idag har det hänt mycket. Sol, jag har hört de första svanarna komma. Då måste man ut och kolla.

 

Dom hoar och skriker och välkomnar våren. 

 

Titta på land. Visst står det en liten gubbe och tittar ut över sjön, eller är det bara en träbit. Se vad ni vill. Jag vet ju vad jag ser.


Fortsätter min vandring bort till Kinabror. Följer bäcken och äntligen ser man lite lite grönt inne i skogen. Det är snö kvar men inne i skogen är det snöfritt. Härligt att känna marken under fötterna.


 

Så ringer min läkare och talar om att jag inte alls haft vanlig flunsa. Jag har haft sorkfeber och det trodde jag att jag hade haft för länge sedan men det var troligen något annat.

Känns ju lite skönt för ibland tror man att man är fjaskig när man mår så otroligt dåligt som jag har gjort sista månaden. Överlevt det här har jag ju också och är väl på bättringen men i alla fall. Hur många pester ska jag ha egentligen?


Grannen åkte på lasarettet idag.

Skogsmaskinen körde sönder strömmen så Kinabror har ingen ström.

Det går fint att sitta på altanen och äta apelsiner. 

Nu ska jag ta och göra lite Janssons frestelse som vi ska mumsa på, Kinabror och jag.


Dagens ord: Man vet aldrig vad som händer och lika bra är det.


 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

13 mars 2014 15:30

Det var mycket att smälta ... bra och dåligt ... som livet är. Sorkfeber!!!! oj oj oj ... Nu har du haft harpest och sorkfeber ... nu fattas det väl bara rävskabb (kan man förresten få det som människa?)
Är det helgen 22-23 som ni åker söderut, du och Kinabror. När åker ni? På fredagen den 21 sitter jag på tåget hem från Skåne men det skulle vara jättekul om ni kunde ta ett stopp här i Nyköping och hälsa på mig, äta en bit och se hur jag har det medan ni får en paus. På dit- eller hemvägen, vilket som passar. Jag gläds med dig Anita, att du får ett avbrott från snön och blåsten och komma till Skåne och Våren. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

13 mars 2014 15:44

Var rädd om dig nu så att du är frisk och i fin form till Skåneresan. Det blir säkert jätteskönt för dig att få komma hemifrån ett tag.
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sofie

Sofie

13 mars 2014 16:52

Jag tycker också träbiten ser ut som en gubbe

http://nattstad.se/zeb87

 
Annika

Annika

13 mars 2014 17:52

Oj sorkfeber...inte konstigt att du varit så dålig då. Skönt att det känns bättre nu. Härligt att få åka bort ett tag och så roligt att komma hem och se hur långt våren har hunnit komma under tiden.
Ha det så bra du bara kan. Kramen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

margareta wårenius

13 mars 2014 19:52

underbart med ett avbrott, träffa sonen så kul.

margareta

 
Ingen bild

Bamse31

14 mars 2014 01:18

Skönt att man lokaliserat din sjukdom. Den där gubben tycker jag liknar en gumma, men jag ser ju så dåligt. En sån där fin Bäck hade jag önskats mig till mitt gamla sommartorp. Jag hade bara ett dike som torkade eut sommartid.Är det den som rinner ut i sjöns norra del? Du ska ha så trevligt nere i Hälsingborgstrakten. Min lorfar kommer från en by strax öster om H-Borg, så jag vet att det är fint om våren där.

 
Ingen bild

Bamse31

14 mars 2014 08:04

På näst sista raden ska det stå"morfar".
Är du intresserad av handböcker i vävning?min fru har vävt mycket förr, men kan inte längre. Hon harböcker å skrifter som står å skräpar å ska kastas, vilket jag tycker är lite synd. Vi skänker bort dom. Har du intresse så maila mig till bamse31@icloud.com

 
Soldansaren

Soldansaren

14 mars 2014 18:21

Hm, jag har bara haft svinkoppor en gång när jag var barn. Skönt att du börjar blivit bättre i alla fall... Trevlig med en utflykt till Skåne. De är bra att resa bort ibland för att få lite nytändning.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

15 mars 2014 07:18

Nämen sorkfeber?, så jobbigt. Det är nog mycket sork nu.
Att åka bort för att sedan komma hem är skönt. Själv trivs jag mest hemma.
Ha nu en jättefin lördag och helg.
Kramen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

15 mars 2014 14:00

Åh Janssons frestelse. Det som är så gott! Hoppas den blev bra ;-)
Ha de gott i blåsten!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se