Direktlänk till inlägg 18 mars 2014

FRAM OCH TILLBAKA.

Av Anita - 18 mars 2014 15:01

Så är det. fram och tillbaka och upp och ner. 

Vet att det blir tjatigt med det här surrandet om vädret hela tiden men nog kan man bli brydd. Snöstorm och så plötsligt kommer det en dag som liksom inte passar in.

En dag av hopp om vår.


Söndagen sken solen och det blåste inte så mycket. 

Började med att Datafia och gubben kom och vi for bort till Kinabror för att fika. Datafia och jag satt på en stock på hans strand och kände solen värma i ansiktet. Vi satt där länge och löste livets gåtor medan gubbarna såg på idrott.

 

Vi gick strandstigen hem till mig och bäcken började porla så fint och rinna ut på sjön. Småfåglarna kvittrade och det kändes så härligt. Nu är det vår tänkte vi.


 

Små spår efter djuren var det överallt och frampå eftermiddagen tog jag sparken och åkte bort till Kinabror igen. Krattade lite löv runt hans grillplats.

Han hämtade enris i skogen och rökte fisken han dragit upp innan.

 

Härligt att sitta ute och smaka på vårens första rökta fisk. Vi eldade och grillande lite korv. Härlig dag i solen.

Tänk så isen frusit till igen och när jag åkte hem bara flög jag iväg på sparken för dubbarna på skorna hjälpte till väldigt bra.


Sedan blev vi bjuda till DataFia på middag och hon och jag promenerade i vårkvällen bort till Håsjögården och bokcirkeln. Vilken trevlig söndag men ack mina vänner den glädje som varar länge.


Igår morse tittade man ut på snö snö snö. Det snöade hela dagen. Kinabror kom och plogade och sedan kom nygrannen K hit och vi blev sittande i timvis och pratade om gamla minnen. Han har ett enormt minne och berättar saker som vi glömt och får en att minnas och skratta. 


Faktiskt fick jag mig till att städa också som jag inte gjort på evigheter. Kanske jag håller på att bli frisk.

 Ibland undrar jag om det blivit alldeles på tok mest för att jag inte gjort något hantverk eller något på länge nu. Ibland behöver man tydligen få en spark i ändan för att något ska bli gjort.


Det finns en liten speciell tjej som heter Ronja och det är inte bara namnet som passar. Hon är verkligen en liten Ronja. Hon har mardrömmar så nu har jag lovat göra henne en drömfångare så det var bara att sätta igång och lägga in all kraft som finns för att få till en som verkligen tar bort mardrömmar.

 

Så här blev den så nu hoppas jag att den verkligen fångar in alla otäcka drömmar och ersätter dom med roliga och trevliga drömmar. Klart det blir så. 


Jag gjorde massor av sådana förr i tiden men det har liksom blivit stopp någonstans. Hoppas att min energi och min lust kommer tillbaka när det blir vår. Det finns ju massor att göra bara energin finns. 


Idag är det fortfarande lite grått och kommer lite snö då och då. KinaBror har fått ploga idag också men nu hoppas jag att det är slut för den här gången.


Vi åker ju till Skåne på lördag så då får det vara vilket väder det vill utan att vi behöver bry oss och man kan bara hoppas att snön är borta när vi kommer tillbaka.


Dagens ord: Ta inte av vinterdäcken vad ni gör. Det kommer mera, det kommer mera, kan jag slå vad om. Snö och halka alltså.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margareta wårenius

18 mars 2014 16:12

Brist på samtalsämn e finns det verkligen inte vid brevlådan varje morgon.
Men du må tro i england är dom flera gånger värre. T ex det småregnar: trevligt väder idag , underbart duggregn, igår var det lite värre! så kan det låta på landsbygden i england mw

 
Ingrid

Ingrid

18 mars 2014 16:36

Det är inte lätt att anpassa sig när vädret är så omväxlande, men man får ta det onda med det goda och du hade ju i alla fall en härlig söndag.
Tänk så härligt det blir att få åka till Skåne. Nu får vi hoppas att det verkligen är vår där när ni kommer.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

18 mars 2014 16:51

Vad härlig din "mellandag" blev. Sådana behöver nan sannerligen då och då så att inte energin försvinner alldeles. Kram på dig. Vi sed snart!

http://skatanstankar.com

 
Lena

Lena

18 mars 2014 20:38

Idag sken solen på allt det vita så man gick omkring som en "Glesegomia" för att kunna se något alls. Härligt ljust!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 mars 2014 23:17

Du är unik, Anita. Den här gången kom du med ett nytt fysiskt begrepp. Drömfångare! Trodde begreppet var något abstrakt, som man kunde dra till med, lite skämtsamt, men du har tydligen försökt tillverka en pryl, som du anser bara en drömfångare. Varifrån har du fått sådana impulser?
Det skulle vara skoj om Du i en blogg berättar om drömfångarna-hur är dom uppbyggda och varför just så och hur går det till när dom fångar drömmarna och vet man att drömmarna är fångade? Kom igen Anita:
Kram och trevlig resa

 
Anki

Anki

19 mars 2014 11:27

Vädret är omväxlande även här.. just nu snöar det som bara den... inget kul alls.
Drömfångare... så fin den blev - är övertygad om att den kommer att funka!
Önskar dig en fin resa till Skåne!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

19 mars 2014 11:49

Din blogg är jättefin, men det vet du att jag tycker, OCH jag gillar även Bamses kommentarer. 2 skäl till att jag besöker dig varenda dag!
Välkommen till Skåne! Här ska du inte hitta en endaste snöflinga, det hoppas jag i alla fall!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se