Direktlänk till inlägg 18 mars 2014

FRAM OCH TILLBAKA.

Av Anita - 18 mars 2014 15:01

Så är det. fram och tillbaka och upp och ner. 

Vet att det blir tjatigt med det här surrandet om vädret hela tiden men nog kan man bli brydd. Snöstorm och så plötsligt kommer det en dag som liksom inte passar in.

En dag av hopp om vår.


Söndagen sken solen och det blåste inte så mycket. 

Började med att Datafia och gubben kom och vi for bort till Kinabror för att fika. Datafia och jag satt på en stock på hans strand och kände solen värma i ansiktet. Vi satt där länge och löste livets gåtor medan gubbarna såg på idrott.

 

Vi gick strandstigen hem till mig och bäcken började porla så fint och rinna ut på sjön. Småfåglarna kvittrade och det kändes så härligt. Nu är det vår tänkte vi.


 

Små spår efter djuren var det överallt och frampå eftermiddagen tog jag sparken och åkte bort till Kinabror igen. Krattade lite löv runt hans grillplats.

Han hämtade enris i skogen och rökte fisken han dragit upp innan.

 

Härligt att sitta ute och smaka på vårens första rökta fisk. Vi eldade och grillande lite korv. Härlig dag i solen.

Tänk så isen frusit till igen och när jag åkte hem bara flög jag iväg på sparken för dubbarna på skorna hjälpte till väldigt bra.


Sedan blev vi bjuda till DataFia på middag och hon och jag promenerade i vårkvällen bort till Håsjögården och bokcirkeln. Vilken trevlig söndag men ack mina vänner den glädje som varar länge.


Igår morse tittade man ut på snö snö snö. Det snöade hela dagen. Kinabror kom och plogade och sedan kom nygrannen K hit och vi blev sittande i timvis och pratade om gamla minnen. Han har ett enormt minne och berättar saker som vi glömt och får en att minnas och skratta. 


Faktiskt fick jag mig till att städa också som jag inte gjort på evigheter. Kanske jag håller på att bli frisk.

 Ibland undrar jag om det blivit alldeles på tok mest för att jag inte gjort något hantverk eller något på länge nu. Ibland behöver man tydligen få en spark i ändan för att något ska bli gjort.


Det finns en liten speciell tjej som heter Ronja och det är inte bara namnet som passar. Hon är verkligen en liten Ronja. Hon har mardrömmar så nu har jag lovat göra henne en drömfångare så det var bara att sätta igång och lägga in all kraft som finns för att få till en som verkligen tar bort mardrömmar.

 

Så här blev den så nu hoppas jag att den verkligen fångar in alla otäcka drömmar och ersätter dom med roliga och trevliga drömmar. Klart det blir så. 


Jag gjorde massor av sådana förr i tiden men det har liksom blivit stopp någonstans. Hoppas att min energi och min lust kommer tillbaka när det blir vår. Det finns ju massor att göra bara energin finns. 


Idag är det fortfarande lite grått och kommer lite snö då och då. KinaBror har fått ploga idag också men nu hoppas jag att det är slut för den här gången.


Vi åker ju till Skåne på lördag så då får det vara vilket väder det vill utan att vi behöver bry oss och man kan bara hoppas att snön är borta när vi kommer tillbaka.


Dagens ord: Ta inte av vinterdäcken vad ni gör. Det kommer mera, det kommer mera, kan jag slå vad om. Snö och halka alltså.

 
 
Ingen bild

margareta wårenius

18 mars 2014 16:12

Brist på samtalsämn e finns det verkligen inte vid brevlådan varje morgon.
Men du må tro i england är dom flera gånger värre. T ex det småregnar: trevligt väder idag , underbart duggregn, igår var det lite värre! så kan det låta på landsbygden i england mw

 
Ingrid

Ingrid

18 mars 2014 16:36

Det är inte lätt att anpassa sig när vädret är så omväxlande, men man får ta det onda med det goda och du hade ju i alla fall en härlig söndag.
Tänk så härligt det blir att få åka till Skåne. Nu får vi hoppas att det verkligen är vår där när ni kommer.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

18 mars 2014 16:51

Vad härlig din "mellandag" blev. Sådana behöver nan sannerligen då och då så att inte energin försvinner alldeles. Kram på dig. Vi sed snart!

http://skatanstankar.com

 
Lena

Lena

18 mars 2014 20:38

Idag sken solen på allt det vita så man gick omkring som en "Glesegomia" för att kunna se något alls. Härligt ljust!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 mars 2014 23:17

Du är unik, Anita. Den här gången kom du med ett nytt fysiskt begrepp. Drömfångare! Trodde begreppet var något abstrakt, som man kunde dra till med, lite skämtsamt, men du har tydligen försökt tillverka en pryl, som du anser bara en drömfångare. Varifrån har du fått sådana impulser?
Det skulle vara skoj om Du i en blogg berättar om drömfångarna-hur är dom uppbyggda och varför just så och hur går det till när dom fångar drömmarna och vet man att drömmarna är fångade? Kom igen Anita:
Kram och trevlig resa

 
Anki

Anki

19 mars 2014 11:27

Vädret är omväxlande även här.. just nu snöar det som bara den... inget kul alls.
Drömfångare... så fin den blev - är övertygad om att den kommer att funka!
Önskar dig en fin resa till Skåne!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

19 mars 2014 11:49

Din blogg är jättefin, men det vet du att jag tycker, OCH jag gillar även Bamses kommentarer. 2 skäl till att jag besöker dig varenda dag!
Välkommen till Skåne! Här ska du inte hitta en endaste snöflinga, det hoppas jag i alla fall!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards