Direktlänk till inlägg 26 mars 2014

VÅR I SKÅNE

Av Anita - 26 mars 2014 09:38

 

Så går Kinabror och jag i Pålsjö Skog. Där blommmar påskliljor och schilla och vintergäck. Solen värmer gott på ryggen och sundet ligger nästan vindstilla.

Fåglarna kvittar och jag känner inte igen alla ljud men dom flesta i alla fall. Det är mycket mer kråkfåglar här än hemma och dom är inte lika skygga. Klart att det finns fiskmåsar också men inte så många som det brukar vara.

 

Vi går tillbaka efter stranden och jag plockar upp ett par blåsmusselskal. Jag kan ju aldrig låta bli att plocka snäckor eller vackra stenar. Det går bara inte.


På eftermiddagen åkte vi till Kinabrors dotter  som också bor vid havet vid en helt fantastisk lång sandstrand som räcker så långt ögat kan se.

 

Vi gick ut och satt oss på en nytillverkad brygga som gick långt ut i havet. Den används av vinterbadare och  är jättefin men det blåste lite kallt där ute.


Där ute häckade kajorna i ett jättestort träd och förde ett förfärligt liv dygnet runt. Som svarta små spöken for dom omkring överallt. Aldrig sett så många samtidigt.


Så frampå kvällen blev det ännu mer spännande. Kinabror och broder B och jag åkte till Broder B:s kompis Keramikern.

Han bor med sin kvinna i en liten by ute på landet. 

Trädgården är full med höns men dom är faktiskt inte äkta utan av keramik.

 

Trots att det började skymma kvittade koltrasten fint runt omkring. 

Ett riktigt gammalt litet hus med bjälkar i taket.


Så ut i verkstaden.och han visade hur man drejar och svarade på alla mina frågor.

 

Naturligtvis bombade jag honom med frågor om lersorter, om bränntider och olika leror.

 

Frågor om olika glasyrer, hur länge han torkade leran innan han skröjbrände och hur lång tid det tog i ungnarna.

 

På ett litet kick gjorde han olika sorters krukor och fat. 

Jag har ju velat bli keramiker när jag var ung. Sitta och forma lera istället för att sitta och tjafsa med sura åkare men man får inte allt man vill i livet.  men

 

Så fantastikst att få vara här och se allt detta. När vi åkte hem till Kinabror var det väldigt klart och fint och stjärnorna lyste klart på himlen. 


Den fina dagen tog slut och igår regnade och blåste det. 


Jag har lagt märke till att det inte finns lika många kaniner som det gjorde förut här nere. Då hoppade dom omkring överallt men nu har jag inte sett en enda. Däremot finns det massor av stora varuhus och köpcentra men jag har inte varit in något där ännu men det blir nog ska jag tro.


Nya spännande dagar kommer.


Dagens ord: Använd inte bara synen. Kom ihåg att lyssna, lukta och smaka också.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 mars 2014 11:44

Så härligt att du fått se lite av våren i Skåne och nu till helgen tror jag att det kommer att bli bättre väder igen både här och där. Jag kan tänka mig att den där keramikern fick visa vad han gick för när du höll utfrågning med honom.
Ha det fortsatt gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

26 mars 2014 20:45

Vad härligt du har det. Spännande dagar för dig. Här i norr skiner solen från en klarblå himmel men kyligt. Så snart är nog våren här i kapp Skånes.
Fortsätt nu att ha fina dagar. Kramen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

27 mars 2014 00:14

Vad mycket fint du fått vara med om och jättefina bilder du lagt ut. Så där vid havet skulle man bo.
Kajor hade jag i mängd där jag bodde förut och det var ett väldans liv. Här har jag sett ett par. En hare skuttade runt häromdagen det har jag aldrig sett i sådana här tättbebyggda områden förr. Ja det var ju inte kaniner men nära på. Släkting.

Ha det fortsatt trevligt

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Anki

Anki

27 mars 2014 05:56

Så mycket trevligt du hinner med! Extra trevligt med besöket hos keramikern... en så´n dröm hade jag också en gång i tiden. Fina bilder där när han drejar... ja de andra bilderna också :)
Tror nästan alla kajor bor inne i städer och samhällen numer. Ser aldrig några här, men inne i sta´n finns de i stora skränande flockar.
Ha det fortsatt bra och njut av våren!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

27 mars 2014 10:00

Så mycket trevligt du får vara med om där nere. Passa på att njuta och ladda din batterier tills du ska återvända hem igen. Trots att du har det bra där du är nu, så kommer du att tycka att det är härligt att komma hem igen.
Kram till dig och ha det fortsatt bra!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

28 mars 2014 17:31

Då har du upplevt Skånes skränigaste fåglar: kajor och råkor, i stora mängder. De är härliga, även om de låter!
Kul med keramik, och så fort det gick!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

29 mars 2014 09:03

Oj vad härligt du ser ut att ha det!
Fortsätt njut. Idag blir ännu en fin dag!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se