Direktlänk till inlägg 29 mars 2014

LÅSA OCH LÅSA OCH LÅSA

Av Anita - 29 mars 2014 10:20

Ett par dagar med riktigt skitväder har det varit och när man ser att det varit fint hemma så är det väl typiskt men inte gör det så mycket. Vi har hållit oss innte och farit runt till släkt och vänner och ätit mat hela veckan. Vi har varit i varuhus och kollat på biltema och byggvaruhus och till och med på handelsträdgård.


 

Våffeldagen var vi till Kinabrors andra dotter och åt våfflor och pratade och pratade. Deras dotter är det full fart på och hon visade mig saker och böcker och allt annat.


När vi for tillbaka till Kinabror kom det blötsnö och blåst och det var då jag tänkte på hur dom har det här. Hemma skulle det varit att sopa av snö, motorvärmare till bilen, timmerbilar och igensnöade vägar och här är det ett evigt låsande och låsande.

För att ställa in bilen hos Kinabror hoppade jag ur, låste upp en grind för att komma in med bilen, låste grinden, låste upp ett garage, låste igen ett garage och sedan låsa upp ännu en grind och låsa igen grinden och gå till lägenheten och låsa upp dörren. Så förfärligt irriterad jag skulle bli med allt detta låsande och låsande överallt. Vad är det för fel på folk egentligen. Dessutom en skylt med Privat område. Väldigt välkomnande fy sjutton.


Vi hälsade på broder B i torsdags och fick god mat. Sonen komm och hälsade på en eftermiddag. Vi har haft fullt upp att göra faktiskt och kvällarna är fullbokade.


Igår var det dags för mig att flytta till sonen för några dagar. Han. fjällan och fjällans mamma åkte ner till stan och åt fondy.

 

Oj så gott och vi åt till det stod ut genom öronen.

 

Då igår kom våren tillbaka och jag ser hur det har slagit ut på endast en vecka. Det japanska körsbärsträdet utanför sonens fönster blommar jättefint. Tulpanerna i planeringar har slagit ut och det är blått av scilla på gräsmattorna.


Inatt har jag legat i en så skön säng och inte blev det sämre av att jag fick sällskap i sängen av en spinnande katt och när jag var halvvaken så trodde jag att det var min älskade katt Oskar som låg där. En skön säng och en spinnande katt och så en härlig morgon då sonen och jag gick och handlade färskt bröd på ett bageri.

 

Det är väl lite av lyckan med att bo så här. Färskt bröd på morgonen och tro det eller ej.Gårdagens bröd säljs till halva priset. Hos oss får vi väl vara glad om brödet är färskare än en vecka.


 

Rena rama hotellfrukosten bjöd sonen och fjällan på. Fantastiska pålägg och gott gott gott. Utanför visar termometern jpå 10 grader och jag ska snart följa med Kinabror bort till hans son som bor ute vid havet i ett gammalt hus. Det kommer att bli en fin dag.


Det verkar som om folk har bättre ställt än hemma, finare bilar och som dom handlar och handlar.

Samtidigt verkar det finns dom som har det väldigt illa. Utanför systembolaget satt en gammal skrynklig tant och tiggde. Där kom folk med fyllda spritkassar och låtsades inte se henne ens.

Vet att folk säger att dom som tigger är pinsamma för omgivningen och att dom är missbrukare och allt vad man kan säga men jag klev ur bilen och gav henne 20 kronor i alla fall. Den tid vi stod där fick hon inte ett öre av någon annan. Tänk om man i nästa liv blir en sådan som måste sitta och tigga och ingen bryr sig. Tänk vilken förnedring att behöva ha det så med relativt välbärgade människor runt omkring oss.


Sånt skulle aldrig hända hemma hos oss. Satt någon utanför ICA i Hammarstrand så tog man säkert med sig stackarn hem och såg till att dom fick mat. Ja ja sederna är olika minsann.


Dagens ord: Fattiga blir bara fattigare och rikare blir bara rikare. Det kan man inte kalla rättvisa.

 
 
Margit

Margit

29 mars 2014 12:31

Set att d har det gott, därnere hos de dina!!! Men blåsigt värre.... Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

29 mars 2014 12:43

var glad att du kan åka tillbaka till friheten, frisk luft att andas och tystnaden, dessutom så slipper du alla gal(l)erior.

margareta

 
Ingrid

Ingrid

29 mars 2014 13:09

Så skönt att solen och vårvärmen kom tillbaka. Det skulle ju vara för hemskt om det hade fortsatt med snö och slabb i flera dagar.
Ha en riktigt härlig vårhelg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Annci

29 mars 2014 14:27

Ja du det där med tiggare är ett kapitel för sig..Det fungerar inte i en stad som tex Göteborg att ge alla.De sitter med 50 meter mellanrum.Vid alla affärer, System o s v.. Går liksom inte även om man fattar att de är fattiga och behöver pengar. Däremot en macka eller nåt kan man kanske ge dom. Det är liksom inflation i det hela.. För nåt år sen fanns de några,,nu svämmar de över.. ska bli skönt att flytta till Östersund :-) Kram Anita och som vanligt har du ett varmt hjärta <3 <3

 
Ingen bild

Bamse31

30 mars 2014 11:36

Ja du Anta, det är skillnad på hur ni lever i Jämtland och hur man lever i Skåne. Jag skulle nog föredra livet i Jämtland, för det är naturligare och mera likt det liv och de umgängesvanor som fanns i min hembygd. Det fanns inga tiggare i Sverige förut, men i och med att man öppnat Europa så får vi också dom. De är de romska folken från Sydöstra europa, som kommer. Dom är yrkestiggare och har lärt sig att se ynkliga och sjuka ut, för att förmå folk att tycka synd om dom och skänka en slant. Det är den fatala sanningen och man kan fråga sig om dom verkligen skulle sluta tigga pm vi gav dom ett arbete och om dom skulle klara av en arbetsanställning. Du är i alla fall snäll som ger dom allmosa. Fast du inte har så gott om pengar själv.
Jag har kommit på mig själv med att jag numera följer väderleken i Jämtland och Skåne, för att se hur mycket bättre väder du har i Hälsingborg. Iböand har det varit bättre i Norrrland. Men nu Örjan nog våren ta överhand i Skåne. På det här sättet får du vara med om två vårar för när du kommer hem igen mötet du våren på nytt, fast litet annorlunda. Kram från gamle Bamse, vars hustru fyllde 89 igår.

 
Skatan

Skatan

30 mars 2014 12:30

...och vi har också haft några härliga vårdagar med sol och allt som blommar och knoppar som brister osv osv vi också. Ungarna plockade buketter med vitsippor ... de första som jag sett i år. Men det är inte april ännu så man kan väl förvänta sig bakslag förstås. Aprilvädret, du vet. Vad härligt du har det därnere hos Sonen och dina släktingar och vänner. Njut som du sen kan njuta av friheten och ännu en vår hemma i Fisksjön. Jag brukar också ge tiggarna en peng för man kan ju förstå att de inte reser ända hit från Rumänien eller något annat land långt borta och sitter på kalla trottoarer dagarna i ända och bara få småslantar om de verkligen inte behövde det. Men man kan ju inte ge alla förstås. Så är det ju. Man kan inte rädda hela världen men man kan dra sitt strå till stacken ... Kram på dig du fina Anita.

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards