Direktlänk till inlägg 6 april 2014

HEMMA IGEN

Av Anita - 6 april 2014 09:07

I gryningen lämnade Kinabror och jag våren i Skåne. Medan han tog ut bilen ur garaget lyssnade jag till fåglarna. Först började Koltrasten med sin vackra sång och sedan stämde Pjoddarna in och andra småfåglar som jag inte känner igen kvittret på eftersom dom inte finns hemma i Jämtland.


Så började vi vår färd norrut och någonstans i småland gick solen upp som en lysande orange boll. Det var minusgrader och lite rimfrost här och där.


 

När vi kom upp till Vättern stannade vi vid Brahingehus för att äta våra medhavda mackor och dricka vårt kaffe.

Den gamla borgen är så mäktig och ligger så vackert. Jag önskar att jag skulle kunna se tiden då den var befolkad och i sin fulla glans.



Jag försöker göra något bra för någon varje dag och gav de frukosthungriga kajorna av min macka och dom smaskade och åt.


Det drog kallt från sjön så vi stannade inte länge utan drog iväg. Jag som är en stor fegis vad gäller bilkörning bara åkte med och brorsan fick köra. Dock tror jag att det skulle vara mer skräckande för honom om jag körde.


Så nådde vi det förfärliga Stockholm. Bilar i flera filen och dom kör som idioter och kastar sig mellan filerna som i ett flipperspel.

Försöker att titta åt sidorna och ser med fasa på dom hemska höghusen och hyreshusen och tänker att man måste känna sig väldigt instängda och fångade i sådana små lådor när man tvingas bo i sådana lägenheter. Tur att man slipper bo där. Inte undra på att man tappar kontakten med naturen och lever bara för att handla nya grejor hela tiden. Fast, bekvämt är det säkert och varmt men lever vi för att ha det så? Jag bara undrar? 


Nästa stopp var vid Tönnebro där vi stoppade i oss lite mat.

Efter Tönnebro börjar man se snöfläckar här och där och på en del sjöar lig   ger isen kvar. Vägarna börjar bli mer och mer håliga och trasiga. Man kan se att vi snart är hemma.


Ingenting har hänt sedan vi for hemma. Snön på vägen ligger kvar och is och lera och djupa spår. Lite av timret efter vägen har man hämtat och här skimrar ingen vår ännu i alla fall.


Nu finns en del att göra innan man fått ordning på tillvaron igen. 

 

Resan har i alla fall gjort mig gott. Jag är inte lika blek som när jag for. Hostan har blivit bättre och jag har gått upp två kilo av all god mat jag har fått. Roliga dagar har det varit och så kul att träffa alla släktingar och bekanta. Tack till alla som skött om mig så bra så att jag orkar ta itu med allt som ska göras här hemma. Lite av energin har kommit tillbaka men jag vet inte riktigt var jag ska börja.


Ser ni bilden med fiskmåsarna. Är dom inte gulliga. Dom ser riktigt kära ut.


Dagens ord: Även den segaste snö och hårdaste is får ge upp till slut för solens värme. Även den suraste kärring (jag) blir lite gladare när hon blir ompysslad och matad.  



 
 
Ingrid

Ingrid

6 april 2014 10:51

Välkommen hem igen till Fisksjön!
Så skönt att hela hemresan gick bra utan några missöden och nu har du mycket som väntar kan jag tänka mig. Har man varit borta så länge den här tiden har det väl hänt en hel del även hos er.
Ha en härlig söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

6 april 2014 13:32

Dina inlägg är för sköna ;-)
Gillar det där med Stockholmstrafiken! Känner mig träffad å hemtjänstens vägar när jag kört omkring som en dåre i innerstan för att kunna spara in några minuter här och där, samtidigt som jag tutat och svurit osande eder åt alla bönder från landet som var i vägen :-)
Tur att jag nuförtiden jobbar ute på landet i förorterna, där hägrar lugnet lite mera.
Ja usch och fy för att bo så i stora lägenhetshus! Skulle aldrig klara av det.
Älskar mitt skeppsboende!!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

6 april 2014 14:42

Borta bra, men hemma bäst heter det ju. Skönt att komma bort ibland, för då uppskattar man det man har hemma på ett helt annat sätt. Jag är inte mycket för storstäder och en massa trafik - gillar hellre "liten stuga och fågelsång".
Så skönt att resan gett dig mer krafter tillbaka och då kommer allt att kännas mycket bättre och man orkar tackla motgångar på ett helt annat sätt.
Må så gott, så hörs vi en annan dag!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

6 april 2014 16:43

Man behöver ha lite vidgade vyer ibland, för att uppskatta det man har på hemmaplan! Nu kommer snart våren till dig, och då får du uppleva den en gång till! Det är inte dumt!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

6 april 2014 22:28

Brahehus! Jag ser att du nästan svängde förbi min son i Jönköping.

Vilket fantastiskt land vi lever i med stora kontraster och väderlekar. Snart är vi ikapp Skåne. Lite iallafall...

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Boije

Boije

7 april 2014 16:28

Du har tur som kan få åka ut och se dig omkring!
Jag kommer ingenstans som inte tar mig hem samma dag.
Har ingen som vill passa mina (nu) tre hundar och en häst.
Inte ens när jag och mannen gifte oss..fick vi komma iväg mer än bara En dag. Frågade bla mina föräldrar och de sade,ilskt, att hade jag själv valt att skaffa djur så fick jag skylla mig själv.
Så bröllopsresan blev inte lång..var hemma på kvällen. (det var för 7 år sedan.)
Så...jag har VÄLDIG längtan (och ett stort behov) att få se och uppleva nytt, men kan inte.

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

9 april 2014 01:52

Tänk att nära Brahehus ... alldeles vid Motell Vätterleden ... hade vi vårt sommarställe när jag var barn. Det låg fantastiskt vackert där vid Vättern som du kan förstå ... men så kom motorvägen och motellet byggdes och nu kan man bo i vår sommarstuga om man tar in på motellet för det var dom som köpte det. Ett tag var det svartmålat men nu är stugan röd igen med vita knutar. Ja, tänk vad en bild kan sätta igång tankarna. Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards