Direktlänk till inlägg 7 april 2014

JAG BORDE INTE.....

Av Anita - 7 april 2014 15:44

Int borde jag sitta här och skriva blogg som har så mycket att göra. Köket är en enda röra och jag har inte ens plockat upp grejorna sedan Skåneresan. Det skulle ringas en massa samtal och fixas och donas med både det ena och det andra. men.......just nu fick jag blogglust.


 

Igår blev det lite tid över för att kolla läget utomhus och när jag gick ner till sjön vid bryggan såg det ut så här. Isen har flyttat sig och kavlat upp sig mot land. Ändå är det ingenting hos mig mot det är hos Kinabror där hela bryggan fått världens smäll.


Upptäckte att min tv har gått sönder och det väntade jag på länge för den har flimrat och stökat. Kinabror har köpt platt-tv så när Broder O kom så fick han och Kinabror frakta hit den. Broder O tyckte att det borde vara förbjudet med gamla tunga tv.apparater och tyckte att jag skulle skaffa en platt-tv på avbetalning. Dock står det inte på min nödvändighetslista så den här få duga ett tag till. Gratis är bäst.


Ja imorse låg snön på marken igen och det har blötsnöat hela dagen. Det blev till att skotta av bilen och dra iväg till jobbet och sedan satt jag hos Dansbritt och surrade ett bra tag. Vi hade opratat.


Så handlade jag lite grann och så åkte jag till PappersBeda och lämnade deklarationen för att få hjälp med jordbruksbilagan. Dottern E var hemma och hade gjort härliga cupcakes med fin garnering på.


Vägen upp till Fisksjön är blandad snö, lersörja och is. Om man nu ska vara jävligt positiv så kan man i alla fall känna att man slipper tvätta bilen.


Jag ska gå till kinabror och äta framöver kvällen. Just nu försöker han rädda sin brygga. Vi är ensamma i byn ny för grannen ligger på lasarettet sedan flera veckor tillbaka. 


Ekorrarna är tillbaka. Dom märker fort när man är hemma och kan mata. Visserligen har Storfiskarn varit här och skött om fåglar och ekorrar men då har dom bara fått frö. Nu kan dom kanske hoppas på någon godbit i form av torkat bröd och annat mums. Efterlängtad är jag eller rättare sagt min mat.


Hann en sväng till Datafia igår kväll och för att ge deras fina hund lite godis. Jag har alltid godis i bilen till honom för han är så fin och gullig och behöver få lite gott ibland.

 

Igår kväll gick solen ner så fint över Fisksjön.


Nu ska ni inte tro att jag bara vill gnälla över hur det är här hemma och hur jag har det.

Nej då, hostan är borta och jag känner mig rätt frisk och energin har kommit tillbaka.

Skit samma om det snöar för det blåser inte och är inte kallt heller så va då.


Dagens ord: Man behöver i alla fall inte vara rädd för bovar när man inte ens har en platt-tv eller några andra dyrbarheter som kan locka. 


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

7 april 2014 16:38

Jag kan nästan tro att du tycker att det är lite skönt att vara hemma igen bland alla dina vänner och bekanta, för att inte tala om ekorrarna och fåglarna.
Hoppas nu att ni lyckas rädda bryggorna och att det inte blir mera snö i år.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

7 april 2014 19:33

Du gjorde rätt val som lät Skåneväskan stå till en annan dag och istället ser till så att dina bloggvänner får lite trevligt att läsa.
Så illa med bryggan - hoppas att isen inte fortsätter att trycka på.
Även i våra trakter har man kunnat bli av med bryggan vid svår vinter, men denna vinter har det knappt varit is på sjön.
Visst är det konstigt alltid är det något som går sönder, men här hemma har det varit lugnt ett tag. Det skulle jag nog inte ha sagt - Peppar, peppar ...! Tv:n är ett trevligt sällskap ibland, men till sommaren brukar det inte bli så mycket tittande.
Ha det gott i stugan och ta det lugnt, för det är ingen som tar allt jobbet ifrån dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Lena

Lena

7 april 2014 21:38

Deppigt att vakna en måndagsmorgon och det är vitt igen. Tur det försvann under dagen.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

7 april 2014 23:03

Tjusig solnedgång. Den andra bilden är juu fin den med men jag gillar inte snö. Den är biorta här och påskliljorna har slagit ut och det spricker ut grönska på träden, vet inte vilka.

Jag tror ekorren och fåglarna längtade efter dig också, inte bara maten. De känner ju igen dig.

Har ominstallerat datorn efter ett totalhaveri så jag har inte hittat tillbaka till alla ännu trots att jag sparat externt men det går inte få ner alls det se. Men googlar på namnen och då dyker ni upp den ena efter den andra.

Ha en fin början på veckan.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
ann

ann

8 april 2014 13:14

Hej Anita! Miljöombyte är toppen för hälsan och energin! Välkommen hem igen både till dej och Göte...Här kommer ett dagens ord till Dej med tanke på den ouppackade väskan: -"Det man inte gör idag, gör man imorron....kanske"!
förresten:
- Kom till Vikbäcken och gosa med valparna, det ger energi det också"!!! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Karin

Karin

8 april 2014 21:26

Du hinner säkert packa upp din väska!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

9 april 2014 01:46

Vilken härlig solnedgång ... Tänk att isen ska förstöra bryggorna varje år så de måste byggas upp igen? Man fattar inte vilken kraft den har.

Det lyser igenom att det ändå är ganska kul att vara hemma igen bland dina fåglar och djur och kompisar.

Ha det fortsatt skönt även om det skulle börja snöa så får du tänka på att snart är den borta helt för några månader.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Janne

9 april 2014 07:09

Morron ! Om du söker på henrikssons Hotspot på facebook så finns jag numera där. ha det bra !

 
Ingen bild

margareta wårenius

9 april 2014 08:19

underbara foton - man blir glad!
margareta

 
Ingen bild

Titti

9 april 2014 14:56

Så det är till att ha varit i Skåneland! Där var det full vår antar jag.
Det är bra att röra på sig och få lite miljöombyte emellanåt. Då är det så skönt att komma hem igen sen.

Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se