Direktlänk till inlägg 13 april 2014

VAD VORE LIVET UTAN DJUREN?

Av Anita - 13 april 2014 09:32

Dagarna rusar iväg med väldig fart.

Fredagen åkte KinaBror och jag ner till Hammarstrand för att uträtta en massa ärenden och handla lite. Vi åt lunch på hotellet och där träffade vi DansBritt och hennes dotter.Allt vi skulle göra  tog halva dagen och när vi kom hem hade den soliga fina dagen förvandlas till mulen och blåsig.


En av gubbarna kom med en kartong med cremebullar och vi blev sittande och prata rätt länge.


 


Lördagen vaknade jag till en solig dag. Nu skulle vi ut på isen och pimpla. Det är fortfarande tjock is på sjön men lite svårt att ta sig ut på sina ställen för det är landlöst (öppet vatten mot land).

Broder O med sambo hade redan kommit och hundarna Alice och Vilma var med.


Vi hann inte mer än ut på sjön så började det blåsa mer och mer. Fast det var plusgrader så var vinden isande kall.

 

Jag tog med mig Vilma och vi gick i skogen och tittade till bäcken istället.


När vi kom tillbaka till Kinabror hade Dansbritt kommit. Broder O:s sambo hade blött ner sig om fötterna när hon skulle iland från isen så vi tjejer och hundarna stannade inne framför brasan.


 

Bröderna kom så småningom hem dom också och Kinabror bjöd på rostat bröd med gäddrom på som stått och dragit med salt och div andra saker. Supergott blev det. 


Jag har faktiskt gjort ett stortag i helgen. Jag har tagit ner julgardinerna  och strukit och satt upp fina gula gardiner.

Kanske blir jag en riktigt rejält fruntummer som städar och stryker och bakar bullar fast FAAN TROT!

Kanske lite sent nu om det inte blivit förut.


Frampå kvällen åkte Kinabror och jag ner till Hammarstrand för nu skulle vårens första grillning gå av stapeln hos  broder O.

 

Där har hönsen fått komma ut. Dom är väldigt sällskapliga och fina men dom har tre tuppar och det är väl två för mycket men dom verkar samsas bra än så länge.

 

Mitt i grillningen började det regna och vi fick förstås sitta inne och njuta av grillat älgkött och goda såser och potatis. Hönsen sprang in till hönshuset snabbt som ögat.


Det rör sig runt djur hos broder O numera kallad TuppOla.

Inte nog med alla höns och två hundar och en katt. Nytillskottet är en kanin som tydligen bits och är lite sur men det går nog snart över när Tuppola får hålla på och gosa med henne.

 

Alla vi syskon är väldiga djurvänner och har hand med djur.


Nu sitter jag och tittar ut på ekorren som matarin i frö i munnen. Marken är full av bofinkar och talgoxar och andra småfåglar men det blåser kallt idag också och man lovar regn framåt eftermiddagen.


Dagens ord: Djuren ger glädje åt livet.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margareta wårenius

13 april 2014 10:03

och vad är cremebullar för bullar? margareta

 
Ingen bild

Liliann

13 april 2014 10:13

Djur är i särklass de mest harmoniska att ha i sin omgivning nästan avsett ras. Dock kan en sju månaders otroligt levnadsglad tik gå en liiite på nerverna ibland....

 
Anki

Anki

13 april 2014 11:31

Visst vore livet bra mycket tristare utan djur... även om vi själva bara har en katt numer, så har vi både får, hästar, hundar och höns på granngården... köper mina ägg där och kan kela med djuren så mycket jag vill - så mysigt :)

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

13 april 2014 11:33

Vilka vackra höns!
Vi hade bara såna där tråkiga vita leghorn. De värpte bra, men var ju ingen större prydnad där de gick ute bakom ladugården. I trädgården fick de inte vara.
Hoppas att du får en riktigt fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Eivor

Eivor

13 april 2014 17:48

Så sant Dagens ord är.
Vad härligt ni haft det och underbara bilder du har på alla djur, hundarna, hönsen, tuppen och kaninen. Så fina allihop.

Tack för din kommentar. Jo allting brukar lösa sig till så ock denna gång hoppas jag. Det är värre med tålamodet och humöret men det går över det också.
Här är all snö borta, sjöarna isfria. Idag 12 +-grader men blåser så det dånar utanför fönstret men det var rätt skönt ute ändå.

Ha nu en fin söndagskväll

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

13 april 2014 18:23

Hej Anita - vet inte om du sett att du har vunnit en trisslott hos mig.
Om du vill ha den, så behöver jag en adress att skicka den till.
Mejla mig: inga-eriksson@hotmail.com
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

14 april 2014 10:03

Perfekt att alltid ha färska ägg. Finns väl inget godare än en sockerkaka bakade från äkta frigående höns. Då kan man snacka om ägg gulor.
Nu fortsätter vi att njuta av alla underbara vårtecken.
Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

15 april 2014 13:05

Språkligt kan det det roligt ibland att analysera lokala begrepp om vad som är upp och vad som bliner. Du skriver att du åkte ner till Hammarstrand. jag skulle skrivit upp till H., eftersom H. ligger längre uppåt i landet. I vårt språkbruk använder vi ofta norr-riktningen som norm för uppåt.
Då jag bodde i Uppsala i min ungdom, så var Stockholm det man åkte ner till och Gävle det man åkte upp till. Kan det vara så att ni anser att Fisksjön är högre beläget
(Över havet) än H, som motiverat
Ditt begrepp ner till H.
En annan sak: Svalan Iris.
Du beskriver i ett inlägg för några år sedan att Iris kom från sydliga nejder och satte sig direkt på din axel, en annan gång också på din hand- det låter ju underbart. Hur har du lyckats få henne så tam?Jag frågade i en direkt fråga till dig för ett par dagar sedan, men har inte fått något svar än. Jag tror att många vill veta hur du gör för att komma djuren så nära.
Kram och Glad Påsk! 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 april 2014 15:23

Bamse31 Att jag säger ner till Hammarstrand beror nog på att Fisksjön ligger betydligt högre upp så man åker neråt till dalen vid älven och uppåt till Fisksjön och byn Håsjö. Visst Jag säger ner till Skåne när jag åker söderöver. Jag har svarat dig om svalan Iris men någon riktigt förklaring varför jag har tama fåglar och fjärilar kan jag inte ge dig, det är bara så och har alltid varit så.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se