Direktlänk till inlägg 15 april 2014

SILVERMÅNE

Av Anita - 15 april 2014 15:02

 

Att sova dåligt när det är kring fullmåne gär mig ingenting numera. Jag älskar silvermånenätterna.

Vaknar av att månen lyser rakt in i mitt ansikte och kastar silverstrålar på min nakna fot som sticker fram under täcket. Ser på månen och på stjärnorna och bara njuter. Somnar om.

 

Nästa gång jag vaknar har månen flyttat sig och kastar strålar på spiselhällen och får snäckorna att glänsa och guldet på hunden att glimma. Somnar om.

 

Vaknar när månen lyser upp en tavla jag målade en sommar när jag var kär för länge sedan. Ligger och minns lite grann innan jag somnar om.


 

Nästa gång jag vaknar har månen vandrat runt hela rummet och gett sina sista strålar till den gamla sekretären som farfarsfar har snickrat.


Nog är det underligt att vissa saker får en att må så bra. Månen är en av det jag tycker om och som får mig att må bra och det är kanske inte så konstigt.

 

Betydigt konstigare är att jag älskar att gå genom alleer och så märkligast av allt.

ÅNGLOK, jag älskar ånglok. Bara jag ser ett på tv mår jag så bra. Det är något otroligt kraftfullt och starkt och härligt med ånglok. ja, nog är man lite knepig alltid.


Nåja, åter till verkligheten och vad som hänt sista dagarna. 

Det blåser, haglar. snöar, regnar och är solsken, riktigt aprilväder alltså.

Igår bar jag ut de sista blommorna ur jordkällaren och satt ut dom i växthuset. Där ska dom stå och få ljus och åtminstone lite värme tills det kommer bättre tider.


Lite besök har det varit sista dagarna. Söndag var AMV med gubben hit och igår kom Gamsvägerskan en sväng.

Fiskemöte var det igår kväll och idag har jag varit och jobbat och handlat. Sedan kom Kinabror och Gamle A och vi satt och fikade en stund. Det blir mycket fika på dagarna.


Isen på sjön går bort bit för bit och snart kan man inte ta sig ut på sjön. Inga nya vårtecken ser man.


Dagens ord: När månen är som störst börjar den åter minska.

 
ANNONS
 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

15 april 2014 15:58

Jag älskar också månen. Och inatt har jag betraktat den genom min hyttventil, som den lyst in igenom och rakt i mitt ansikte.
Jag har liksom du vaknat och somnat om vartannat hela natten.
Som det alltid är vid fullmåne.
Men det är magiskt.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

15 april 2014 17:43

Gillar också månen och har inte några värre sömnproblem vare sig den är full eller inte...
Vilken fin sekretär... ett härligt minne från din farfarsfar...
Vackra alléer är fint att promenera i... där är vi absolut överens :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Sandra

Sandra

15 april 2014 19:16

Det är inte vaknandet i sig som är jobbigt, det är att man är så trött på morgonen när man inte fått en hel natts sömn. Ett gissel när man har ett jobb som man måste upp till... men jag håller med det är magiskt ute när månen är full och allt är ljust fast det är mitt i natten

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

16 april 2014 21:18

Jag älskar luftballonger. När det kommer en sådan glidande över himlen känner jag att det finns hopp. Jag vet inte riktigt vad jag grundar detta på men det är så det känns.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

17 april 2014 11:33

Du gör så fina bilder, Anita. Den med månskenet är ju helt underbar, men måste ha tillkommit en annan gång då du inte låg i sängen! Din naivistiskt målade kärlekstavla är också fin - tänk att du gillat karlar i alla fall, fast du nu för det mesta ser ner på det manliga könet! Din farfarsfar ser ut att ha varit en skicklig hantverkare, som kunnat göra en sån fin byrå, så konstnärligt torde du ha gott påbrå!
Förät dig nu inte på Påskägg
Som jag förmodar att broder Tupp-Ola levererar dig.
Påskkram från Bamse

 
Annika

Annika

17 april 2014 13:47

Jag tror att det är minnen från ett tidigare liv som ligger kvar i ditt undermedvetna då du känner så mycket för måne, aller och ånglok.
En stor Påsk kram kommer här.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

18 april 2014 22:21

Vill bara önska dig en riktigt trevlig Påsk!
Har du kollat brevlådan?
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

19 april 2014 06:39

ta det nu lugnt med påskägg!


margareta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Av Anita - Onsdag 7 mars 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morg...

Av Anita - Fredag 2 mars 09:26

  Jag förstod det genast jag vaknade. Jag förstod det när katten kröp ner under täcket och vägrade kliva upp. Jag förstod att det var årets kallaste dag fast det faktiskt är mars nu. Det borde vara en vårvintermånad och visst, ljuset finns här...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se