Direktlänk till inlägg 15 april 2014

SILVERMÅNE

Av Anita - 15 april 2014 15:02

 

Att sova dåligt när det är kring fullmåne gär mig ingenting numera. Jag älskar silvermånenätterna.

Vaknar av att månen lyser rakt in i mitt ansikte och kastar silverstrålar på min nakna fot som sticker fram under täcket. Ser på månen och på stjärnorna och bara njuter. Somnar om.

 

Nästa gång jag vaknar har månen flyttat sig och kastar strålar på spiselhällen och får snäckorna att glänsa och guldet på hunden att glimma. Somnar om.

 

Vaknar när månen lyser upp en tavla jag målade en sommar när jag var kär för länge sedan. Ligger och minns lite grann innan jag somnar om.


 

Nästa gång jag vaknar har månen vandrat runt hela rummet och gett sina sista strålar till den gamla sekretären som farfarsfar har snickrat.


Nog är det underligt att vissa saker får en att må så bra. Månen är en av det jag tycker om och som får mig att må bra och det är kanske inte så konstigt.

 

Betydigt konstigare är att jag älskar att gå genom alleer och så märkligast av allt.

ÅNGLOK, jag älskar ånglok. Bara jag ser ett på tv mår jag så bra. Det är något otroligt kraftfullt och starkt och härligt med ånglok. ja, nog är man lite knepig alltid.


Nåja, åter till verkligheten och vad som hänt sista dagarna. 

Det blåser, haglar. snöar, regnar och är solsken, riktigt aprilväder alltså.

Igår bar jag ut de sista blommorna ur jordkällaren och satt ut dom i växthuset. Där ska dom stå och få ljus och åtminstone lite värme tills det kommer bättre tider.


Lite besök har det varit sista dagarna. Söndag var AMV med gubben hit och igår kom Gamsvägerskan en sväng.

Fiskemöte var det igår kväll och idag har jag varit och jobbat och handlat. Sedan kom Kinabror och Gamle A och vi satt och fikade en stund. Det blir mycket fika på dagarna.


Isen på sjön går bort bit för bit och snart kan man inte ta sig ut på sjön. Inga nya vårtecken ser man.


Dagens ord: När månen är som störst börjar den åter minska.

 
ANNONS
 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

15 april 2014 15:58

Jag älskar också månen. Och inatt har jag betraktat den genom min hyttventil, som den lyst in igenom och rakt i mitt ansikte.
Jag har liksom du vaknat och somnat om vartannat hela natten.
Som det alltid är vid fullmåne.
Men det är magiskt.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

15 april 2014 17:43

Gillar också månen och har inte några värre sömnproblem vare sig den är full eller inte...
Vilken fin sekretär... ett härligt minne från din farfarsfar...
Vackra alléer är fint att promenera i... där är vi absolut överens :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Sandra

Sandra

15 april 2014 19:16

Det är inte vaknandet i sig som är jobbigt, det är att man är så trött på morgonen när man inte fått en hel natts sömn. Ett gissel när man har ett jobb som man måste upp till... men jag håller med det är magiskt ute när månen är full och allt är ljust fast det är mitt i natten

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

16 april 2014 21:18

Jag älskar luftballonger. När det kommer en sådan glidande över himlen känner jag att det finns hopp. Jag vet inte riktigt vad jag grundar detta på men det är så det känns.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

17 april 2014 11:33

Du gör så fina bilder, Anita. Den med månskenet är ju helt underbar, men måste ha tillkommit en annan gång då du inte låg i sängen! Din naivistiskt målade kärlekstavla är också fin - tänk att du gillat karlar i alla fall, fast du nu för det mesta ser ner på det manliga könet! Din farfarsfar ser ut att ha varit en skicklig hantverkare, som kunnat göra en sån fin byrå, så konstnärligt torde du ha gott påbrå!
Förät dig nu inte på Påskägg
Som jag förmodar att broder Tupp-Ola levererar dig.
Påskkram från Bamse

 
Annika

Annika

17 april 2014 13:47

Jag tror att det är minnen från ett tidigare liv som ligger kvar i ditt undermedvetna då du känner så mycket för måne, aller och ånglok.
En stor Påsk kram kommer här.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

18 april 2014 22:21

Vill bara önska dig en riktigt trevlig Påsk!
Har du kollat brevlådan?
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

19 april 2014 06:39

ta det nu lugnt med påskägg!


margareta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 juni 16:11

Så unnade jag mig att åka på en PRO-resa   g  Chauffören av bussen var en gammal skolkamrat och bra många i bussen var skolkamrater och vi pratade om att det inte kändes långe sedan vi åkte på skolresa, men det var nog minnet som svek för nog va...

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se