Direktlänk till inlägg 26 april 2014

NU KAN MAN INTE SOVA PÅ MORGONEN

Av Anita - 26 april 2014 07:06

 

Nu får man hä sig upp på morgonen om man ska hinna något. Kroppen brinner av energi. Nu ska krattas och det ska grävas och det ska njutas och det ska kollas läget i skogar och på ängar.


Det blir så mycket som liksom inte var medräknat när det blir så här. Tvärvår ¨på en gång. Både blåsippor och vitsippor och andra blommor slår ut bara rakt av. Fågelsången är bedövande och till och med lommen har kommit och ropar sin vemodiga sång över sjön.


Det har inte blivit mycket gjort de här sista dagarna. Det har mest varit umgänge med vänner.

Kort av det som hänt.

Hamnade i Bräcke hos AMV och gubben och satt i solen och pratade och fick god mat i förrgår.

Igår satt lite blommor på gravar och hela gänget åt på hotellet. På kvällen igår var det tacos hos DataFia och sedan åkte Kinabror och jag till TuppOla och åt tårta eftersom han fyllde år.


Grannen som legat jättesjuk i veckor ringde igår och var en aning bättre. Kunde i alla fall prata lite grann och fundera över potatissättningen.


Igår var varmaste dagen. Helt otroligt. Inte en vindpust på sjön. Kinabror lade ut min båt i vattnet för han ska väl lägga ut mjärdar ska jag tro.


 

I förrgår kväll var det dags att ha tjejerna här på meditationskväll. Inte kan man sitta inne en sådan kväll. Nej jag hörde med dom om vi inte kunde hålla till nere vid sjön och grilla lite korv och njuta lite och alla var med på det.


Att sitta nere vid sjön och lyssna till fåglarna. Lommen som skriker vemodigt på sjön. Strandollen som hade sex på en sten utanför. Småfåglarna som kvittrade överallt. Sädesärlan som trippar glatt omkring. Att sitta och blunda med solen i ansiktet och lyssna till ljuden och spraket från brasan. Det mina vänner är verkligen meditation och får en att må bra om något.

 

Sedan tog vi en promenad bort till badstranden. Jag lade på ett par tjärklabbar på brasan och oj vad det rök. Hela sjön fick känna på doften av tjära och vårdoft.

 

     

Jag är rätt förtjust i stenarna efter stranden. Dom är trygga och vackra. Speciellt fin är pinkstenen där barnen brukar så och pinka ikapp ifrån. Minns ni det Jennie och Micke?


När det började skymma lite smått gick vi hem och kokade oss lite kaffe och pratade om nästa grej. Jo men visst ska vi skrika vårskriket. Nu i den här tidiga våren kan vi snart göra det. Gå upp på ett högt berg och skrika vårskriket av hel och skön glädje och hoppas att vi kan göra en fin sommar ungefär som i Idas Sommarvisa. "Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart".


Idag får broder B och frun tillbaka till Skåne och lille Liam åkter hem till sin mamma.

AMV och gubben var i sommarstugan igår och vi fikade där och AMV och jag tog oss en promenad och satt en stund i hammocken och pratade.


Dagarna går undan så fort och jag hinner inte riktigt med. Det är så mycket som ska göras den här tiden och som sagt. Ibland blir man bara vilsen och vet inte vad man ska börja med. Alla dagar är ett nytt äventyr och man vet aldrig vad som ska hända.


Sjön ligger blank som en spegel och ekorrarna snurrar på utanför. Det är så vackert utanför och jag har utsikt åt tre håll där jag sitter framför datorn. I öster har solen precis gått upp och kastat sina strålar på min gräsmatta. 

Rakt mot söder ser jag sjön och bergen och till väster glittrar solen i granskogens toppar och där hör jag hur duvorna kurrar och hur bäcken porlar. 

Kaffepannan kokade precis över så köket doftar av kokkaffe.


Dagens ord: Jag gläds med er som jobbar och nu får ha en fin helg med sol och värme och fågelkvitter.

 
 
Skatan

Skatan

26 april 2014 08:06

Njuuuut. Men det gör du som jag kam läsa Sitter i en skakig bil på väg till Stockholm. Haaaa det .,,

Kram

http://https://skatanstankar

 
Pia

Pia

26 april 2014 13:44

Oj vad härligt det där såg ut.

http://teamxstream.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

26 april 2014 14:32

alla alla säger ; nej det här kan inte vara sant, sol sol sol idagar , veckor!margareta

 
Ingen bild

häxan

26 april 2014 17:46

Meen, inte ser det ut som de mediterar precis (på första bilden), där är det väl mobilerna som är i farten?

 
Soldansaren

Soldansaren

27 april 2014 12:56

Ja, tänk att det blev vår i år också. Jag är alltid lika förvånad. När jag läser dina inlägg kan jag riktigt känna dofterna. Nu får man mycket energi från naturen. Jag går tidigare till jobbet så att jag ska hinna ned och gå en sväng i en av våra parker. Man tager vad man haver när man bor i stan.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Gina

27 april 2014 14:42

Åh vad härligt! Avundsjuk. Är så less på Stockholm. Jobbar och åker hem bara hela tiden. Stress och sura chefer som lever för jobbet och får andra att känna att man aldrig gör nog. Så meningslöst att jobba för att få ha det bra ibland. Men sånt är livet tyvärr :-) kram Gina

 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

27 april 2014 17:14

Åh vad härligt ni har det!!
Solig Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

27 april 2014 20:03

Klart att ni ska skrika vårskriket! Inte ska ni frångå era traditioner!
Ut och lufta lungorna bara!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards