Alla inlägg under april 2014

Av Anita - 7 april 2014 15:44

Int borde jag sitta här och skriva blogg som har så mycket att göra. Köket är en enda röra och jag har inte ens plockat upp grejorna sedan Skåneresan. Det skulle ringas en massa samtal och fixas och donas med både det ena och det andra. men.......just nu fick jag blogglust.


 

Igår blev det lite tid över för att kolla läget utomhus och när jag gick ner till sjön vid bryggan såg det ut så här. Isen har flyttat sig och kavlat upp sig mot land. Ändå är det ingenting hos mig mot det är hos Kinabror där hela bryggan fått världens smäll.


Upptäckte att min tv har gått sönder och det väntade jag på länge för den har flimrat och stökat. Kinabror har köpt platt-tv så när Broder O kom så fick han och Kinabror frakta hit den. Broder O tyckte att det borde vara förbjudet med gamla tunga tv.apparater och tyckte att jag skulle skaffa en platt-tv på avbetalning. Dock står det inte på min nödvändighetslista så den här få duga ett tag till. Gratis är bäst.


Ja imorse låg snön på marken igen och det har blötsnöat hela dagen. Det blev till att skotta av bilen och dra iväg till jobbet och sedan satt jag hos Dansbritt och surrade ett bra tag. Vi hade opratat.


Så handlade jag lite grann och så åkte jag till PappersBeda och lämnade deklarationen för att få hjälp med jordbruksbilagan. Dottern E var hemma och hade gjort härliga cupcakes med fin garnering på.


Vägen upp till Fisksjön är blandad snö, lersörja och is. Om man nu ska vara jävligt positiv så kan man i alla fall känna att man slipper tvätta bilen.


Jag ska gå till kinabror och äta framöver kvällen. Just nu försöker han rädda sin brygga. Vi är ensamma i byn ny för grannen ligger på lasarettet sedan flera veckor tillbaka. 


Ekorrarna är tillbaka. Dom märker fort när man är hemma och kan mata. Visserligen har Storfiskarn varit här och skött om fåglar och ekorrar men då har dom bara fått frö. Nu kan dom kanske hoppas på någon godbit i form av torkat bröd och annat mums. Efterlängtad är jag eller rättare sagt min mat.


Hann en sväng till Datafia igår kväll och för att ge deras fina hund lite godis. Jag har alltid godis i bilen till honom för han är så fin och gullig och behöver få lite gott ibland.

 

Igår kväll gick solen ner så fint över Fisksjön.


Nu ska ni inte tro att jag bara vill gnälla över hur det är här hemma och hur jag har det.

Nej då, hostan är borta och jag känner mig rätt frisk och energin har kommit tillbaka.

Skit samma om det snöar för det blåser inte och är inte kallt heller så va då.


Dagens ord: Man behöver i alla fall inte vara rädd för bovar när man inte ens har en platt-tv eller några andra dyrbarheter som kan locka. 


ANNONS
Av Anita - 6 april 2014 09:07

I gryningen lämnade Kinabror och jag våren i Skåne. Medan han tog ut bilen ur garaget lyssnade jag till fåglarna. Först började Koltrasten med sin vackra sång och sedan stämde Pjoddarna in och andra småfåglar som jag inte känner igen kvittret på eftersom dom inte finns hemma i Jämtland.


Så började vi vår färd norrut och någonstans i småland gick solen upp som en lysande orange boll. Det var minusgrader och lite rimfrost här och där.


 

När vi kom upp till Vättern stannade vi vid Brahingehus för att äta våra medhavda mackor och dricka vårt kaffe.

Den gamla borgen är så mäktig och ligger så vackert. Jag önskar att jag skulle kunna se tiden då den var befolkad och i sin fulla glans.Jag försöker göra något bra för någon varje dag och gav de frukosthungriga kajorna av min macka och dom smaskade och åt.


Det drog kallt från sjön så vi stannade inte länge utan drog iväg. Jag som är en stor fegis vad gäller bilkörning bara åkte med och brorsan fick köra. Dock tror jag att det skulle vara mer skräckande för honom om jag körde.


Så nådde vi det förfärliga Stockholm. Bilar i flera filen och dom kör som idioter och kastar sig mellan filerna som i ett flipperspel.

Försöker att titta åt sidorna och ser med fasa på dom hemska höghusen och hyreshusen och tänker att man måste känna sig väldigt instängda och fångade i sådana små lådor när man tvingas bo i sådana lägenheter. Tur att man slipper bo där. Inte undra på att man tappar kontakten med naturen och lever bara för att handla nya grejor hela tiden. Fast, bekvämt är det säkert och varmt men lever vi för att ha det så? Jag bara undrar? 


Nästa stopp var vid Tönnebro där vi stoppade i oss lite mat.

Efter Tönnebro börjar man se snöfläckar här och där och på en del sjöar lig   ger isen kvar. Vägarna börjar bli mer och mer håliga och trasiga. Man kan se att vi snart är hemma.


Ingenting har hänt sedan vi for hemma. Snön på vägen ligger kvar och is och lera och djupa spår. Lite av timret efter vägen har man hämtat och här skimrar ingen vår ännu i alla fall.


Nu finns en del att göra innan man fått ordning på tillvaron igen. 

 

Resan har i alla fall gjort mig gott. Jag är inte lika blek som när jag for. Hostan har blivit bättre och jag har gått upp två kilo av all god mat jag har fått. Roliga dagar har det varit och så kul att träffa alla släktingar och bekanta. Tack till alla som skött om mig så bra så att jag orkar ta itu med allt som ska göras här hemma. Lite av energin har kommit tillbaka men jag vet inte riktigt var jag ska börja.


Ser ni bilden med fiskmåsarna. Är dom inte gulliga. Dom ser riktigt kära ut.


Dagens ord: Även den segaste snö och hårdaste is får ge upp till slut för solens värme. Även den suraste kärring (jag) blir lite gladare när hon blir ompysslad och matad.  ANNONS
Av Anita - 3 april 2014 09:57

Nu när det bara är några dagaar kvar innan Kinabror och jag ska åka hem så börjar man fundera. Är snön kvar? Hur är det med isen på sjön? Har grannen kommit hem från lasarettet? Har lastbilarna hämtat allt timmer och har dom kört sönder vägen totalt? 

 

Här i Skåne har det hänt mycket på dom två veckor vi varit här. Ginsten har slagit ut, många träd är gröna och det blommar för fullt .


Igår hände inte så mycket men vi var på loppis och jag blev väldigt nostalgisk när jag hittade ett gammalt tidningsställ, precis ett sånt vi hade när jag var liten.  

Minns det så väl och vi hade en telefonhylla i samma stuk också. 100 kr kostade det och naturligtvis köpte jag det. Ska passa bra att ha på toa och ha tidningar i istället för korgen som står där nu. Det blir fint. En trätupp för 20 kr slank också med. Jag gillade den fina blå färgen.


Det finns vissa saker som jag verkligen känner avund inför. Alla fina trädgårdar och de billiga blommorna man kan köpa här på handelsträdgårdarna, alla fruktträd och blommor som bara sprutar upp ur marken. Jag kan inte låta bli att köpa fröer fast jag vet att ibland hinner dom inte ens blomma innan frosten kommer.


Jag är avundsjuk på inglasade balkonger och närheten till Danmark men det finns mycket jag inte alls gillar.

Jag gillar inte främlingshatet som verkar finnas mycket mer här nere. Jag gillar inte att man måste låsa och att någon kan ta pengar av en. Sonen varnar mig för att ha väskan öppen. Inte tänker jag på sånt.


Alla bilar överallt känns också hemskt och nere vid Knutpunkten känndes det väldigt dålig energi så man ville bort därifrån fort som attan.


Hemma finns friheten på ett annat sätt men klimatet är minsann ingenting att avundas. Tre månader som är uthärdliga och dom månaderna ska allt ske. Resten är mest bara snöglopp, blåst och kyla och en evig strid med naturen.


Samtidigt tror jag att folk som bor i stan inte tänker lika mycket på naturen som vi bonnläppar gör. När jag frågar vilka träd det är och vilka fåglar man hör är det ingen som riktigt vet och för mig är det underligt. Vad växter på åkrarna som redan kommit upp? Ingen vet och ingen bryr sig lika lite som jag bryr mig om vilka bilar som far omkring. 


En sak är säker. Det är tur att jag inte bor här. Jag skulle känna av min brist på pengar mycket mer än hemma. Det finns så mycket att köpa som man visst kunde vilja ha och som retar ögat. Att vara utan pengar här skulle kännas som man var mycket fattigare där folk verkar leva för att handla saker hela tiden.


Ja, det var dagens funderingar. Det var åska igår kväll och det var första gången iår.

I eftermiddag kommer Sonen och fjällan och hälsar på och imorgon får vi väl packa och lördag drar vi norrut.


Dagens ord: Alla ställen i vårt avlånga land har sin tjusning fast på olika sätt.

Av Anita - 1 april 2014 16:09
 

Efter en vecka blev det grönt på träden och blommorna slog ut. Det är alltså här i Skåne det är så knappast hemma i Jämtland. 


Kinabror och jag var bjudna till broder B på grillat och igår åkte Sonen, jag och Kinabror till Helsingör i Danmark.

 

Dimman låg tät över Hamlets slott Kronborg.. Vi gick runt och kollade men kunde inte komma in för just måndagarna var det stängt. Det var varmt i solen men kallt i dimman.


Så köpte man lite vinerbröd naturligtvis och åt en fantastisk god lunch på ett litet mysigt ställe. Sonen köpte massor med tulipaner till fjällan. Det är inte klokt hur billiga dom är i Danmark. Man får nästan tre buketter för vad en kostar i Sverige.

 


Färjan över tar inte lång stund men man hinner köpa lite godis och planen var att köpa knallröd korv och mula i sig men efter lunchen var vi så knökmätta så det var inte till att tänka på att få i sig något mer.


Idag kom Sonen och hämtade mig och vi åkte ut till Ikea som är Sveriges största och  Väla ett förfärligt stort köpcentra. Jag handlade ett par rosa gummistövlar och Sonen köpte en huvtröja till mig som var jättehärlig med skönt foder i. Åt subs till lunch och det var också något nytt jag aldrig smakat. Ny saker hela tiden.


Hämtade Sonens fjälla och hennes dotter och så åkte vi till Tropicariet och där tillbringade vi några mysiga timmar.

 

Hajar, krokodiler och fiskar i massor fanns det.

 

Fiskar som gnager bort skinnflisor. Carolin stack med sträckblandad förtjusning ner handen och blev lite gnagd på.

 

Massor med apor i olika storlekar fanns det överallt och lemurerna var väldigt sociala av sig.

 

En kröp upp i sonens knä och han var lite måttligt förtjust.

Det fanns massor av ormar och spindlar men jag undvek att titta på ormarna i alla fall för jag tycker att dom är så förfärligt äckliga så jag får kalla rysningar på ryggen.

 

Dom allra gulligaste var surikaterna som var helt bedårande. Dom hade jag kunnat stanna och pratat med en hel dag.

 

Hela tiden stod en av dom på vakt för att vakta huset. Vilka märkliga och speciella djur.

Så har ytterligare några dagar gågg och det är fullt ös hela dagen och nu är det inte många dagar kvar innan det är dags att åka hem. Roligt är det att vara här och uppleva en massa saker men som sagt. Tror inte att jag skulle klara att bo här.


Dagens ord: Bättre en lemur i knät än en krokodil i foten.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se