Direktlänk till inlägg 12 maj 2014

ALLA DESSA PLANER MAN HAR

Av Anita - 12 maj 2014 18:02

Jag har så många planer men det finns egentligen bara en broms och det är pengarna som fattas.


Om jag hade pengar skulle jag bygga en stor damm med näckrosor i men har man inte det får man nöja sig med billighetsvarianten.

 

Så jag köpte en barnsandlåda för drygt 200 kr. gick till skogen och plockade videbuskar och röd kornell och började fläta. 

 

En bit markduk i botten. Runt om ska det vara en blomrabatt förstås och egentligen ska det vara köpeplantor men det får duga med mina gyckelblomster som jag har fullt av i växthuset. Solenergi lampor för 5 kr på Jula kan man väl unna sig.

 

Simsalabim och jag har en liten damm i all anspråkslöshet.

 

Fontänen är en liten solenergidriven pryl som jag köpt via internet.


Det finns andra planer som jag har som är svårare att förverkliga som att flytta ett skithus och laga en uppruttnad brygga och en massa annat men det får bli som det blir. Världen rasar väl inte ihop för såna bagateller.


Nåväl det har varit ett par grå och kalla dagar. Fredag kväll var vi till TuppOla på middag Kinabror och jag och dom stod ute i regnet och grillade. Ska man grilla så ska man.


Lördag var jag ner till DataFia på tårta för hennes gubbe fyllde år. Annars var det väl att sova framför tv och eurovisionstävlingen. Jag hejade på Holland för det var en mjuk och fin bit med lite dov dump bakom som jag gillade.


Igår, vad hände igår. Jag låg ute och fixade med min damm mest hela dagen. På kvällen kom DataFia och vi åt efterrätt och såg på tv. Karlarna såg väl på någon idrott så hon rymde fältet hit.


Jag hade bytt toner i min skrivare och vi försökte få till den men något är fel med den så nu funkar den inte.


Dagen idag började riktigt dåligt. Datorn funkade inte och jag kom på att jag hade hundratals kort som jag inte lagt in på extra hårddisken och fasade för att alla var bort.


Nåja det tog sig framåt förmiddagen. Datorn började funka igen. Kinabror kom och så dök Mustaschen upp och vi fikade och tokskrattade som vanligt.


Jag flyttade ut alla pelargoner till växthuset.

 

Nu får dom stå där tills det är dags att flytta dom utomhus till sina stora järnkittlar där dom verkar trivas bra. Varje år tänker jag på min farmor som hade dom där pelargonerna och att dom lever än. Jag vårdar dom ömt för dom är säkert snart 100 år gamla. Starka och fina och helt underbara.


Kinabror och jag åkte till Kälarne och åt strömming med pärstampa, hälsade på grannen som ligger på sjukstugan och köpte jord och drog hemåt.


Jag fort till StockholmsKarins hus och planterade lite jordgubbsplantor som jag lovat henne att göra och sedan gick jag ner till Kinabror.


Då kom först MC-gubben och sedan kom Storfiskarn och Datafias pappa och vi blev sittande där med eftermiddagskaffe och prat. Storfiskarn skulle låna min kolbullpanna. Han är expert på att steka kolbullar.

 

Som du märker går dagarna som skållade troll och vi hinner inte alls med det vi tänkt men skit samma. Huvudsaken att vi har kul. Kinabror har i alla fall kapat upp all min ved så nu är det min tur att stå på vedbacken och klyva något jag inte alls gillar men det är väl ett nödvändigt ont. Får väl sätta på hörlurarna med musik i så går det väl an.


Dagens ord: Har man dåligt med pengar får man använda fantasin.  


 
 
Ingen bild

Barbro

12 maj 2014 22:45

Vad du är duktig att fixa och dona. Jag blir avundsjuk. Jag skulle aldrig ha kommit på tanken att göra en sån fin damm.

 
Eivor

Eivor

13 maj 2014 13:26

Så sant. så sant. Det gäller att man har väldigt bra fantasi också. Nu menar jag inte dig, utan mig själv.
Vad spännande med dina fåglar. Hoppas de nyinflyttade visar sig för dig också. Svalorna kommer 20 maj hit. Exakt datum varje år. Är de radiostyrda eller vad? Roligt är det. Det ringde en vän nyss som är nere och tittar på de nya ungarna. Nu kommer pappan ända fram och vill ha mat på en liten bro som går över. Har de aldrig gjort förr. Ungarna plockar också åt sig lite bröd 1 dag gamla. Måste ner i morgon och titta, har frysen halvfylld med bröd. Så de känner igen rösterna, jag tänkte mest på tonfallet. Då känner de säkert igen mig för jag pratar alltid med dem.(Alla djur).

Ha en fin dag, här tittar solen fram - verkar lovande.

Kram på dig

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

14 maj 2014 03:07

Man kan nog vända på ditt dagens ord: Det är lätt att använda fantasin om man har pengar.
Jag gissade delvis rätt - det blev en plantering i någon mån. Du är uppfinningsrik, Anita, och jag vill skryta med att jag är likadan. Tycker om att hitta egna lösningar.
Visste inte att pelargonior kunde bli så gamla. Vi har en mönjelilja, som blommar nu. Den är säkert 70 år, för jag tog åt mig den vid bodelningen efter min mor och jag kommer ihåg den från min 10-årsålder, då mor satte den i fönstret i vårt nyuppförda trapphus, där den sedan alltid stod.
Det där med blommor är inte min starka sida, men jag har tvingats ta över sedan min fru blev dement, så nu har jag planterat i balkonglådorna å hängt upp dom på plats. Det där med att flytta skithuset och reparera bryggan skulle jag kunnat greja åt dig om jag varit några år yngre, men du har ju Kinabror, som verkar vara en händig man! Jagar lite illa nu eftersom ett skrubbsår på ena knät blev infekterat och det hela spred sig ner till foten innan jag kom mig för att söka läkare. Nu går jag på penicelin. Man ska aldrig underskatta små sår!
Kram från en hallt. Bamse

 
Ingen bild

margareta wårenius

14 maj 2014 10:04

Allt ordna sig! och som vanlig fullfart hos dej! margareta

 
Karin

Karin

14 maj 2014 13:33

Vide och röd kornell, så fint det blev, när du flätade ihop det!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansaren

Soldansaren

14 maj 2014 18:59

Det är tydligen fler än jag som har kreativitetsexplotion så här på våren.Och för lite tid. Det är väl det att man vill för mycket, helt enkelt.
Den där dammen var en riktig Skogsnuve-damm, magisk. Så känns hela din trädgård (eller ja, vad jag har kunnat se av den på bilder). Den genomsyras av ditt väsen.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

14 maj 2014 19:11

Vad påhittig du är!
Och varför ska man köpa en massa dyra grejer, när det blir mycket finare med billigt och sån´t man redan har.

Vad menar du med att ni inget hinner? Jag tycker du gör massor hela tiden. Man måste väl inte ligga i selen jämt heller...

Kramar

 
Annika

Annika

14 maj 2014 20:08

Det blev ju jätte fint. Nu blev jag lite inspirerad faktiskt. Man skulle kanske ta och fixa en liten damm där jordgubbslandet var hmm....Förstår att dagarna går fort för du verkar ha fullt upp hela tiden.
Kramen på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Lena

Lena

14 maj 2014 22:13

Du är då som en riktig Uppfinnarjocke! Så kul att se vad du hittar på.

Är lite avundsjuk på dig som har pelargoner kvar efter din farmor. Jag har bara doftminnena kvar. Fast de är bra också.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

14 maj 2014 22:29

Jag glömde ju totalt bort att berömma dig för din fina damm.
Verkligen fin och med de så fågelungarna i. Den gula ser ut som "mina" ungar.

Ha det så gott och hoppas dina nya gäster visar sig för dig. Men rovfåglar kan vara tveksamt. Men om du pratar med dem som du sa så kommer de nog. Muta dem med allt tänkbart du kan.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

16 maj 2014 11:36

Det är en helt underbar damm och bra mycket finare än en "köpedamm". Du är otrolig ... som vanligt ... och hitta-påig ... som vanligt!

Kramar!

http://skatanstankar.com

 
zaq

zaq

19 maj 2014 07:12

Sådär ska det se ut! Vilken häftig damm du byggt!
JAg går och glor i trädgårdar och på plantskolor och andra ställen för att hitta saker jag tycker om, och sen bär det av hem för att göra något "eget" av det som fastnat i min hjärnas vindlingar, och det ser jag att du är duktig på också! Superfint!
Jag vill också ha något vattenplask på min bro, och det där solcellsdrivna var intressant, här ska Goooglas!!! ;-)

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards