Direktlänk till inlägg 22 maj 2014

GRÖNT GRÖNT GRÖNT

Av Anita - 22 maj 2014 08:26

 

Grönt, härligt skimrande ljusgrönt. Björkarna slog ut bara över en dag ocvh till och med rädisorna som jag satt förra veckan har kommit upp.


Rosen som jag fortfarande har inne blommar som aldrig förr och sprider en härlig doft över hela köket.

 

Nu sover jag med öppet fönster och det känns som om jag får in hela naturen i mitt sovrum och vaknar och tittar på den lilla violbukett jag plockat och ställt på bordet bredvid sängen. Bättre uppvaknande kan man inte ha.

 

Det har varit ganska mycket sista dagarna så jag hinner knappt skriva eller tänka.

Allt måste upplevas och nu är det till att vara utomhus från morgon till kväll.

Tänk så energin flödar.


 

Nu har Kinabror och jag börjat med vårbruket som grannen skulle sagt. Jag var och hälsade på grannen på Sjukstugan härom dagen och fick noggranna instruktioner om hur vi skulle göra för att sätta päran. 

Så nu har vi satt päran potatisen om ni inte förstår språket.

 

Mustascen kom vandrande genom skogen och hjälpte till och vi har satt 8 olika sorter bara som ett prov. Nu gäller det att inte tranorna äter upp dom eller att det blir för torrt.

Härligt väder var det och vi gick hem och fikade på förstukvisten. Så varmt att vi satt där i skuggan och åt mackor och drack kaffe och såg ut över sjön.

 

Jag har hunnit en del sista dagarna minsann och till och med gått och hälsat på vättarna i skogen.

 

Ser ni dörren!.

 

Trolltuvorna har fått en jättefin doftande mössa och älgarna älskar att äta upp den. Nu har älgmamman jagat bort sina fjolårskalvar och dom springer runt och ser väldigt vilsna ut.

 

För det mesta vill man hålla sig hemma nu och stöka och njuta av solen. Inte ens myggen har börjat bitas ännu så det är helt underbara dagar då man kan vara ute.


Gjorde mig en tur igår till Hammarstrand för att träffa växtfärgningstanterna och förbereda lite inför växtfärgningen.


Annars har jag rotat i rabatterna. Tänk så mycket ogräs det blir. Man riktigt hör hur det växer och det står nog inte på innan man får ta fram gräsklipparen. Tur att jag mest har mossa på mina gräsmattor. 


 

Jag har hunnit med att pimpa mina jordbänningar och tomtebobarn också. Dom börjar ju tappa färgen efter vintrarna.

 

Nej nu har jag inte tid med det här längre. Nu är det faktiskt så att solen skiner och jag ska sitta i morgonsolen och prata med svalorna och med tornfalkarna och alla andra småfåglar och äta tunnbrödstut med kaviar på och dricka kaffe och sedan drar jag igång med en massa roligt som ni kanske får höra om en annan dag.


Dagens ord: Räkna de lyckliga stunderna blott. 





 
 
Äppelblom

Äppelblom

22 maj 2014 12:00

Ser att du mår fint och jobbar och sliter och tar en och annan paus - precis som jag. I morse började jag med det förbenade ogräset innan värmen skulle bli för jobbig.
Gillar dina målade stenar. Jag gillar sten i alla dess former, men har bara 2 som jag målat.
Du har satt päran - jag sätter inga potatisar eller "joläppel" som min mormor sa´. Jag köper numera på Ica istället, men vi har haft potatisåkrar, så förr i tiden sålde vi dylika guldklimpar.
Må så gott och ha en härlig dag!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 maj 2014 21:49

Nu är det verkligen grönt och skönt överallt och här är potatisen redan uppe sedan ett bra tag. Lycka till med dina!
Jag gillar dina nyckelpigor!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sandra

Sandra

23 maj 2014 07:12

Förvirrade fjolårskalvar.. fick närkontakt förra veckan när två hoppade upp framför bilen under övningskörning. Det gick bra som tur var!

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

23 maj 2014 08:42

Härligt med den nya fina grönskan i all nyanser... ser trevligt ut i vättarnas skog... har ett par dörrar till dem här i min skog också :)
Underbara målade stenar... såå söta med sina flugsvampsmössor :)
Önskar dig en fin helg!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

23 maj 2014 12:57

Springer en snabb bloggrunda men stannade till lite extra här hos dig då jag bara måste blunda och leva mig in i det du berättar. Underbart.
Nu fortsätter vi att njuta. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

24 maj 2014 15:43

Ja, visst är det en härligt tid. Jag skulle gärna vilja se hur det ser ut inomhus hos vättarna också, nu när de har så fint utomhus. Och jag älskar dina jordbänningar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Eivor

Eivor

25 maj 2014 01:07

Hej
Ja nu är det verkligen underbart ute. Det sista regnet gjorde ju att allt exploderade. Men jag slipper allt jobb som du har, jag bara njuter jag.
Dock inte med öppet fönster på natten, det kommer flygande helikoptrar in i rummet (ja stora äckliga insekter då).

Tack för din kommentar. Ja de är ljuvliga de små liven. Imorgon har en djurpark i närheten fest så då tänker jag mig dit om vädret håller i sig.

Ha en härlig söndag

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

27 maj 2014 10:45

Ja jag tror det är så man får göra ... räkna de lyckliga stunderna blott och se allt som ändå äääär positivt och inte fokusera på allt elände som också finns (förstås) Man är en "liten skit" i det stora hela och då gäller det att hålla humöret uppe med att njuta av vår underbara natur, våra vänner och det som man finner roligt i livet.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards