Direktlänk till inlägg 22 maj 2014

GRÖNT GRÖNT GRÖNT

Av Anita - 22 maj 2014 08:26

 

Grönt, härligt skimrande ljusgrönt. Björkarna slog ut bara över en dag ocvh till och med rädisorna som jag satt förra veckan har kommit upp.


Rosen som jag fortfarande har inne blommar som aldrig förr och sprider en härlig doft över hela köket.

 

Nu sover jag med öppet fönster och det känns som om jag får in hela naturen i mitt sovrum och vaknar och tittar på den lilla violbukett jag plockat och ställt på bordet bredvid sängen. Bättre uppvaknande kan man inte ha.

 

Det har varit ganska mycket sista dagarna så jag hinner knappt skriva eller tänka.

Allt måste upplevas och nu är det till att vara utomhus från morgon till kväll.

Tänk så energin flödar.


 

Nu har Kinabror och jag börjat med vårbruket som grannen skulle sagt. Jag var och hälsade på grannen på Sjukstugan härom dagen och fick noggranna instruktioner om hur vi skulle göra för att sätta päran. 

Så nu har vi satt päran potatisen om ni inte förstår språket.

 

Mustascen kom vandrande genom skogen och hjälpte till och vi har satt 8 olika sorter bara som ett prov. Nu gäller det att inte tranorna äter upp dom eller att det blir för torrt.

Härligt väder var det och vi gick hem och fikade på förstukvisten. Så varmt att vi satt där i skuggan och åt mackor och drack kaffe och såg ut över sjön.

 

Jag har hunnit en del sista dagarna minsann och till och med gått och hälsat på vättarna i skogen.

 

Ser ni dörren!.

 

Trolltuvorna har fått en jättefin doftande mössa och älgarna älskar att äta upp den. Nu har älgmamman jagat bort sina fjolårskalvar och dom springer runt och ser väldigt vilsna ut.

 

För det mesta vill man hålla sig hemma nu och stöka och njuta av solen. Inte ens myggen har börjat bitas ännu så det är helt underbara dagar då man kan vara ute.


Gjorde mig en tur igår till Hammarstrand för att träffa växtfärgningstanterna och förbereda lite inför växtfärgningen.


Annars har jag rotat i rabatterna. Tänk så mycket ogräs det blir. Man riktigt hör hur det växer och det står nog inte på innan man får ta fram gräsklipparen. Tur att jag mest har mossa på mina gräsmattor. 


 

Jag har hunnit med att pimpa mina jordbänningar och tomtebobarn också. Dom börjar ju tappa färgen efter vintrarna.

 

Nej nu har jag inte tid med det här längre. Nu är det faktiskt så att solen skiner och jag ska sitta i morgonsolen och prata med svalorna och med tornfalkarna och alla andra småfåglar och äta tunnbrödstut med kaviar på och dricka kaffe och sedan drar jag igång med en massa roligt som ni kanske får höra om en annan dag.


Dagens ord: Räkna de lyckliga stunderna blott. 

 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

22 maj 2014 12:00

Ser att du mår fint och jobbar och sliter och tar en och annan paus - precis som jag. I morse började jag med det förbenade ogräset innan värmen skulle bli för jobbig.
Gillar dina målade stenar. Jag gillar sten i alla dess former, men har bara 2 som jag målat.
Du har satt päran - jag sätter inga potatisar eller "joläppel" som min mormor sa´. Jag köper numera på Ica istället, men vi har haft potatisåkrar, så förr i tiden sålde vi dylika guldklimpar.
Må så gott och ha en härlig dag!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 maj 2014 21:49

Nu är det verkligen grönt och skönt överallt och här är potatisen redan uppe sedan ett bra tag. Lycka till med dina!
Jag gillar dina nyckelpigor!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sandra

Sandra

23 maj 2014 07:12

Förvirrade fjolårskalvar.. fick närkontakt förra veckan när två hoppade upp framför bilen under övningskörning. Det gick bra som tur var!

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

23 maj 2014 08:42

Härligt med den nya fina grönskan i all nyanser... ser trevligt ut i vättarnas skog... har ett par dörrar till dem här i min skog också :)
Underbara målade stenar... såå söta med sina flugsvampsmössor :)
Önskar dig en fin helg!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

23 maj 2014 12:57

Springer en snabb bloggrunda men stannade till lite extra här hos dig då jag bara måste blunda och leva mig in i det du berättar. Underbart.
Nu fortsätter vi att njuta. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

24 maj 2014 15:43

Ja, visst är det en härligt tid. Jag skulle gärna vilja se hur det ser ut inomhus hos vättarna också, nu när de har så fint utomhus. Och jag älskar dina jordbänningar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Eivor

Eivor

25 maj 2014 01:07

Hej
Ja nu är det verkligen underbart ute. Det sista regnet gjorde ju att allt exploderade. Men jag slipper allt jobb som du har, jag bara njuter jag.
Dock inte med öppet fönster på natten, det kommer flygande helikoptrar in i rummet (ja stora äckliga insekter då).

Tack för din kommentar. Ja de är ljuvliga de små liven. Imorgon har en djurpark i närheten fest så då tänker jag mig dit om vädret håller i sig.

Ha en härlig söndag

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

27 maj 2014 10:45

Ja jag tror det är så man får göra ... räkna de lyckliga stunderna blott och se allt som ändå äääär positivt och inte fokusera på allt elände som också finns (förstås) Man är en "liten skit" i det stora hela och då gäller det att hålla humöret uppe med att njuta av vår underbara natur, våra vänner och det som man finner roligt i livet.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se