Direktlänk till inlägg 17 juni 2014

ARBETSBYTE OCH ÄNDRADE PLANER

Av Anita - 17 juni 2014 09:38

Så sitter jag här nu och inser att mina planer som vanligt gått i stöpet. Jag har ju faktiskt någon sorts rutin som jag går efter.

Upp och koka kaffe, sitta framför datorn en stund, strosa runt i morgonrocken och faktiskt har mitt morgonkaffe druckits på verandan många gånger i år men nu har det varit skitväder i flera dag.


För mig är inte skitväder regn utan blåst och jesses som det blåst. Iskalla vindar från norr. Undrar hur många träd som ramlat nu? 6 grader varmt ute och regnar men igår regnade det inte.


Jo virrfia tillbaka till där jag var.Under tiden jag fikar så gör jag mina planer för dagen men lika ofta så blir det något annat så också hela helgen. 

 

Sofie Propp kom på lördag och vi gick omkring och tog kort med hennes nya kamera.

Fick besöka av sommargrannar, två präster.

Badade bastu med Datafia utan att doppa oss i sjön. Det blåste så förbaskat och var så kallt.

 

Gick ut i skogen en sväng på kvällen för att se om jag kunde få syn på björnmamman med ungarna men eftersom det blåste så hemskt och träden vek sig och det tjöt och vissladevar det  nog större risk att få ett träd i skallen än att stöta på björn.


Söndag ringde Datafia och ville att jag skulle komma och då åkte jag dit och rensade hennes rabatter.

Sedan följde hon mig hem och klöv ved. Arbetsbyte. Det är grejor det. Hon hatar att rensa rabatter och jag hatar att klyva ved. Perfekt.


Jag blir på så dåligt humör när det blåser. Det viner in genom mitt öppna fönster på nätterna och jag ids inte kliva upp och stänga fönstret utan drar på mig morgonrocken och drar på mig ett täcke till och är förbannad och undrar om det aldrig ska sluta.Nu har det blåst sedan i lördags.

 

Det kommer att bli mycket bär i sommar om inget går alldeles fel. Det är blommor överallt. Till och med åkerbärsblommor är det tjockt av. Det är mina älsklingsbär så det ser jag fram emot.

 

Under storgranen är det alldeles vitt av smultronblommor och röda smultron på strå kan man minsann leva med att mumsa på.


 

Skogen mellan mitt hus och vägen är översållad med blommor. Först var det skogsstjärnorna och nu har ekorrbäret slagit ut och fullkomligt översållar marken med sina söta blommor och när dom blommat ut så kommer skogskovallen att färga marken gul med sina oansenliga ljusgula blommr men tillsammans blir det en vacker blandning.


Nu kom jag ur spår. Som sagt. Planer på att klippa gräs och rensa potatisland och stöka ute är ju väck. Att göra en rabarberpaj kan man kanske börja med för troligen dyker det väl upp någon frampå dagen som vill fika.


Igår var jag iväg och hälsade på grannen på sjukstugan eller äldreboende som man kan kalla det kanske. Han verkar ha det bra där men ger hela tiden goda råd om potatisen och hur Kinabror och jag ska bära oss åt med dom.


Nu känner jag att jag börjar bli ganska tråkig. Mitt goda humör som jag faktiskt fått till sedan jag blev ledig och det blev vår känns som bortblåst just nu. Imorgon ska vi ha meditationsgruppen i alla fall och min plan var att vi skulle vara borta på Stedesbacken i mitt tält men som sagt. Jag har en plan B också. Det får i så fall bli här framför braskaminen i rummet.


Snorig börjar jag bli också och jag skulle haft ett par nya regnbyxor och ett par hela gummistövlar så hade man ju i alla fall kunnat vara ute i regnet.

 

Rosen som jag hämtat på en gammal fäbovall blommar och doftar så gott. Får väl plocka in en bukett till midsommar. Ha nu en bra dag så gott det går alla mina bloggvänner.


Dagens ord: I detta klimat måste man alltid ha en plan B.och kom inte och säg. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Det är att attans skitsnack.Visst, skoteroverall med regnrock utanpå kunde man ha men då orkade man ju inte röra sig.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 juni 2014 12:13

Arbetsbyte är alldeles utmärkt, var och en bidrar med det den är bäst på.
Visst blir man besviken när vädret är som det är. Här är minsann inte något trevligt sommarväder heller, även om vi har varmare än ni. Det blåser snålt som attan och himlen är alldeles grå. Det blir nog en sval midsommar i år.
Ha det så bra!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Lise-Lotte

17 juni 2014 14:25

Nordanvindarna får även mig på dåligt humör! Dom går genom ben och märg. Brrr!

 
Eivor

Eivor

17 juni 2014 17:36

Himmel har ni så kallt, här är det 14 och vi gnäller. Ska sluta med det. Men blåser gör det rejält här också och verkar aldrig vilja sluta heller. Håller med dig om väder och kläder. Skitsnack, jag har bra kläder men vad hjälper det. Här pratade vi om bär i år också just för alla blommor, nypon ska vi inte tala om det vimlar av nyponblom vart man än går. Men jag bryr mig inte för jag tycker inte om nypon.
Tack för din kommentar. Nja det var nog inte jag som fick fåglarna att flaxa, då hade jag varit överlycklig, de gjorde det nog ändå. Men det skulle varit häftigt om det var jag.

Ha en fin midsommar och hoppas du piggnar till

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingen bild

margareta wårenius

17 juni 2014 18:16

Akta dig, och håll i dig den 21/6 då jordaxeln tippar över och luta åt annat håll. Trots att det var tidigt vår kommer "vändningen" samma tid varje år! inget du kan förtränga. snart dags att kolla broddar. margareta

 
TantGlad

TantGlad

18 juni 2014 07:05

Håller med dig om skitvädret, och jag tycker åxo blåsten är värst. Har fått tagit in några stackars blommor nu som nästan blåst sönder. Inte kul det.
Vilken jättefin ros. Jag älskar vita rosor lite extra, men alla är ju fina och ett pluss när de doftar sådär himmelskt ljuvligt.
Fina bilder och ha en fortsatt jättefin dag nu!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

18 juni 2014 10:14

Men, usch ett så´nt väder du har, då är det bättre här, men i morgon ska det regna hela dagen och det behövs verkligen. Vi ska försöka elda våran andra stora brasa om nu regnet kommer, annars vågar vi inte.
Så fin portal du har gjort - en så´n ska jag försöka göra i torpet. Jag har ju hittat en så´n fin trollskog bakom stugan, så det skulle vara kul med en liten fin "port" in dit.
Hur går det med kaktusen och luktärterna - frodas de?

Ha det gott och en Glad Midsommar!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

18 juni 2014 22:29

Hoppas innerligt att det har slutat att blåsa hos dig!
Vågar jag berätta att vi har haft 25 gr idag, och jag har varit inne en hel del, för jag tyckte det var för varmt.
Nöjd? Det blir vi människor aldrig!
En riktig mysig midsommar min vän!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

19 juni 2014 07:59

Ja nu har det blåst i dagarna tre. Dom brukar ju säga det blåser i tre dagar i följd, men va vet jag. Det har blåst jättelänge känns det.

Hoppas att dina blommor inte fått en allt för hård behandling av det tuffa blåsvädret. Mina mår lite dåligt, men jag hoppas de kommer igen.

Trevlig midsommar till dig!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

19 juni 2014 18:56

Ja fy bubblan vilket blåsande det har vart. Idag var det knappt 15 gr men vindstilla och det var okej även om det kom regn mellan varven. Det är blåsvädret som ställer till det. Nu hoppas jag att du får en helt underbar midsommarhelg. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se