Direktlänk till inlägg 20 juni 2014

SLUMPEN ELLER VAR DET MENINGEN?

Av Anita - 20 juni 2014 07:04

 

Jag är kattvakt den här helgen till Felisia, SofiePropps katt. Det gär väl bra men imorse försökte hon få mig att kliva upp klockan 5 och släppa ut henne men inte. Jag låtsades inte märka henne och somnade om. Klockan 6 kom hon igen och i mitt fladdrande nattlinne klev jag upp för att släppa ut henne.


Då hörde jag ett förfärligt liv utanför. En stor elak kråka försökte ta tornfalkarnas ungar ur boet. Föräldrarna anföll kråkan men den gav sig inte.

2 grader och snålblåst. Jag rusade ut barfota och i nattlinnet skrikande och fäktande med kvasten och jagade bort kråkan så nu har dom överlevt i alla fall.


Attan så kallt det var upptäckte jag efteråt och vilken tur att katten väckte mig.


Det blir en underlig midsommarafton iår. Denna kyla och ingen är hemma.

Kinabror är kvar i Skåne. AMV o gubben är i Uppsala, inga Sundsvallsbor här. Det blåster så hårt att jag för första gång inte bryr mig om att sätta upp några björkar på farstukvisten, dom kommer bara att blåsa ner.

 

En lövmatta till bron ska jag i alla fall göra.

 

och en krans att hänga upp på förstukvisten och lite blommor i bunkar. Mer än så blir det inte.

Jo, då kommer vi in på veckans händelser.


Vi har ju lite fyr för oss på midsommar. Saker man bör göra och som man alltid har gjort som att kasta pärlor och blanka saker i vättarnas bäck och att göra en björkkvast för att sopa in lyckan. Däremot så hoppar jag inte naken över någon gärsgård eller samlar blommor under kudden.


Det har varit en jämmerlig vecka och i onsdags skulle vi ha meditationsgrupp och jag hade härliga planer som naturligtvis gick i stöpet som det brukar.


Det var gubbdag den dagen. Först kom mc-gubben med fikabröd med jordgubbar på. Sedan kom gamle Anders och jag bad honom följa mig till Stedesbacken. Där står nu mitt myggtält och väntar på att vi ska sitta där och meditera och ha det bra. Trodde jag ja.

Det hade blåst ner i stormen och som tur var så kunde vi med gemensamma krafter få upp det igen. Vilken tur att han kom (eller var det meningen).


Jag var osäker på om vi tjejer kunde vara där borta för det blåste och var kallt. Kanske vi heller skulle stanna inomhus framför brasan?


Nåja, det här är tuffa brudar och vi drog bort på Stedesbacken i alla fall och där var det faktiskt lite lugnare än hemma på gården.

 

Vi tog av oss stövlarna och kröp in i lilla kojan.

 

Så tillverkade vi våra kvastar och mediterade. Där gick det fel fast kanske ändå rätt. Jag hade med mig min trumma som jag skulle använda men den hade totalt dumpat ur sig och lät bara illa. men........ när vi mediterade stillnade vinden och den mest fantastiska fågelsång hördes runt oss. Det var småfåglarna, duvorna, ugglan och morkullan och massor med andra härliga ljud så det behövdes ingen trumma.


Sedan gick vi och tittade på guckuskor eftersom det fanns dom som inte sett sådana och så gick kvällen under glädje och prat.

 

Så gick vi hemåt för att dricka kaffe och äta tunnbrödstut. Så fast alla planer gick fel så blev det en bra kväll i alla fall. Nu gör vi sommaruppehåll men ses igen till hösten för att fortsätta vår resa.


Ja, nu sitter jag här och det är midsommarmorgon och det känns ju lite konstigt. Jag är bjuden till DataFia på middag men annars blir det inte mycket spännande den här dagen. Jag har väl haft min dos av spänning med jakten på fula elaka kråkan på morgonkvisten.


Dagens ord: Om du tänkt hoppa naken över gärdsgårdar så akta dig så du inte får frostskador eller lunginflammation.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

20 juni 2014 09:54

JAg hoppar (hahah) över det där med naken, och klänningen får nog vara till förmån för långkallingar och vinterjacka, huvva vilket väder, det var några år sen ddet var så bistert på Midsommar, frysa och bli blöt är man ju van men inte så här till den milda grad!
Jobbar gör jag också, så min blir lite som din, halvdan, men vi får göra det bästa av den..
Å du, vilken tur, man ska lite på kissarna det brukar vara något i görningen när de blir sådär upprörda!

Ha nu en riktigt go midsommarhelg, kram kram!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Biggan i Kramfors

20 juni 2014 10:12

Kära du! Tack för att du förgyller min dag med all den klokskap och "berättarskap" du besitter. Man vet aldrig vart man hamnar när man öppnar din blogg.Du är som regnbågens alla färger! Jag önskar dej en trevlig Midsommar från en pensionär med humor i blicken!

 
Ingen bild

Sofie

20 juni 2014 11:55

du menar väl felicia

 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2014 11:24

Vilken vacker midsommarbukett, men så kallt ni har det!
Här kan man i alla fall med lite god vilja påstå att det är skapligt midsommarväder.
Jag var också ensam igår kväll och det gick det med, men det var nog första gången det hänt. Jag får väl skylla mig själv antar jag, som inte dragit igång några bjudningar.
Ha en skön midsommardag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

21 juni 2014 12:27

Jättefin bukett men jädrans sån kyla det är. Har alldrig varit med om denna kyla inte för nå har man väl Inte frusit så här inte. Till och med en TantGlad måste få klaga även om det är helt meningslöst då vi inte kan göra nåt åt vädret. SYND DET. Lite värme vill man ju ha och snart Äre juli.

Sv: jaså du är åxo tvilling men det anade jag faktiskt. Du verkar ju lite som jag på nåt sätt. Sen är vi tvillingflickor väldans charmiga *blink blink* eller hur? Hehe
Må så bäst nu vännen!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

21 juni 2014 12:43

Våra midsommarplaner gick om intet. Ingen dans, ingen fest! Jag låg däckad hela dagen i maginfluensa. Men nu mår jag lite bättre, så jag kan sitta uppe. Få se om jag kan äta något idag, så krafterna kommer tillbaka!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

21 juni 2014 13:04

Det är den "politiska" midsommardagen när jag skriver detta, den faktiska inträffar ju senare, och lär firas i Dalarna.Hur som helst, det var tråkigt att du inte velat hoppa naken över gärdsgårdarna. Jag skulle gett en bra slant för att få vara med och filma ett sånt evenemang. Men frågan är till vad nytta det skulle vara att hoppa naken över en gärsgård, har aldrig hört det förr.
Det var snällt av dig att rädda tornfalkarnas ungar, men tänk på alla andra små fågelungar som tornfalkarna tar...
Fortsatt glad midsommar på
dig, Anita, fast vädret inte är det bästa, inte här nere i huvudstan heller!
Bamse

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

21 juni 2014 13:23

Har du aldrig hört att man ska hoppa naken över gärsgårdar och lägga 7 blommor under kudden för att drömma om sin tillkommande. Det är ju en gammal vanlig sed men lite ute nu faktiskt.
Tornfalkar tar endast småfåglar i undantagsfall. Dom lever mest på småsorkar, grodor och maskar. Mina småfåglar är fortfarande kvar i samma träd och dom verkar samsas väldigt bra.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Tezz på S/Y Endeavour

Tezz på S/Y Endeavour

21 juni 2014 18:10

Som sagt inget firande här heller.
Tänker fira lite ledighet på söndag måndag istället..
Ja attans vad kallt det är. Det var ju varmare nästan i vintras än vad det är nu.
Ja man får väl va tacksam så länge inte Endeavour har fryst in i isen när man vaknar en morgon.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

22 juni 2014 03:07

Jo, Anita ,det där med blommor under kudden visste jag sedan barnsben, men det där med nakenhoppet var något helt nytt-månne en Jämtlandssed?
Det var ju bra att falken håller sig till annan diet än småfåglar. Tar den sorkar så kanske den hjälper till att förhindra sorkpest, så du slipper bli sjuk när du hanterar veden:))
Var inne på SofiePropps blogg och såg en massa fina bilder hon tagit med sin nya kamera. Hon brås nog på sin faster! Hon har en så konstig blogg, så jag vet inte hur jag ska kommentera hennes inlägg .
Kramar till er båda för jättefina bilder.

 
Soldansaren

Soldansaren

22 juni 2014 20:45

Tänk så många slumpartade händelser som verkar liksom vara "menigen". Det gäller hänga med när de kommer, de där "slumparna". Midsommarafton är en sådan där helg som vi oftast brukar missa eftersom vi är ute och reser någonstans. Nu kom vi hem på midsommardagen och det var ju lite av en chock. Mindre än hälften så varmt som där vi kom ifrån. Hoppas ändå att du hade en skön midsommar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

30 juni 2014 20:36

Tur du räddade tornfalkens ungar! Skator och kråkor är trevliga att titta på men ingen att lita på för fågelungar.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se