Direktlänk till inlägg 25 juni 2014

TRASTEN SKET PÅ TROLLEN, TUR ATT DET INTE VAR PÅ MIG

Av Anita - 25 juni 2014 08:03

Det börjar bli lite varmare och mindre blåsigt tacka och lov, men regnskurarna duggar fortfarande tätt.

Nu har Kinabror kommit hem som tur är. Vi ägnade dagen åt att fara och uträtta en massa ärenden och fika på cafe. Jag handlade mig ett par regnbyxor så att jag kan vara ute utan att bli blöt. Det räcker med att jag blir blöt om fötterna eftersom alla mina stövlar är trasiga.


Så var det det där med vedhögen.

 


Sakta sakta växer den men gudarna ska veta att jag hittar på massor med grejor för att slippa stå där och klyva.

Som tex att fixa en tomtefonferens i lövsalen.

 

och göra en blå dam som ligger och vilar vid groddammen.

 

Det är såna här grejor som man kallar stolleprov och onödigheter. Sånt jag gör bara för att jag helt plötsligt VILL.

Inte var det väl nödvändigt att gå till Stedesbacken och titta till potatisen och plocka styvmorsviol som jag ska göra hälsosam olja av heller.

 

Med näsan i backen kan man hitta dom små fina blommorna ögonpyrola som doftar fransk fin parfym. Man kan också plocka kattfot och göra en fin torkad krans av som håller sig fin hela vintern. 

Ja, vad allt kan man inte hitta på för att slippa stå på vedbacken.


Idag drar danserna i Hällesjö igång men jag ska inte dit.

Tror att den orkestern drar dom unga människorna och eftersom jag inte har något sällskap så vill jag inte åka och vara ställets gamlaste kärring. Stå där och glo och inte kan man bjuda upp dom som kunde vara ens barnbarn och göra dom förlägna.


Alla mina skolkamrater och vänner har slutat dansa och till och med gamla A har lagt av. Annars var han alltid där varje gång så länge jag minns och jag har dansat där nästan hela mitt liv. Inte var jag gammal när jag fick följa med pappa dit när han spelade i orkester.


Det är ett elände att bli gammal. Just i den ålder jag är nu befinner man sig mitt emellan vanlig dans och PRO-dans och hör inte hemma någonstans riktigt. Jag som älskar att dansa och längtat efter det hela vintern.


Nåja det kommer ju fler danser och Stromboli och Björnlogen ska jag inte missa. Om allt går som vi tänkt så ska DataFia och jag dra iväg till Tefteå en helg också.


Nu när de ljusa nätter bara skymmer en liten stund finns det ett vemod och saknad av bättre tiden med danser och umgänge med det glada dansgänget. Alla gånger vi åkte till Malung på dansgala och vi räknade nakna karlar på vägen ner. Alla tokiga grejor vi gjorde och alla skratt. All go fika och roliga historier. Förväntan och glädje. 


Nu har jag inte ens sett en snygg karl på jag vet inte hur länge. Inte ens en snygg en med kläder på.

Nä nu får man nöja sig med att titta på tomtar. vättar och trollet som trasten sket på.


Dagens ord: Inte lönt att sörja det som var.

Du som är ung dansa, skratta och älska allt du förmår medan du kan. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingrid P

25 juni 2014 10:34

Menar du Täfteå utanför Umeå? Hör i så fall av dig så kanske jag kan följa. Jag kan i alla fall bjuda er på fika - och om jag inte har huset fullt av barn och barnbarn - övernattning. Det är bara en mil till Täfteå från mig.

 
Anki

Anki

25 juni 2014 11:10

Så där ja... nu är jag med igen. Har läst ifatt det jag missat... och hade jag inte blivit sjuk (genomförkyld med feber, snuva och känt mig allmänt urdålig) så hade vi kunnat kommit till dig på Midsommarafton. Vi var i Bräcke då och övernattade bakom Jämtkrogen. Trodde du hade huset fullt och ville inte störa... och så den där förkylningen, som man inte ens önskar sin värsta ovän... ville absolut inte smitta dig.
Men vi kommer säkert att åka norrut igen och då ska jag planera bättre :)

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

25 juni 2014 12:17

Det är viktigt att göra sådan som man bara vill göra och inte bara sådant som man måste. Det är faktiskt direkt nödvändigt. Fast ibland har jag lite ågren över min sällan städade lägenhet, det har jag. Men jag älskar din trädgård, fast jag aldrig varit där. Den är för mig en magisk plats med alla sina invånare; djur och jordbänningar, tomtar och blå damer och så du då, kära Skogsnuva. Ta

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Annika

Annika

25 juni 2014 16:40

Ja det är inte lätt att vara så där mittemellan. Man känner sig ju så ung i sinnet men så tittar man sig i spegeln och upptäcker att nåt har hänt. Varför bryr vi oss egentligen??? Hoppas att du kommer iväg på många danser i sommar iallafall. Klyva ved? Då det finns så mycket annat som är roligare.
Njut av kvällen som ser ut att bli lite torr men kylig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

27 juni 2014 01:46

Jag tycker du har varit jätteduktig som har kluvit och staplat vedhögen. Det är nästan lika mycket ved som jag förbrukade på vintern i vårt torp, fast vi var ju bara där och eldade under helgerna.
Jasså, din pappa spelade, kul att få veta, eftersom vi tillhör samma generation, jag spelade ju också på dans i min ungdom, så förmodligen spelade vi samma sorts musik och samma låtar!
Så det där med dans pch ålder:
Det är ju bra att dansandet numera fortsätter när man blir äldre. I min ungdom fanns ingen PRO-dans. Personer över 30 år upplevdes som litet konstiga om dom besökte vanliga danstillställningar. Jag minns från min tonårstid att vi tyckte att en kille som var 26 inte hade där att göra. Danserna var bara till för ungdom,tonåringar och dom närmast 20.Tiderna har förändrats!
Det där med blommor är inte min grej, jag avskydde det där med herbarium och växtinsamling, som
vi fick i hemläxa över sommarlovet i plugget. Min fru däremot är liksom du kunnig i växtrikets alla örter, så hon har tidigare stått för den delen.
Nu måste jag börja sätta mig in i sådant eftersom hon blivit dement och nu önskar jag att jag bättre skulle ha tagit vara på botaniklektionerna i plugget.
Sånt är livet. Kram från Bamse!

 
Äppelblom

Äppelblom

27 juni 2014 14:17

Stôlleprov och onödigheter gillar jag - det är så`nt som piggar upp.
Livet är för kort för att man bara ska göra det som är nödvändigt.
Ha det gott och kram till dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

28 juni 2014 07:06

Det är svårt att klara sig utan dans, Anita! I värsta fall får du ta en sväng om med kvasten och till radiomusik.
Skickar upp lite värmande sol till dig!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

29 juni 2014 09:55

Dragspelsmusik och dans- de e sommar de!

 
Ingen bild

zaq

17 juli 2014 22:34

Hörrdu far du så Långt som åt täfteå... så bor jag inte långt ifrån heller!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se