Direktlänk till inlägg 29 juni 2014

BLANDAT VÄDER. BLANDADE AKTIVITETER

Av Anita - 29 juni 2014 16:02

 

Har man ingen häst får man använda brosan till dragare. Så var det tänkt när vi skulle "ale päran"härom dagen.

Så råkade jag se ett norskt program där man använde winscen till 4-hjulingen att dra med och sagt och gjort och tänkt.

 

Satt fast vajern på plogen och Kinabror fick trycka ner plogen med sin vikt medan jag tryckte på knappen och virade in. 

 

Det gick hur bra som helst.

 

Efter lite enkel rensning hade vi ett jättefint potatisland.


I grevens tid för torsdagen rann regnet ymnigt ner.

Jag åkte och jobbade en stund, handlade lite mat och for hem. 

Sur och energilös var jag. Då ringde moster och ville ha sällskap till Grannäset,  ett härligt fint matställe som finns i en omgjord ladugård se www.grannaset.se får ni se.


Där blev vi kar hela eftermiddagen, träffade bekanta, åt paj och hemgjort glass med god kaka och hade det så mysigt. Stället har en så härlig energi så det kändes väldigt fint att vara där och småprata och mysa. En tråkig dag blev helt plötsligt något helt annat.


Så frampå kvällen klarnade det upp och och Kinbabror och jag åkte på körkonsert på "Kul i Backen".

 

Det var på moderna dansbanan ett ställe som väcker många fina minne. Mitt i musiken försvann jag bort i minnenas värld. Lukten där inne som var densamma. utseendet på väggarna. Allt var lika dant som då..


Där stod man efter väggarna om man var kvinna, männen stod ibland mitt på golvet och glodde och det gällde att stå på samma ställe varje gång så de vanliga danskavaljerena hittade igen en. Ja vilka underbara tider.


Fredag var det mulet och lite regn då och då. Jag rensade ogräs och klöv ved.

All växtlighet har stannat upp i kylan men när man står på vedbacken och tittar upp mot mitt lilla hus är det rätt fint ändå.

 

Rosorna har slagit ut, de rosbuskar som nu går att ha här.

 

Vita enkla rosor som kommer ner från byn.

 

Dubbla vita rosor som blommar fint varje år.

 

Så de skära rosorna som alltid funnits här.


Lördagen. stora dagen för backtävlingarna. TuppOla. AMV:s gubbe och Kinabror är nere i Hammarstrand och sitter i en husvagn och smider planer redan sedan fredagskvällen.


Lördag skiner solen om än det är kyligt i luften. AMV och hennes barnbarn kommer och småfolket provar min lövkoja.

 

Då och då kom solen fram och sjön låg ganska blank och fin.

 

Jag stannade hemma och klöv ved tills på kvällen när jag åkte ner till dom andra för att äta middag och se på pristävlingen och på alla bilar som kör fram och tillbaka på byn.


Tuppolas sambo vann andra pris men killarna vann ingenting.

 

Massor med bilar. massor med folk. Man tror inte sina ögon. Lilla Hammarstrand förvandlas till ett folkvimmel utan motstycke. Bilavgaserna låg som ett moln över byn.

Vi åt korv. varma munkar och försökte hålla oss varma för en kall vind drog in över byn.


Vid halv tolv åkte jag och Kinabror hem men förmodligen höll många igång hela natten under glam och skratt och bilavgaser. Många lär ligga och hålla om skallen idag.


Så idag hann jag klippa gräset innan det började regna.

 

Jag har varken badat eller varit ut på sjön ännu och nu har den här månaden gått. Det är bara 15 grader i vattnet och lockar inte speciellt. Båten är full med vatten och jag har inte idas tömma den heller. Myggen har i alla fall kommit och det var tur att jag vann en mygghatt med nät på konserten. Perfekt.


Dagens ord: Man får väl var nöjd med att det är snöfritt.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

29 juni 2014 18:54

Inte får man låta sig nedslås av dåligt väder och du håller verkligen igång trots att det regnar från och till. Så finurligt att använda vinschen som dragare till plogen. Nöden är uppfinningarnas moder heter det ju och det där var verkligen påhittigt.
Vackra rosor har ni och vackra lupiner!
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

ola

29 juni 2014 19:28

Rättelse ,Annki blev Tvåa inte
trea.

 
Soldansaren

Soldansaren

29 juni 2014 19:45

Här hann jag precis plantera lite blommor på altanen innan regnet öste ned - igen. Hoppas inte rötterna ruttnar på dem. Själv hostar jag lungorna sönder och samman sedan fyra veckor tillbaka.
Kramar från gnällkärringen i gnällbältet.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

30 juni 2014 07:32

Jag måste säga att det känns mer som höst än sommar nu, idag öser regnet ned. Tröstar mig med att jag inte har semester än, två veckor kvar. Sen har jag bestämt att värmen och solen ska komma, i alla fall till min del av Sverige. Vill inte ha blött i jorden, jag ska bygga jordkällare i sommar!
Avundas dig dina fina rosor och din trädgård, kämpar fortfarande med min som är under uppbyggande, efter sex år är det mycket kvar. Det tar tid när man börjar från noll.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

30 juni 2014 10:37

Vädret kan man inte rår på ,så mycket kul folk hittar på i lilla Hammarstrand, roligt.
Nog har du fina rosor!

margareta

 
Annika

Annika

30 juni 2014 10:40

Ja inte kan vi skryta om att vi har sol och värme inte.Men du verkar ha fullt upp i allafall. Jag tror att Juli kommer att bli en fin Månad och du kommer att kunna ta dina kvällsdopp i sjön.
Ha nu en fin Måndag. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Lena

Lena

30 juni 2014 20:40

Kom hem efter en vecka utomlands och kan bara konstatera att inget hänt bland mina blommor. Pionernas knoppar är fortfarande lika små och doftschersminen har inte blommat ut, den har i själva verket inte börjat blomma ännu. Sommaren står still. Undrar vad den väntar på!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

1 juli 2014 12:37

Fiffigt sätt att kupa potatisen. Jag använde jordfräs med kupplog, för jag hade ingen sån där 4-hjulig med vinst, men jag jade konstruerat om grävrotorerna, så att dom inte slet sönder potatisplantorna å det gick fint.
Du talar så fint om nostalgin på danslokalen. just så som du beskriver det, var det också i min ungdom. Kommer ihåg när man satt på scenen och spelade att damerna lade sina handväskor på scenens framkant under dansen, så att musikanterna hade uppsikt över dom.
Dom skära rosorna hade vildväxande på vårt torpställe (1800-talshus). Dom blev inte höga, men var dåligt vackra, men taggiga. Det måste vara en mycket gammal art.
Sommarvädret är nog ännu lika uselt i hela landet, vilket hämmar tänkta sommaraktiviteter, men låt oss hoppas på bättre sommarväder i juli? Kram!

 
TantGlad

TantGlad

2 juli 2014 06:05

Jättebra då du kan använda din bror som dragare haha...fick ett gott skratt där, för du har ju en sån rolig humor som jag gillar.
Så mysiga minnen där. Att känna lukt och känsla från dåtid är mysigt.
Såååå fint du bor där i gläntan. Ditt hus ÄR charmigt till tusen.
Fina bilder har du, och dedär bilarna gillade jag.
Ha det gott nu och myyyys, för nu börja de å komma.....SOLEN!!!!

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se