Direktlänk till inlägg 9 juli 2014

STORMENS HÄRJNINGAR ÖVERVUNNA

Av Anita - 9 juli 2014 21:25

 

Så var det dags för nästa stortag. Stormen som rev och slet lyckades ju blåsa omkull Sundsvallsbornas bod och den har legat där sedan dess och sett ledsen ut.


Nu när killarna slagit sina kloka huvuden ihop så är det dags att försöka resa upp det igen. Med två fyrhjulingar och en traktor och några gamla däck så den skulle fall mjukt så satt dom igång medan jag satt och tittade på.

       

Så där ja, det gick ju fint som snus det och nog ser dom ganska belåtna ut killgänget.

 
Nu har det varit ett par dagar med otrolig värme. Jag gillar ju värmen men ska man göra något får man allt kliva upp tidigt på morgonen och det gjorde jag idag.


Den där förbaskade veden som aldrig tycks bli kluven satt jag igång med tidigt imorse, vid 7-tiden tror jag. Nu känns det faktiskt ganska skönt när den äntligen är klar. Det känns liksom skönt inombords när något man ogillar så till den milda grad äntligen är klart.

 

Så bestämde jag mig för att idag ska det inte bli mer jobb utan Sonen och jag har tillbringat eftermiddagen nere vid sjön. Vi har badat och badat och det var 24 grader varmt i vattnet. Det kändes nästan som att komma ner till en Italiensk strand , det riktigt brände under fötterna när man gick på bryggan men under altantaket till strandstugan kunde man sitta i skuggan och riktigt mysa. Jag läste bok och Sonen spelade spel på telefonen eller vad han nu gjorde.


Ibland flöt det förbi små rosa blad och det är en av mina favoritblommor som tappar bladen i vattnet.

 

Vildrosen. Så skir, nästan genomskinliga blommor men med vassa taggar täcker den stränderna efter bandstrandsstigen just den här tiden. Bara några dagar finns den där och sprider en svag men härlig doft. Hänger ut över vattnet. Du kan inte plocka den för då tappar den sina blomblad, den bara finns där som en svag fläkt av vildhet och skönhet. Skönhet som är ljuv och oskuldsfull men som kan stickas rejält om man är för närgången.


Trollsländorna har också börjat komma, dom små klarblå sländorna och nu har äntligen mina favoriter bland fjärilarna kommit, de lysande blåvingarna som fladdrar och blänker så fint. Nu är det fullt med skönhet överallt och naturligtvis så finns det bromsar och mygg som bits. Inget kan ju vara fullkomligt i den här världen., Det måste ju finna balans.


Vad mera. Jo mina falkar är så gott som flygfärdiga nu och sitter i olika träd och skriker på mat. På marken nedanför boet ligger det skinn av råttor, matresterna efter middagen. Det verkar som om dom små ungarna blir mer och mer hungriga ju större dom blir och skriker och skriker efter mat. Stackars föräldrar, tur att det finns gott om sork på ängen. 


Så ikväll så kom en av mina bloggvänner och hälsade på. Så trevligt. Vi gick ner till sjön och hoppade i och badade, för mig var det kanske 5-te gången idag men man måste passa på för sommaren är kort och rätt vad det är så är den slut. Tänk att sitta i bara baddträkten i solen och klockan är över 8 på kvällen och inte frysa ett dugg. Härligt


Dagens ord: Det gäller att ta vara på de vackra dagarna och njuta dom till fullo. 

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

10 juli 2014 05:55

Stormen kan ställa till det den. Massa massa jobb bakefter.

Visst är det en härlig tid, och vi som älskar sommaren får värkligen passa på att njuta nu, och av allt vackert ute i naturen.
Så himla sköna tider.
Vildrosor är så fint.
Fortsätt njut nu. Allt tråkigt kan vi ta regniga dagar.
Roligt att få besök av din bloggvän.
Tordagskramen!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Frida

Frida

10 juli 2014 15:17

Oj det måste ha varit en riktig kraftig storm.

http://xn--lna-snabbt-15a.nu

 
Ingrid

Ingrid

10 juli 2014 18:34

Så härligt ni har det nu och så är det här också. Man får verkligen passa på att njuta.
Och så skönt att veden är klar. Nu vet du att du kan få varmt när höstrusket och kylan kommer.
Hoppas att du får många sköna bad innan dess!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

11 juli 2014 06:00

De få dagar det är vackert är den svenska sommaren oslagbar. Det är väl därför den kostar så mycket kyla och mörker.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

12 juli 2014 00:34

Grattis till all den staplade veden. Det ska va norrlandatjejer till en sån där bedrift. Dom flesta tjejerna här nere kan inte ens hugga på rätt sätt, så min fru t. ex., så bonddotter hon är!
Den där boden var stabilt byggd, den häll samman både för stormvältning och maskinell återvältning. Bra jobbat!
Jag har hittills bara badat en gång denna sommar. Hade tänkt bada i sjön, men fegade ur och gick ner i den tempererade bassängen istället. Men jag hoppas det ska komma fler tillfällen till utebad.
Vad härligt med 24 grader i vattnet, Anita, det är långt mer än vi har här.
Fortsätt njuta av tillvaron.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se