Direktlänk till inlägg 12 juli 2014

FALKAR OCH RÅTTSKINN, BROMS OCH KNOTT

Av Anita - 12 juli 2014 11:39

 

De långa, lata dagarna är här.

Nu är falkbäbisarna tonåringar. De tre ungarna flyger om än lite vingligt och oj så dom skriker. Nedanför björken är marken full av råttskinn. Dom verkar äta upp allt på råttorna och bara lämna yttersta skinnet. Hur dom lyckas rensa skinnen så fint är för mig en gåta. 

Kanske skulle man kunna göra sig en mössa av skinnen. Nej fy så äckligt. Jag bara skojar.


De lata dagarna vid stranden forsätter. Visst är det skönt att bara lata sig. Vi tar ner kaffe och dricka och frukt och fika och stannar i timmar.

 

Visst dagarna är fulla av bekanta som kommer och går. AMV och gubben har varit här och TuppOla med sambo och hundar, Snickarmagnus med fru och naturligtvis Kinabror och Broder B.


 

Sitta lite i skuggan efter badet kan vara nog så härligt och vattnet är som en smekning och jag går i vattnet och plockar sten som jag alltid gjort. Det verkar som stenarna aldrig tar slut.


Det finns som vanligt i dette livet lite mindre trevliga saker också. Ni skulle se mina ben. Jag kan inte räkna dom alla bromsbett som jag fått.

Jag skulle ta mig första roddturen till Kanalviken.

Då sitter man där och håller i årorna och bromsen anfaller i mängder. Släpper man årorna för att fäkta åker dom i vattnet och man sitter där som ett fån. 

Tre sorter finns det här, gråhallingar, dom trekantiga och storbromsen som xer ut som en spyfluga.. Fy så hemskt. Den båtturen blev ingen hit.


Lite marknad i Hammarstrand i går men jag handlade bara en burk getmese. Vi for hem och låg vid stranden. Läste och badade och mådde gott.


Kvällen var det dags att åka på dans igen. 

Gerålund i Bispgården.

 

Det var Dansbritt, Kinabror och jag.

Vilka dansare det var där och vilket bra dansband. Jag träffade människor från tiden som var en gång och nya som jag inte sett förut. Å så vi dansade.


Det händer någon gång ibland att man stöter på någon som dansar som en gud och igår hittade jag en sådan. Då känns det som om man flyger på lätta vingar och knappt inte nuddar marken. Härligt, fullständig lycka. Vilken kväll. 

Som den negativa surkart jag är så kan jag inte låta bli att nämna att det var förfärligt mycket knott som rev och slet och satt sig i håret och bet.


 

När jag kom hem till Kinabror möttes vi av en så fin syn. Månen lyste över sjön, klar och stor.

   

Hemma lyste de vita blommorna i månskenet och det var svårt att lägga sig och sova.

 

Man vill liksom stanna tiden och känna lyckokänslan jag alltid känner i kroppen efter en lyckad dans. Så jag satt där i månskenet, kliade mina knott och myggbett, åt macka och drack mjölk och lade mina värkande åderbråcksben högt men vad då. Lite får man väl tåla. Än är jag ingen panelhöna som sitter och häcker i något hörn och är osynlig.

Tack och lov. Två härliga danskvällar. Livet är en fest just nu. Så känns det.

 


Dagens ord: Lite skit får man tåla. Vem sa att rosor inte hade taggar och att värmen inte var full med broms.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

12 juli 2014 16:20

Jag har klarat benen, men på undersidan av den ena överarmen har jag två stora bamsiga myggblemmor som jag har väldigt svårt att låta bli, men det är sådant som hör sommaren till.
Det låter verkligen som du har en helt underbar tid nu och jag hoppas att det får förbli lika härligt länge, länge....
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Liliann

13 juli 2014 10:28

Ja det är inte mycket som kan mäta sig med att åka på en danskväll efter att man åtnjutit en fin dag i sol och värme. Att inta fikat i en ljummen kväll, svettig efter alla danser, det är livskvalitet....

 
Annika

Annika

13 juli 2014 12:50

Tänkte på dig tidigare under veckan då vi passerade Hammarstrand. Vi hade laddat med masdor av myggmedel men konstigt nog såg vi inte skymten av varken mygg eller knott. Vilka magiskt vackra kvällar det har varit. Så jag förstår att du har haft det toppen, och att få dansa med en som verkligen kan är ju lycka. Nu fortsätter vi att njuta av sommaren.
Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

fluriga M

13 juli 2014 16:41

Visst minns jag bromsarna....Tidigare fanns det gott om dem här på landet också, men nu har man flyttat hästarna till en annan hage, så det är bättre. Mygg har det, hittills i alla fall varit mindre än vanligt i sommar, och det är jag glad för, de älskar mig mest i familjen

Här finns annat otyg även om de inte sticks, men äckligare är de : fästingar och mordiska spanska sniglar! Mordisk är jag också - jag dödar inga djur i onödan, men fästingar och sniglar; dä går gränsen.

 
Äppelblom

Äppelblom

14 juli 2014 23:02

Hej på dig!
Ser att livet leker och att du mår gott. Smart att samla på sig en massa sommarminnen att ta fram när höst och vinter kommer.
Må så gott tills vi hörs nästa gång!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Eivor

Eivor

14 juli 2014 23:50

Inte roligt med bromsbett inte och lite får man väl gnälla med knott och elände också.
Men vad roligt med fåglarna, eller roligt och roligt, jag tror du förstår vad jag menar.
Men varför inte göra en mössa. Tvätta rent ordentligt och decinfiniera så är det ingen som vet att det är råttskinn.
Det var min tanke när du skrev hos mig att göra något av det.

Är en stor dröm att få se sådana lite större fåglar men häromkring syns de aldrig till.

Härliga bilder du har och vad underbart att kunna dansa så. Har jag gjort mycket förr men det var då det. Nu får man lyssna på musiken.
Hen fortsatt fin sommar

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

15 juli 2014 09:43

Visst är det skönt med somriga dagar som är nu då man kan lata sig och bara må gott. Ni ser värkligen ut att ha det gott här.
Du..det med råttskinn lät döäckligt, men gud så duktig djuren är som bara lämnar skinnet sådär fint. Ja ojojoj.
Jag åkte förbi Hammarstrand i fjol, men det blir nog ingen sån resa i år. Men vi..min gubbe jag och en vän ska åka ner till Järvsjö och Hälsingland nån solig dag. Det regnar ju idag så det vart inställt tyvärr. Ja det blir aldrig som man har tänkt sig är mina ord hahaha.
Jättefina bilder på sommarkväll, och solen lyser ju så fint på vattnet.
Må nu RIKTIGT GOTT och kramen på dig!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

15 juli 2014 16:15

Så fick du uppleva ytterliggare en fin danskväll, och uppbjuden blev du! Jag delar din lycka, och förstår dig fullständigt!
Kramar Karin
PS Hälsa falkisarna, är avis. Hade gärna velat haft dom skrikande vid sommarstugan.

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

zaq

17 juli 2014 22:02

Så glad jag blir att se att du fått komma ivög på dans och att få känna den där danslyckan är ju bara så undderbart! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se