Direktlänk till inlägg 16 juli 2014

OVÄNTADE HÄNDELSER

Av Anita - 16 juli 2014 09:39

 

Söndagen sken solen starkt och varmt som den gjort sista veckan. 

Jag var nere vid stranden och sydde lite på mina drömfångare.

Folktomt var det så jag undrade vad som hänt.

Då tog jag båten och rodde bort till Kinabror  och det var där alla höll hus.

 

Det var fullt på bryggan. 

 

Liam fångade småfisk och det badades och fikades och bara solades och njöts av solen. Det blåste lite så faktiskt var det inga bromsar som bet och slet.


Så närmare kvällen ringde gamla danskavaljeren och ville ha med mig på motionsdans på ett ställe ovanför Sollefteå. En bit att köra men kvällen var skön och varm. Har ni någonsin hört mig säga nej till DANS. Klart att jag hängde med. Några minuter, lite rena kläder, lite makeup och så drog vi iväg.


Oj vilket kvinnoöverskott. Kan inte påstå att jag kände mig välkommen där inte, ännu en konkurrent bland kvinnorna. Aldrig har jag sett värre rusning på damernas. Gubbarna hann inte släppa sina danspartner förrän dom blev uppbjudna. Där stog jag helt chanslös. Alla karlar försvann i ett nafs. Nåja, kvällen var fin och varm och sällskapet trevligt och fikat gott och man ska prova på allt  så det blev en trevlig söndagskväll i alla fall.


 

Natten mot måndagen regnade det hela tiden och jag sov gott men vaknade av att det liksom rasslade på taket, som om någon drog naglarna mot en glasruta, ett sånt där förfärligt ljud som skär i hela kroppen.

Nyfiken som jag är var jag tvungen att kliva upp och gå ut och kolla.


Jo då, det var falkungarna som satt på taket och en av dom halkade ner och krafsade på plåten med sina vassa klor. Det är så roligt att se dom växa. Nu har dom tappat sin babydun och ser mer ut som riktiga falkar och flyger rätt bra men skriker som själva den.

 

På kvällen kom katten jag ska ta hand om. Hon heter Tassen och är förfärligt blyg fortfarande. Det ska nog bli bra. Jag mutar henne med Kinabrors abborrfileer och det kan ingen katt motstå.


Nu blir det hårda bud för möss och sork, 5 falkar och två katter, oj oj oj.


 

Här har hon kommit upp i soffan och sitter här tillsammans med lilla Ronja. Ronja och Liam är lika gamla och så kul att ha lekkamrat.


AMV och jag hade sommarcafe på Håsjögården igår. Vi hade försökt få så många som möjligt att komma och fika och vi hade fullt upp hela dagen.

 

Alla tre bröderna och AMV;s gubbe och lille Liam kom för att fika och sedan kom en ström av människor så pass att vi inte hann äta någonting.


Jag trodde att Sonen skulle laga mat och AMV trodde att Gubben skulle laga mat men när vi kom hem var alla försvunna. Sonen åt hos Sundsvallsborna. Vi drog till Kinabror men där var bara han. Vi drog till broder B och där var det fullt upp, dottern J och hennes kille och en kompis hade kommit men inte Gubben. Till slut hittade vi honom hemma hos sig lagande stuvade makaroner och köttbullar och vi kastade oss över maten som hungriga hundar.


Sedan fick vi se att jag hade fullt med loppisgrejor på min förstukvist. Massor av märkliga grejor och sånt man minns. Fina kokböcker och blomodlarböcker. Så kom broder B med familj och tjejerna gillade kokböckerna.


Lille Liam och Ronja har tillbringat dagen med att hälsa på lite överallt och fikat. Dom har varit här ikväll och vi har sjungit till "Allsång på skansen". Det vill säga Ronja och jag sjöng och Liam bara lyssnade. Vi åt lite ostkrokshjärtan och drack saft. En mysig kväll.


 

Nåja fullt så mysigt är det inte att stå och diska för hand varje dag. Min diskmaskin har inte kommit ännu så det är bara att gno på och blöta händerna.


Det är lite svalare idag och regnar från och till. AMV och jag har planerat att göra en loppisrunda idag för att kolla hur det ser ut på loppismarknaden för jag ska försöka att öppna min loppis nu när jag har så mycket konstiga saker.


Dagens ord: När man mår som bäst märker man det inte.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margareta wårenius

16 juli 2014 13:19

vilket underbart tillfälle för dig att följa falkungarna på en armlängs avstånd. fina foto tog du oxå.

Så roligt att sätta igång med loppis igen!
margareta

 
Ingrid

Ingrid

16 juli 2014 18:54

Det händer mycket hos dig nu och fullt av folk har du överallt. Falkungarna ser väldigt fina ut. Det måste vara jättekul att få följa dem.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

16 juli 2014 19:53

Vad roligt med katten! Ska hon stanna eller är hon till låns?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

17 juli 2014 08:38

Jag skulle vilja vara katt hos dig bli matad med Abborrfiléer! Vi har bott på Nynäs havsbad och gottat oss några dygn, vi åt naturligtvis fisk, men Abborrfiléer bjöd man inte. Annars hade vi det skönt med spabad i olika bassänger. Man kunde bada i havet också, men det var för kallt för oss. Mygg, knott å bromsar fanns inte!
Trevligt att det verkar vara fullt ös uppe hos er. Önskar att jag kunde åka upp och vara med.
Kram från gamle bamse

 
Karin

Karin

18 juli 2014 11:48

Det där med damöverskott det känner man till. Jag VÄGRAR jaga på damernas, jag blir sittande! Det är värre när det är demokratisk dans, då jagas hela tiden.
Härligt med falkarna! Helt unikt! Berättade det inte för ngn fågelskådare, för då får du/falkarna inte vara ifred.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 juni 16:11

Så unnade jag mig att åka på en PRO-resa   g  Chauffören av bussen var en gammal skolkamrat och bra många i bussen var skolkamrater och vi pratade om att det inte kändes långe sedan vi åkte på skolresa, men det var nog minnet som svek för nog va...

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se