Direktlänk till inlägg 20 juli 2014

ÄN DANSAR KÄRRINGEN SÅ DAMMET RYKER

Av Anita - 20 juli 2014 09:21

 

Fast nu ska vi ta det från början. Det känns som dagarna går i raketfart så det händer så mycket så jag vet inte var jag ska börja.


Mina falkar vaktar jordgubbslandet och trast och skator kommer inte hit och tar mina gubbar och nu börjar dom mogna. Att gå och plocka sig en jordgubbe  från jordgubbspyramiden är ju toppen.


Katten Tussen är fortfarande väldigt skygg och håller mig vaken på nätterna men nu har jag stängt dörren till sovrummet. Att hon ska hoppa omkring som en galning mitt i natten och jama måste det ta ett slut på.

Härom dagen var det fullt slagsmål med den gamla katten som Sundsvallsborna har. Jag fick ut med kvasten och sära på dom. Ja jesses. Nu har dom farit hem så nu blir det väl inga mer slagsmål.


 

I förrgår var det en så där lite åsklik dag. Jag kände mig lite orolig att det skulle bli strömavbrott för det var dags att ha lite middag hemma hos mig.

Jag stod i köket och stekte massor med abborrfileer. 15-16 hungriga människor behöver mycket mat. Att panera och steka så mycket fisk tar sin tid. Gott blev det och Kinabror hade fileat jättebra. Dock fick broder B ett ben och då kunde han inte äta mer. Nåja det blev sås och potatis och sallad för honom då.


 

Eftermiddagen var Sonen och jag nere vid sjön och badade. Vilken härlig dag. Varmt i vattnet men massor med broms. Förfärligt vad dom bits.


Så igår. Tala om fart hela dagen. Började med att spika fast en ny bräda på verandan. Den gamla är rutten och gick av när vi hade frityrfrossa sist.

Så var det dags att ge sig iväg till cykeltävlingen nere på byn. Det är alltså en tipsrunda med frågor. Vi har ett gäng som gick och lille Liam åkte cykel. Han kunde alla barnfrågor och det var mer än vi kunde säga om oss vuxna. Tror inte jag var säker på en enda fråga.


Så var det kolbullar och minglande bland bekanta och prata lite här och där.

 

Så var det dags att se på såpbandy. Det går till så att man häller såpvatten på en pressening och spelar där.

 

Det var massor med lag som tävlande och över alltihopa flödade moder sol.

 

Nåja en del av dom tävlande var ju lite varmt klädda förstås. 


Lille Liam fick pris och var glad för det. 

Jag drog iväg till Datafia för att gå på plastparty, en grej som inte är utdöd konstigt nog.


Så var det bad och grillning och så var det dags att åka till Björnlogen i Storåsen på dans. Det var DansBritt, Kinabror och jag och oj så roligt vi hade.

Oj vilket härligt dansband Thor-Görans och det bästa dansband jag dansat till i sommar. 

Bekanta, gamla klasskamrater. Dansade i timmar och Kinabror till och med dansade tango fast han inte kan.

Än dansar kärringarna så dammet yr. Här är det alla åldrar, från riktigt unga till jättegamla. Dansade med en farbror som var övr 80 och en ung kille som säkert bara var runt 25 och lika roligt var det.


Nu börjar det mörkna lite på kvällerna och det märks att sommaren börjar trappa ner lite grann men som sagt. Detta var sommarens härligaste dans.


Så vaknar man då dagen efter med att man har kramp i lårbenet, senedrag som vi säger här. DansBritt ligger kvar och vi ska äta ostfranska och dricka kaffe och sitta ute och äta frukost och solen skiner och dagen ska tillbringas nere vid sjön och vi ska bara vara lata hela dagen. 

 


Dagens ord: Ogräs och gamla kärringar kan också ha sin charm.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gina

20 juli 2014 11:17

Nämen Gosa! Det visste vi inte. Det var ju tur att vi åkte hem då :-) jag som trodde de skulle bli polare ;-)

 
Ingen bild

Bamse31

20 juli 2014 13:05

Jaha, när jordgubbarna tar slut här nere, då får ni njuta av dom! Å Abborrfiléer! Din brorsa är en bortskämd kille, som inte tål ett fiskben! Det där med såpbandy låter kul. Hur många får plats i laget? Spelytan lan ju inte vara så stor. Maila mig gärna och beskriv spelreglerna och förutsättningarna i fråga om tillbehör för spelet.
Ni har så mycket roligt för er hela tiden - där finns tydligen fler än du som tar initiativ till roliga sammankomster.
Dans ja! Jag var i min ungdom väldigt dansant och behärskade alla dansarter från gammaldans, modärn dans och Latinamerikanskt. Jag slutade gå på offentliga danstillställningar efter följande händelse:
Jag var i 30 årsåldern. Gick med min besökande brorsdotter till Skansen för hon ville dansa där. Thore Ehrlings storband spelade och man fick köpa dansbiljetter för
att få dansa. Bara killarna bjöd upp på den tiden. Jag köpte några dansbiljetter, använde en för att dansa med min tonåriga brorsdotter. Se'n ville hon vara själv och jag blev stående ensam och lyssnade på musiken. Så efter en stund tänkte jag, jag kan väl bjuda upp någon eftersom jag har dansbiljetter. Publiken var i huvudsak runt 20 år. Jag bjöd upp en flicka i denna åldersgrupp. Hon mönstrade mig och sa:" Jag dansar inte med stenåldern!"
Det var i alla fall roligt att du dansade med en gubbe i 80- års
åldern. Kram!

 
Ingrid

Ingrid

20 juli 2014 22:50

Så härligt för kärringen att få svänga sina lurviga ben i dansens virvlar. Här har inte dansats på de senaste 50 åren.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

21 juli 2014 14:10

Härligt, härligt, den dansen får du tänka på under kalla vinterdagar när stormen viner runt knutarna!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

21 juli 2014 19:24

Nu är det fart på dig! Härligt att vara fullt sysselsatt med allt trevligt du berättar om... Många sköna dagar och nätter att minnas i vinter :)
Så häftigt med falkarna! hoppas de kommer tillbaka nästa år igen...
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Lena

Lena

23 juli 2014 23:48

Skojsigt att följa falkarna! Hoppas de klarar sig.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se