Direktlänk till inlägg 30 juli 2014

SIMMA MED FISKARNA

Av Anita - 30 juli 2014 13:04

 

Det finns sTunder då det helt plötsligt bara är jag kvar hemma. Sonen och fjällan har åkt till Döda Fallet och resten av släkten är på Kinabrors brygga.


Då simmar jag med fiskarna. Klär av mig naken och vadar ut i det ljumma, glasklara vattnet.

På botten ser jag många flodmusslor och två andra sorters snäckor och som sagt, massor med abborrar, stora och små. Dom är så nära att jag kan klappa dom på ryggen.


Ute på sjön är flotten och "folket väst i gårdan" och en liten annan båt som man åker vattenskidor efter. Dom har med en hund där ute som skäller då och då.


Jag lägger mig på rygg och flyter omkring, ser på dom små fina sommarmolnen. Viktlös flyter jag omkring och känner mig totalt i samklang med naturen, solen, vattnet. luften och så då, jag och fiskarna.


På botten ligger det fina pinna och jag fiskar upp en vacker som jag sätter på väggen till strandstugan.

 

Det är en sådan stund som man tänker att det är värt alla kalla, hemska, blåsiga, förfärliga, ensamma vinterdagar då man undrar varför man bor här.


Inte behöver man åka till söderhavet och värmen. Bättre än så här kan man väl inte ha det. Idag är inte ens bromsen lika ilsken som vanligt och det går rätt fint att gå bar och njuta av tillvaron.


Så plockar jag smultron under granen och dom smaker gudomligt på tungan.


Så blir det dags att börja baka tunnbröd igen, den här gången tillsammans med Kinabrors sons fru.

Det går inte alls bra till en början. Degen blir kletig och helt hopplös att ha att göra med, elden vill inte ta sig så bra och vi började misströsta på hur det skulle gå.


Efter en timme eller så började det likna någonting.

 

Det komma många gäster den här kvällen till bakstugan. Broder B med fru och hennes kompis, Lille Liam och Kinabrors barnbarn, Datafia med gubbe.


 

Alla fick försöka grädda sin egen tunnbrödkaka och ta med sig hem. Senare på kvällen dök en av mina gamla barndomskompisar upp och även han fick med sig lite tunnbröd. Vi hade i alla fall över 80 kakor kvar så varför vara snål. Det är en social grej att baka tunnbröd och det är roligt när det kommer folk för att provsmaka.


Nåja natt blev det innan vi var klara och idag har vi varit ner och städat efter oss eftersom vi inte orkade det inatt. Idag ska jag göra en bra middag. Våra egna potatisar från Stedesbacken och älgkött, sockerärtor från min lövkoja och lite annat smått och gott. Livet är en fest! Men om man nu ska vara ärlig och uppriktig så har jag förbannat ont i mina ben, efter dansandet och efter två kvällars tunnbrödbakning.


Dagens ord: Det är dom små tingen som kan vara det allra underbaraste om man bara har vett att se dom.


 
 
Ingen bild

barbro

30 juli 2014 13:58

Ja du tar verkligen vara på stunderna. Vi brukar också baka tunnbröd och det är verkligen kul om någon kommer och vill smaka.

Idag är jag i stan och tvättar.Men fort fort vill jag tillbaka, känns inte som att jag bor här. Men till hösten är det bara att vänja sig och det brukar gå så bra. Men just nu vill jag bara vara i Övsjö.

Simma lugnt!

 
Annika

Annika

30 juli 2014 17:21

Du är ett naturbarn som verkligen vet hur man njuter av allt det fantastiska vi har omkring oss. Tunnbröd är ju bara såååå gott. Ha det fortsatt gott n6. Stor kramen.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

30 juli 2014 18:17

Du är en riktig livsnjutare som tar vara på allt det fina som finns. Och tunnbröd, mmmm så gott. Synd att dina fåglar gett sig iväg men det är ju också naturens gång. Kommer kanske åter nästa år.

Må så gott och njut av sommaren så länge vi har den

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

30 juli 2014 20:45

Här får man nöja sig med att simma med maneter och sandflundror och klappar dem gör jag inte.
Det är härligt att läsa att du njuter så av tillvaron nu!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

fluriga M

1 augusti 2014 00:13

Nu blir jag nostalgisk igen, som så ofta när jag läser din blogg...

Jag minns när vi rodde ut på ån och sökte "pärlmusslor",inte visste vi att de var fridlysta, och nu skulle väl ingen våga låta en jäntunge vara ensam med en ung man (pedofilvarning) i timmatal!

Mormors tunnbrödsbak i skolans (Västeröfsjö) bakstuga - doften, och saken av den första stuten - ack!

Doften och smaken av smultron som vi plockade litervis- men det kan jag faktiskt göra här och nu också!

Du har så rätt de här dagarna ska vi minnas och ta fram i vinter!

 
Äppelblom

Äppelblom

1 augusti 2014 11:14

Mysigt att baka tunnbröd tillsammans!
När vi var på semester köpte vi tunnbröd - Mjälloms - gott det också!

Kram och må så gott i värmen!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

1 augusti 2014 18:30

Viltkött med egna potäter och bönor, det tycker jag är lyx!
Simma med fiskar, nja, är inte riktigt min grej, men njuta av en simtur är jag nog rätt bra på!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards