Alla inlägg under juli 2014

Av Anita - 7 juli 2014 16:05

 

Dansen på Stromboli i Övsjöbyn var toppen. Kinabror, Dansbritt och jag for.

Det var en härlig sommarkväll, ljummen och mjuk. Många av mina gamla danskavaljerer var där. Nostalgi och gamla minnen flödade över mig.

När man åker hem i sommarnatten och klockan är halv 2 behöver man inte ens helljus på bilen. Det underbara ljuset som det är på natten nu, ljuset det magiska man inte kan beskriva. Det måste ses.


Vid köksbordet finttrade Dansbritt och jag, åt tekakor med potatissallad och rostbiff och drack iskall mjölk. Precis lika som mamma och jag gjorde för länge sedan när vi varit på "Qul i backen". Visserligen vaknade jag många gånger under natten med världens kramp i benen men lite får man tåla när man är otränad. Det var ju faktiskt sommarens första dans.


Så igår.

Kram av gullige syskonbarnbarnet Liam som kom och hälsade på.

Broder B kom från Skåne och hade med sig den vackra krukan fårn keramikerkompisen. Den gjorde han när Kinabror och jag var där i våras.

 

Blev den inte fin så sä'g, och med en vacker fjäril på.

 

Så hade AMV med en grej jag fått av deras kompis Å. Jag har alltid längtat efter ett gökur och nu har jag fått ett sådant. Härligt när göken gal varje timme.

Ett kaffepaket fick jag också och dagen har varit full av gåvor. Det liksom ljämnar ut sig mot det föregånde klatret.


Massor av folk har det varit här på fika. vi var väl se där en nio-tio stycken ett tag och klämde ihop oss på verandan. Mitt i fikat hände det.

 

En av tornfalkungarna försökte flyga och landade på marken. Ungarna är tre stycken nu och börjar bli stora och fina.

Hela eftermiddagen gick åt till den där raringen. Det där var en hårding som trodde att han kunde flyga fast han inte kunde riktigt ännu.


AMV och jag pratade med honom och han var inte speciellt rädd. Vi fick upp den på en bräda som vi lyfte upp i trädet igen men efter ett tag ramlade han ner igen.


Sonen försökte fånga honom men då fick han panik och sprang iväg på sina fina knallgula fötter.

Då försökte AMV och jag igen. Vi lade upp plankan så den pekade uppåt och pratade vänligt med honom att han skulle klättra upp så vi kunde rädda honom.


Han säger ni, varför en han. Jo, för att han var våghalsig och trodde sig om mer än han kunde, något som det finns många män som är.


Visst gjorde han det.

 

Är han inte gullig så säg. Han hade ett uttryck i ögonen som jag tyckte om, liksom tillitsfullt.

Nu är han upp i trädet och har lyckats komma upp till syskonen och jag hoppas att allt går bra nu. Det är en gåva i sig själv att ha 5 falkar i ett träd ett par meter från huset. Snart kommer dom vackra falkarna flyga omkring över ängen och fånga möss, seglande som jättestora svalor. Det ni.


AMV och jag cyklade ner till byn för att titta till kyrkogården och gå in på sommarcafe och köpa några lotter.

Vilken blomsterprakt det är efter Fisksjövägen. Klart att klöverna är så röd och fin iår och täcker kanter tillsammans med prästkragar och blåklockor och en massa annat.

 

Massor av jungfrumariehand växer det överallt.

 

Klotpyrolan är också en vacker blomma. Kring bäcken växer det massor av giftig stormhatt. Giftig men ståtlig och med en vacker blåfärg.


Så har det börjat komma brunklöver och den har jag inte sett på många år. Det är jättefin att torka som eternell och håller sig väldigt bra.

 

Idag har sonen och jag jobbat som galna. Han har kört gräsröjarn och jag har klippt med gräsklipparn. Det tog timmar och åter timmar men nu är vi klara.


Kinabror har beställt en ny diskmaskin till mig och sonen har lovat betala så inte är det synd om mig inte. Nu har det mesta ordnat till sig och  ute är det sommarens varmaste dag. Jag har legat på bryggan en stund men bromsen bet mig så hemskt så jag gick hem.


I trädgården blommar det för fullt. Gyckelblomstren har slagit ut och lyser så fånt. Ikväll blir det nog grillning men först ska jag gå ner och ta ett dopp. Det är bara 17 grader för vinden ligger åt fel håll men ett snabbt dopp vore nog skönt i alla fall.

 


Dagens ord: Efter trist kommer kul, om man bara kunde lita på det. 

ANNONS
Av Anita - 5 juli 2014 17:39

Ska vi ta det positiva först kanske. Det är äntligen sommar i paradiset Fisksjön och varmt men likafullt är det så mycket skit som händer.


Köpte en ny bärbar telefon för en veckan sedan. Vanliga telefoner har jag gott om i min loppis. Tur det för nu har åskan tagit 2 bärbara och två vanliga. Jag är sist på telefonledningen och kanske är det därför som det blir så här. Nu köper jag ingen ny bärbar. Räcker med att jag fick köpa ett nytt däck till bilen.


Hämtade Sonen vid flyget i Sundsvall igår och det hade väl gått bra om det inte var vägarbete på hela sträcken. Grovgrus som sprutade omkring när man mötte. väntan i bilköer och 50 hela vägen ner så jag nästan missade flyget.


När vi åkte hem tog vi en annan och längre väg men det gick i alla fall fortare och vi riskerade inte att få stenskott.

Vi stannde i Kälarne och sonen bjöd på mat på hotellet.

 

När vi kom hem kastade han sig på fyrhjulingen och drog runt för att heja på AMV och gubben, Sundsvallspojkarna och Kinabror. Glad som en lärka med mungiporna i topp.


Så kom då dagen idag med strålande väder. Sonen hade lovat att när han kom hem skulle det bli finväder och minsann är det inte så. Nu skulle det bli insättning av fönstret på förstukvisten. Sundsvallspojkarna kom för att hjälpa till.

 

Omgiven av män har jag varit idag. en gammal danskavaljer kom först för att säga hej. Sedan kom MC-gubben med medföljande kakpåse. 

 

Datafias gubbe och Snickarmagnus kom för att få en slurk kaffe och Kinabror var förstås här.


Ja det fortsätter i samma stil. Min diskmaskin gick sönder.

 

Kinabror försökte laga den men när propparna gick och kontakten blev bränd och svart så fick jag inse att det var kört. 

Att stå och hand-diska på sommaren då huset är fullt med folk och gäster som kommer och går är nästan en lika hemsk mardröm som att klyva ved.

Speciellt som jag vet att vi i augusti blir 16 personer som ska äta frukost. lunch och middag i flera dagar.

Faaaaaaan.

Kokade över kaffet på spisen gjorde jag också naturligtvis.


 

Nåja fönstret på förstukvisten blev bra och killarna firade med öl och köttfärssås och spagetti och gick ner för att bada medan jag stod i den förbaskade diskbaljan. Trots paradiset Fisksjön känner jag mig på dåligt humör. Det är lite för mycket grejor som går sönder nu.


Fick ett brev från en av mina bloggläsare som skickade mig en påse med bivax och ett recept på salva precis nu när jag ska till att göra salvor och sånt. Tack snälla vän. Jag blev så glad. Inget gläder så som en oväntad hälsning.

'

Ja nu ser jag fram emot danskvällen på Stromboli. Det är första danskvällen och jag hoppas att jag inte får stå som en panelhöna och inte bli uppbjuden en enda gång. Håll tummarna för att jag kommer att få dansa jättemycket.


Dagens ord: Den som säger att pengar inte har någon betydelse har aldrig varit utan.

ANNONS
Av Anita - 2 juli 2014 08:26

 

Sen kväll i förrgår ringde Kinabror och sa att en bäver sam bortöver mig och jag rusade ner till sjön med kameran i morgonrock och gummistövlar. Tänkte att jag skulle få ett fint kort men det är klart att han sam så långt ut från land så det blev bara en bild av en lugn fin sjö för en gång skull. Myggen var som tokiga. Kröp in överallt och bet och slet så det var bara att gå hem.


Så kom en dag som gjorde mig både trött och nervös och inspirerad och allt möjligt minsann.

Det började med att jag skulle vara hos moster kl 10 men blev försenad. Pratade med en av trumbyggarna om kursen vi ska ha i augusti. Jag kommer väl bli inblandat till en del vad gäller det praktiska.


Så for jag jag iväg och i korsningen nere vid byn stannade för att se om jag kunde svänga ut. Då såg jag långt bort vid bron en björn som gick över vägen. Det var andra gången jag såg björn på bara en vecka. 


Så for jag iväg och upptäckte att jag glömt väskan hemma. Vände om och redan då kunde jag känna att det nog skulle bli en konstig dag. En sådan där dag då man ska hålla sig hemma.


Nåja, solen sken och det var rätt fint väder. Vad skulle det bli nu då.

Moster och hennes man och jag åkte till det fantastiska huset i Strånäset.

 

Där var det utställning av lapptäcksteknik. Inte bara täcken minsann.

 

Vad allt kan man inte göra av tyglappar. Väskor. kuddar, tavlor och till och med tårtor.

 

En av tårtorna såg ut som riktig grädde så naturtroget att man måste känna på den.

 

Härliga färger och man blev inspirerad.

 

 

Vi satt på glasverandan och tittade ut över indalsälven och åt stut av hembakat tunnbröd och drack kaffe och köpte lotter och hade det trevligt.


På den här fina gården finns det också något som ser ut som ett lusthus men det är ett gammalt hönshus.

 

Där inne har man gjort en utställning med höns tillverkade av lappar förstås. Så roligt och så fint.

 

Här skulle TuppOla varit och tittat.

 

Här sitter hönorna och tar sig en hutt.

 

Åka cykel har dom tänkt också.


Ja fantasin sätter minsann inga gränser på den här fina utställningen men jag tror inte jag skulle ha tålamod för att sitta och sy för hand en massa grejor och så måste man vara noggrann och det är inte jag.


Det var den positiva delen av dagen . När jag skulle åka hem körde jag på den smala vägen ner från moster och i 90-graderskurvan hörde jag hur det small och bilen började kränga. Jaha, då var framdäcket i trasor. Fram med reservdäck och domkraften för att byta däck. Jaha, då hittade jag inte veven till domkraften och då står man ju där hjälplös.


Gick till ett hus där jag känner en gubbe som bor men ingen var hemma. Inte heller i det andra huset i närheten fanns det inte heller  någon människa. Telefonen hade ingen mottagning förstås som det alltid är när man behöver den.

Till slut hittade jag en gubbe inne i skogen som for iväg och lånade en domkraft och fixade till däcket.

Förresten vilket konstigt namn, domkraft, vad sjutton kommer det ifrån.


Jaha iväg till verkstaden med däcket och köpa ett nytt. Där gick mina danspengar sin väg. Det är alltid så för mig. Har jag lyckats samla ihop en slant för att göra något roligt för så nog faan går något sönder. Det är fan i mig som förspökt det där med mig och pengar. 


Det är mycket omkring mig nu som jag blir inblandad i, inte bara roliga grejor heller. Det märkte jag när jag kom hem och telefonerna började ringa.


Kinabror kom och åt och sedan var jag helt utmattad. Åskan låg i luften och det blev strömavbrott stup i ett. Grannen ringde och surrade och jag blev ganska uppretad.


Kände mig rätt utmattad efter den här dagen och idag är planen att jag ska städa huset men vi får se. Det brukar aldrig bli det jag har tänkt.


Dagens ord: När man vaknar på morgonen vet man aldrig hur dagen ska sluta.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se