Direktlänk till inlägg 3 augusti 2014

NÄCKROS OCH KALLKÄLLA

Av Anita - 3 augusti 2014 07:43

 

När det är en sådan här sommar med sol och åter sol går tiden så fort. Nu har Sonen varit här en månad och det är dags för honom och hans fjälla att åka tillbaka till Skåne. Jag kommer att sakna dom väldigt.

 

En sista öl på torsdag kväll.

 

En sista träff med kompisarna på förstukvisten. Som ni ser så både cyklas det och åkes moped för att inte tala om fyrhjulingarna som man far omkring på men nu är Sonens fyrhjuling inställd i "maskin".


Så tidigt på fredag morgon åkte vi det 10 milen till flygplatsen och dom flög iväg. Hem och bytte sängkläder för frampå kvällen skulle Kinabrors dotter med son komma och ligga hos mig.


En förunderlig dag var fredagen. Det skulle bli grillfest hos Broder B men det såg mörkt ut på himlen. men....har det inte regnat på flera veckor så varför ska det regna ikväll.


Jo ni så är det väl alltid.

 

Vilken attans tur att han spände upp en gammal presenning för vi  hann inte mer än sätta oss så började det regna. Det var lite hål här och där så lite regn kom ner på vissa av oss.

 

Som vanligt när det är fest så är vi många och den här dagen var det en liten samling småfolk som satt sig ner som hastigast för att få i sig lite att äta. Annars sprang dom omkring i timmar och jagade varandra, lekte kurragömma och hade hur kul som helst. Barn det är grejor det. Önskar att man hade sådan energi som dom har.


Ja, så blev det kväll och så kom Kinabrors dotter och son och så blev det en ny dag.


En blåsig dag. Jag började dagen med att ta undan lite gräs ur blomrabatten och stöka lite i trädgården. Sedan åkte vi bort till Kinabror och hela gänget drog väst i sjön för att kolla en sak.


Nu ska ni få höra. När min pappa var väldigt ung hittade han en stenyxa vid en källa väst i sjön. Den finns nu på museum i Östersund. En arkeolog var dit för några år sedan och hittade fler rester från stenålderstiden. Klart att vi skulle dit och titta.


Källan hade klart och fint och jättekallt vatten och jag tror säkert att det funnits människor där borta för länge länge sedan. Det känns så även om vi inte hittade några stenåldersfynd.


Vi gick omkring i vattnet. Det var fin sand och blålera på botten och jag hittade en fin näckros som jag satt i håret och sedan tog hem till min damm.

 

Ja, vad gjorde vi sedan. Badade förstås och jag stekte abborrfileer med kräftstjärtar, dill och smör emellan. Det blir väldigt gott ska ni veta. 


Dagarna går så fort. Jag gick hem och fortsatt med mitt trädgårdsarbete, badade och gick tillbaka till Kinabror för vi skulle steka kolbollar frampå kvällen. Stannáde till en stund hos Sundsvallsborna och pratade bort en stund.

 

Jag lyckades inte så bra med kolbullarna. Inte kan jag vända dom i luften och dom ville gå sönder men det är ju så att dom går sönder i magen också och smaken var det inget fel på i alla fall.


Så gick ännu en dag och AMV och jag pratade om att man inte hunnit alls det man tänkt. Jag skulle kunna göra en lång lista på vad jag skulle gjort som inte hunnits med. Drömfångarna jag skulle gjort, loppisen jag skulle gjort iordning. Nu har jag bestämt mig för att spara med loppisen till nästa sommar. Det är bara att inse att jag inte kommer att hinna. Det är blåbärsplockning och hallonplockning och vinbärsplockning som ska göras och sällskapslivet tar en hel del tid men va fasen. Man får väl ta det som det blir.

Moster hade hört av en gammal tant ett ord som man väl får ta till sig. Det får bli dagens ord.


Dagens ord: Allt man tänkt göra och som blev ogjort. Efteråt ser man att det gick ändå. Så varför oroa sig och jäkta.

 
 
Ingen bild

margareta wårenius

3 augusti 2014 11:42

så tiden rusar..., var inte alls så länge sedan sonen din kom! tro eller ej, men här har allt i skogen , av bär torkad bort. Så den regn vi fick inatt var inte till mycket hjälp. Blir första vinter som jag får köpa lingonsylt, sånt har aldrig hänt förr. nu vankas det här nere hos oss kräftor, men ta mej 17, vill hellre ha surströming, dock ingen annan vill ha. margareta

 
Annika

Annika

3 augusti 2014 20:59

Just så där tänkte jag idag då det är dan före dan. Så mycket jag tänkt hinna med på semestern men.....Så vacker du är med näckrosen i håret. Har väntat på regnet hela dan som de lovade skulle komma men icke sa nicke.
Ha det fortsatt bra nu i värmen. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Titti

3 augusti 2014 21:54

Vilka bra dagens ord!
Ja, du har fullt upp ser jag.
Ville bara kika in för att önska dig en skön fortsättning på sommaren!

 
Ingen bild

Bamse31

4 augusti 2014 23:35

Till Margareta W: jodå, jag älskar surströmming.pröva nykokta färska rödbetor till. Å lingon; köp lösvikt på torget och koka, så gör jag numera.
Till Anita: sände dig ett mail igår om en upphittad guldring. Hoppas på svar, så jag ev kan jobba vidare med uppgiften till Skatan. I övr. Fina bilder som vanligt - hur orkar du!

 
TantGlad

TantGlad

5 augusti 2014 09:05

Jättefint med näckrosen i ditt hår. Du ser ut som en midsommarflicka och lite romantiskt liksom.
Förstår ni har haft det trevligt tillsammans.
Ha nu en jättefin tisdag och sommaren fortsätter och fortsätter. Visst äre skönt! Snart kommer vinterhelvet.
KRAMKRAM!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

5 augusti 2014 11:24

Nu vaaar det längesen som jag hälsade på härinne hos dig, Skogsnuvan och jag har mycket att läsa igen ... men ... till mitt försvar: Det har varit en helt sanslös sommar för mig med början i juni då det var kallt och jag hade ont och så juli med värmen och 70-årskalas och pappas död och begravning och hela tiden stugan full av barn och barnbarn och svägerskor och och ... men nu äntligen kanske det kan lugna ner sig lite. Fast vi har ju sakerna efter pappa och arvsskifte att ta tag i så småningom. Men det är ju ingen brådska.
Vilken underbart vacker bild på dig Skogsnuvan ... en riktig skogsfe, ett mystiskt magiskt väsen. Vad härligt du har haft det efter eländesvintern och kyla och BLÅSTEN ... att det äntligen blev sommar och varmt och dans och Sonen och fester ... Massor av kramar från en vän som ABSOLUT inte har glömt dig fast det kan tyckas så.

http://skatanstankar.com

 
Eivor

Eivor

5 augusti 2014 18:43

Så härligt ni haft och dagens ord är ju så sanna så sanna, varför oroa sig det blir som det blir ändå.

Jo den aran kan ge ett riktigt rejält tjuvnyp om den är på det humöret.

Ha det fortsatt fint

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards