Direktlänk till inlägg 6 augusti 2014

HETA DAGAR

Av Anita - 6 augusti 2014 07:08

 

Söndagen var det dags att åka till Döda fallet för att titta på Garvsyra och deras galna och roliga lustspel. 

Dagen till ära hade Tuppola putsat Tundebirden och även om jag inte är någon raggarbrud och aldrig varit det är det en ren fröjd att åka i den bilen.

 

Röd inredning, man sitter skönare än i den bästa fotölj, till och med säkerhetsbältena är röda och ur högtalarna hörs Elvis stämma. Vilken häftig bil.


Medan vi väntade på att spelet skulle börja och på att AMV med gubbe och kompisar skulle komma träffade jag två av mina jobbarkompisar från Reaxcer. Två härliga tjejer som det var så kul att se igen.

 

Oj vad vi skrattade. Vridläktaren är i sig en upplevelse när man åker runt och följer skådespelarna från land till stad.Det var en väldigt lyckad dag. Man hade lovat regn men det blev inget regn men lite lagomt mulet.


Måndagen kom och planen var att åka till Borgvattnet och spökprästgården. Kinabrors barnbarn ville så gärna se det men när vi fick höra att det skulle bli årets varmaste dag så ändrade vi planerna. Det blir ofta så " ändrade planer alltså".


Vi bestämde oss för att det skulle bli en dag vid bryggan.

 

Jag satt mig på strandstugeverandan och började göra drömfångare. Jag klarar inte längre att ligga i solgasset för den här dagen var det verkligen solgass och en värme utan like. 


Vi, det är alltså Kinabrors dotter och barnbarn som är vi den här veckan. Alla andra har åkt hem just nu.

Gamle A kom en sväng och det var verkligen länge sedan han dök upp. Det har varit dåligt med gubbar sista tiden.

 

Frampå eftermiddagen bytte vi solplats och for bort till Kinabror. Han grillade kött och vi satt där och mumsade och badade och bara tog det lugnt. Datafia kom en sväng också och så blev det kväll. Det var fortfarande över 20 grader varmt fast solen var på väg att gå ner.

 

Så blev det tisdag och jag var tvungen att äntligen ta mig samman och göra det jag lovat sedan länge. Plockar ur ett

frysskåp fullt med gammalt kött ät grannen. Först gjorde jag en tur till honom på sjukstugan för jag hade lovat att komma och hälsa på.


Det var ett lidande att försöka få ur alla grejor ur frysskåpet. Det var en enda frusen klump av alltihopa. Jag var tvungen att tillkalla Kinabror och vi försökte med hetvatten, med hårtork och till och med med en såg för att försöka få ur grejorna medan blodvattnet rann utöver golvet.

Dessutom var det på övervåningen och det var stekande hett där uppe. Torkat ur och städat de andra frysarna och kylarna hade jag redan börjat med tidigt. Kan bara säga att jag luktade ve och fasa om händerna och att det behövdes många tvättar innan jag blev som en människa igen.


 

Det är tur att man kan kasta sig i sjön och bada när man känner att man inte står ut med värmen längre. Så det gjorde jag, inte bara en gång utan många.


Nu hade vi nya planer förstås. Vi skulle fara på utflykt på sjön. Bada vid gyllenen sanden och åka bort till en fin klippstrand och där skulle vi sitta och äta vår medhavda fika, men ack så vi bedrog oss.


Kinabror kom med båten och vi for. Så började det bli dimmigt och lukta rök. Det var den förfärliga skogsbranden i Sala som spridde sin brandrök ända hit och det är säkert en så där 30-40 mil dit. Otroligt och stackars människor som råkat ut för detta.


Nåja vi badade men så började åskan mullra och vi åkte hem till Kinabrors brygga istället och där åt vi upp fikat.

 

Inte så exotiskt som jag hade tänkt mig men i alla fall. 


Nu flyttade Kinabrors dotter och barnbarn bort till honom så inatt har jag sovit ensam i huset och det har inte hänt på väldigt länge nu. 

Idag ska vi i alla fall åka till Borgvattnet och när jag tittar ut genom fönstret ser jag att just nu är det mulet i alla fall. Ger mig ut i trädgårde för att vattna det första jag gör.


Dagens ord: Det blir nästan aldrig som man tänkt. Det blir till att ha en plan B och ta det som det kommer.

 
 
Ingen bild

margareta wårenius

6 augusti 2014 12:27

Lyllo dej som fick åka med en Veteran- Thunderbird t o m rattväxel. Kanske "helsoffa" i fram/baksäte! Killarna - på den tiden 50-tal- ville gärna ha americanarebil med "soffa" , ha ha så kul man hade, klart de försökte var "lite fräcka". Vi tjejer hade stål i låren! så det blev tji! margareta

 
Ingrid

Ingrid

6 augusti 2014 22:24

Jag hoppas att du fick en fin dag vid Borgvattnet. Här har vi fått några regnskvättar då och då de senaste dagarna, men visst måste man vattna varje dag i alla fall på krukor och lådor.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Eivor

Eivor

7 augusti 2014 00:15

Kan inte mycket om bilar. Men förstår att det inte kan bli bättre att sitta där och samtidigt få höra Elivs. Det är något i min smak det.
Jo du, den gojan kan bita av en ett finger om den skulle vara på det humöret. Men den är var ju tam och dresserad. Snackade gjorde den också även om man inte förstod allt den sa.

Ha nu en fin fortsättning på sommaren (hoppas den stannar länge)

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Annika

Annika

7 augusti 2014 10:30

Kan tänka mig att ni fick skratta då ni såg Garvsyra vid Döda fallet för de är verkligen bra. Skulle oxå vilja besöka Prästgården i Borgvattnet nån gång. Vilken tur att du är flexibel för oj så bra det kan bli även om det inte var det man först tänkte.
Ha det fortsatt bra i värmen. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

flugiga M

7 augusti 2014 13:04

Ja, du, nog har vi fått värme så vi behöver- det vore toppen om vi kunde konservera lite grann. I natt och i morse har det regnat ( och äskat, men på avstånd), så idag behövs ingen vattning! Luften är så skön nu, men i går hade röklukten spridit sig ända ner hit i Sigtunatrakten (även till norra Stockholm, hörde jag). Naturen är nog starkare än människan, vi är rätt små, egentligen.

 
Ingen bild

fluriga M

7 augusti 2014 13:07

Haha, jag är nog både flurig och flugig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards