Direktlänk till inlägg 17 augusti 2014

SÅ VAR TRUMBYGGARKURSEN SLUT

Av Anita - 17 augusti 2014 22:12

 

Så sitter jag här i natten och regnet faller utanför och plötsligt är det tyst och tomt.

Nu är alla trummor klara och hela gänget har åkt härifrån. 


Vi har haft en speciell dag idag och för första gången kunde vi spela tillsammans. På Kinabrors gräsmatta stod vi i ring och spelade så fiskar sam längst bort i sjön och älgarna drog iväg djupt in i skogen. Korpen skrek och försökte överrösta men inte gick det inte. Det var Kinabror som påstod det men jag tror att alla djuren stod bakom träden och lyssnade med nöje för vi spelade så bra tillsammans. 

 

Det svåraste jobbet tyckr jag är att göra handtaget på trumman. Det ska sitta bra och det ska kännas bra i handen. Tänk så många trummor och ingen har fäst likadant. En del har bara senor, en del har ben, en del har trä och det finns lika många varianter som det finns trumbyggare.

 

Så måste vi ha en trumpinne förstås och samma gäller här. Det är bara fantasin som sätter gränser här och den finns inte några gränser för i den här fantastiska gruppen av människor. Vi spelade  fint och högt och med stor glädje.

 

Efter ett tag kom regnet och vi fick flytta inomhus och fortsätta spela. En och annan jojk blev det ju också och det känns konstigt att alla dessa härliga människor for sin väg i eftermiddag.

 

 

Så bestämde vi oss för att gå ner till bryggan och spela för "mitt ljus i mörkret" som bor på andra sidan sjön. Han som lyser upp mina mörka vintrar med en lampa som är det enda ljus jag ser på vintern utom månen förstås.

 

Eftersom ni inte var med så måste vi spela lite för er så ni förstår magin och glädjen i den här gruppen.





  Så gick vi hem till mig för att äta lunch. Idag fick vi för första gången kött och attans vad det var gott. Kälknöl med potatissallad. 


Så var det dags att städa upp hos mig och det gick snabbt som en vind när så många hjälptes åt och den här gruppen av kompetenta människor jobbar på helt fantastiskt.


Kinabror har kommit hem från sin surströmmingsfest hos TuppOla och jag blev otroligt sugen på något riktigt onyttigt och slafisigt så vi stekte och var sin hamburgare med massor av onyttigt på och en öl därtill. Oj vad det  var gott. Någon vegetarian blir jag nog aldrig. Tror att jag är precis som grisarna, äter allt jag kan få med god aptit.


Nu känns det lite konstigt som sagt. Jag saknar redan mina nya vänner som gjorde några dagar i augusti till en spännande resa i andlighetens värld.


Dagens ord: Ibland blir främlingar goda vänner på kort tid. 

 
 
Skatan

Skatan

18 augusti 2014 07:10

Åh Skogsnuvan ... jag jan bara säga en sak. Det var MAGISKT att se och höra er trumma.

Inte jag heller ... kan tänka mig bli vegetarian. Ha ha hs ...

Kram!

http://skatanstankar

 
Ingrid

Ingrid

18 augusti 2014 14:35

Vilken härlig trumkonsert du bjuder på! Jag förstår att du har haft härliga dagar med alla dessa människor omkring dig. Nu lägrar sig stillheten över Fisksjön precis som den gör över vår ö.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margareta wårenius

18 augusti 2014 16:11

håller nog med bror din: älgarna sprang åt h:vete. margareta

 
Ingen bild

margareta wårenius

18 augusti 2014 16:15

till maten hade jag gärna varit närvarande gillar mycket tjälknöl helst av älgkött margareta

 
Karin

Karin

19 augusti 2014 21:31

Så många fina och olika trummor ni har tillverkat!
Och ljudet: MAGISKT!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Alvis

Alvis

20 augusti 2014 07:59

Hej! Vilken jättesöt och läsvärd blogg du har, Verkligen! :)

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? SE DEN GÄRNA!!

Ha en bra dag, Kram! ^^

http://PeaceOfLove.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards