Direktlänk till inlägg 21 augusti 2014

SÅ KOM FJÄRILARNA OCH GUBBARNA

Av Anita - 21 augusti 2014 08:24

 

Så åkte alla och så var det bara jag, Kinabror och Rädda katten kvar i hela byn och snart åker Kinabror också. Vemodet lägger sig över Fisksjön. 


Så mörka och tysta blir kvällarna, bara storugglan och lommen skriker sina sorgsna skrik.


Så hänger alla tvätt på linan och är blötare än när jag hängde upp den.Någon av trumbyggarna har glömt en handuk. Regnet kom i häftiga skurar och ha så gjort nu några dagar. I måndags pissade det på hela dagen.


 

For bort till Kinabror för att hjälpa till med bryggan. Han lägger cement och sten i stora röret och hoppas att bryggan kommer att ligga stilla iår och klara isen.

 

Vad mer. Jo jag for till Datafia och hennes gubbe bjöd oss till Hammarstrand på lunch. 

Jag for till sjukhemmet och hälsade på före detta grannen och hjälpte honom med räkningar.


 

Så plockade jag bär mellan skurarna. Vinbären är mogna och krusbären är det massor av. Ibland får man goda råd och följer dom. Att använda bärplockaren på bärbuskar har jag inte ens tänkt på men det funkar jättebra och man slipper sticka sig på krusbärens vassa buskar.

 

Saftmajan är också en jättebra uppfinning och nu kokar och kokar den och flaskor med saft växer och ska snart ner i jordkällaren.  

Så igår återvände gubbarna. Dom har inte varit här på länge nu. Vågar väl inte komma när det är fullt med folk.

Först kom Mustaschen. Han beundrade mitt gökur. Han samlar klockor och är väldigt intresserad av sådana. 

Nu går mitt gökur för fullt och hoar och jag gillar det men det gör inte rädda katten Tussen. Hon springer och gömmer sig så fort göken kommer ut. Vilken fjaskig katt.


Så började jag plocka blåbär när Gamle A dök upp. Kaffepannan på igen och det blev en stund ute på verkandan för då sken solen fint och varmt.

Så fick jag reda på att min salva hjälpte på psoriasisen och fick beställning på mer.

 

Då for jag bort till Kinabror för att se om han hade kåda på några av sina träd och jag fick ihop lite grann och sedan styrde jag mina steg in i skogen och bort till Stedesbacken och där mötte jag dom. De stora fjärilarna.


Påfåglesögat Makaonfjärilen, Amiralen och Sorgmanteln. Tänk er alla de största och vackraste fjärilarna  som finns i Sverge hade samlat sig där på min lilla backe och marken var full med blommor. Fortfarande och styvmorsviolen blommade för andra gången. Det är dom jag ville ha för min salva.


       

Satt mig en stund och fjärilarna satt sig på mina ben, på mina fötter och i mitt hår. Vilken känsla. Jag älskar fjärilar.


Så plockade jag potatis till middagen. Idag blev det mandelpotatis. Dom är rätt små men växer till sig nu när regnet kommer.


När jag kommer hem börjar det regna igen och Kinabror kommer och vi äter middag och så har ännu en dag gått.

En skördandets dag, en dag av naturens gåvor. Nu står det flaskor med saft på bänken, blåbär i frysen, potatis och lök och sockerärtor. Kryddor hänger på tork över spisen. ingredienser till salva är plockade och i fönstret står burkar med ringblomolja och väntar på att gosa till sig. Vad mer kan man begära. Vilken undrabar sommar det varit.


Dagens ord: Efter en skön och varm sommar är det lättare att stå ut med vintern.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

21 augusti 2014 10:09

Oj så mycket bär du plockat! Här är bärsäsongen i stort sett över. Det är bara hösthallonen och salmbär kvar att plocka. Min granne som var här igår hade med sig en skål nyplockade hallon. Hur gott som helst!
Påfågelöga är en jättefin fjäril.
Ha en skön fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

21 augusti 2014 10:31

Den är rik som har naturen inpå knutarna och kan ta vara på dess gåvor!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

21 augusti 2014 10:51

Anita! Vilka tillgånga och rikedomar vi har runt om oss och när man har möjlighet att ta dem tillvara ska vi skatta oss riktigt lyckliga!! Må så gott ! Så hörs vi! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Bamse31

21 augusti 2014 11:14

Du beskriver allt så fint att man önskar att man kunde vara där och få del av alltsammans.
Kram!

 
Ingen bild

margareta wårenius

21 augusti 2014 15:44

ja , tänk en sån ljuvligt sommar - inte 1 men 3 myggor har jag sett. Nästan inga flugor och inga fästningar. Aldrig nånsin har man läst så mycket mitt på blanka dagen. och aldrig ville man gå och natti natti. De var en sommar man sent ska glömma! margareta

 
Äppelblom

Äppelblom

21 augusti 2014 16:12

Ja, du har många fina minnen att ta fram i vinter, när snöstormen viner runt knutarna.
Här har det regnat så bedrövligt, så min närmsta stad ligger under vatten, säger de på riksnyheterna. Vad är det som händer? Men, någon gång måste det väl visa sig att vi misskött vår fina jord.
Jag hoppas du har det bra däruppe i byn och att du har bättre väder än vad jag har just nu.
Trevlig helg och må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
mimio

mimio

25 augusti 2014 15:49

Ojojoj vilken skörd!
Det är underbart att plocka fram sommaren igen mitt i vintern och minnas känslan. Det är lite av att stanna tiden när man fryser in, saftar o syltar.
Jordkällare - de e bra, lyckans dig som har en sådan.
Jag har fläder i frysen (komjagpånu) som jag inte hunnit göra vid, blir inspirerad av dig och vette tusan om jag inte ska koka lite saft ikväll bara för det. =))

http://mimio.wordpress.om

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 16 nov 09:26

  Dagarna går, ena dan dimma, andra dagen har sjön frusit till för att det varit kallt på natten och så kommer en solig fin dag mitt i alltsammans.   Dagar då det inte går att vara inomhus men inte kan man gå i skogen heller för jägarna har t...

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se