Direktlänk till inlägg 23 augusti 2014

HOPPAS DET BARA ÄR ETT RYKTE

Av Anita - 23 augusti 2014 22:55

Nu när politikerna är i full fart med att ljuga oss fulla. lova sånt dom inte tänker hålla ska ni få höra.


Pratas ju om att höja bensinpriserna igen. Vi ska bevars åka kommunalt sägs det. Vad då kommunalt?

Det säg att om man ska åka till Sundsvall så borde det ta ca 2 timmar men pytt skit i pannkakan.


Först måste man åka dom två milen till Hammarstrand och då måste man åka bil och det förstår jag för jag bor ju i ödemarken. Sedan åka buss till Sollefteå och byta där,vidare till Härnösand och sedan ta tåget till Sundsvall.

Resan tar 6 timmar. Hörde ni 6 timmar!!!


Vad det kostar orkar man inte ens tänka på. Eftersom det är utanför länet kostar det säkert skjortan. Hur man ska komma hem är en annan fråga. Troligen inte samma dag i alla fall. 12 mil och så krångligt. Hoppas att det jag hört bara är ett rykte och inte sant.


Vad pratar politikerna om? Järnvägen är så illa skött och så dyrt att varor skickas med långtradare upp och ner i landet fram och tillbaka hela tiden. Då går det bränsle så det bara visslar om det.

Men vi då som måste ha bil för att ta oss någonstans. Det är väl som vanligt förståsx. Dubbelmoral.


Hela Sverige ska leva kan man vräka ur sig och sedan gör man allt för att hindra folk som bor på landet att kunna komma någonstans.

Hur i helsike ska vi kunna åka kommunalt när man gör det omöjligt.


Så står dom där politikerna och skäller ner varandra och talar om hur dom är bra och andra dåliga. På radion i tvn och i tidningasrna kämpar man om makten och härligheten och jag blir så less på alltihop så nu ska vi prata om något helt annat.


 

Veden är äntligen i vedboden.

En journalist kom mitt i alltihop och gjorde en intervju om bloggande. 

Kinabror har åkt till Skåne och jag är helt ensam i byn.

 

Det regnar stup i ett och tvätten jag hängde i söndags hänger fortfarande på strecket och är blötare ån någonsin.


Idag kom Datafia och i det grå regninga vädret for vi iväg och köpte en massa smarr och en film." Sune på bilsemester" och så tände vi i brasan och snurrade ner oss i var sin soffa och bara slappade. Det blev inte sämre av att det blev en Åsanissefilm på tv efteråt. En åsanissefilm som jag inte sett förut. Hurra.


Det var en sådan dag som en fjälla till Kinabror kallade för "jöka och supadag". Ni vet regn och regn och grått och mulet. Nu blev det ju inte precis så men en lat dag blev det i alla fall. Vi låg här i värmen och tycket att det var lagomt åt jägarna som var ute och jagade den där stackars björnen med ungar som håller till i närheten. Må dom bli blöta och förkylda utav bara attan.


 

Nåja det blev en stund med uppehåll och då kom AMV och gubben och AMV och jag gick bort till Kinabrors hus för att hämta min cykel.


Sedan fick dom besök nere i stugan och jag gick ner dit. Vi satt på övervåningen i häbret och fikade och pratade och eldade i öppenspisen och hade det precis så mysigt som man kan ha i goda vänners lag. Så den grå och regniga dagen blev trots allt trevlig.


Dagens ord: Man får göra det bästa man kan av den gråaste dag så tittar alltid någon ljusglimt fram. Trots allt är regn mycket bättre än snö.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

24 augusti 2014 00:19

Jöka å superdator, ha,ha.ha! Vilket träffande uttryck
Jag håller tillfullo med dig i dina åsikter om politikerna inför valet. Dom lovar va som helst bara dom tror siG kunna vinna röster på det. Sedan blir det skit av alltsammans å dom hittar alltid bortklaringar till brutna löften.
Jasså, ÖP var där för en intervju, det var inte vad jag tänkt mig!
Skönt att det blev en fin dag iaf. Här nere har det varit ömsomväder, men vi kunde sitta på vår uteplats å ha surströmmningspremiär- vi varnade grannarna först för lukten, som dom inte är vana vid för dom är från Afrika.
Det smakade fint. Vi äter alltid nykokta varma rödbetor till strömmingen jämte alla andra vanliga tillbehör -pröva så får ni en ny smakupplevelse!
Kram!

 
Ingen bild

Bamse31

24 augusti 2014 00:40

Min Apple-iPad förstår inte svenska så bra. Jag skrev naturligtvis -supardag- med det fanns inte nåt sådant uttryck hos Apple, så det blev superdator av det. Påminner lite om våra politikers hantering av verkligheten.

 
Ingen bild

Kinabror

24 augusti 2014 01:37

Hon sa att det var knull och sup väder. Rätt ska vara rätt.

 
Göran

Göran

24 augusti 2014 10:10

Det är nog helt enkelt så att Sthim är ett litet USA i miniatyr. För de flesta amerikaner är USA detsamma som Världen. För fjollträskarna är Sthlm detsamma som Sverige. Verkligheten utanför tullarna känner de inte till. De tror nog att alla bara behöver knalla ut på närmsta gata så kommer det en buss, spårvagn, t-banetåg inom ett par minuter. I centrala Sthlm är det snarast en belastning att ha egen bil medan det för dig och många andra är helt livsnödvändigt. Såvida man nu inte vill gå eller cykla flera mil för att köpa mjölk t.ex För ett par år sedan passerade jag några ungdomar som turistade här i stan och hörde en av dem säga; "Oj, tänk att det finns McDonalds ända här uppe i norrland!"
Och då befann de sig ändå bara på mitten av Sverige! Vad skulle de säga om de kom till Luleå, månntro...?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

24 augusti 2014 10:18

om du vill göra dig en DÅLIG dag; lyssna på politerna!

Höja bensinpriset, för att klara allt det ANDRA måste politik. höja skatten oxå. Du sitter bra där du sitter - men de är klart det blir besvärligt då du måste iväg till t ex tandläkare eller dokt. klart du kan skaffa dig en GET så du får mjölk till kaffet och höns för att baka en sockerkaka. "Det är slut nu på välfärdssverige., eftersom politikerna har tagit sig vatten över huvudet

 
Ingrid

Ingrid

24 augusti 2014 17:34

Nu inför valet lovas det vitt och brett. Man har till och med lovat ta bort pensionärsskatten, vilket väl innebär att den förblir som den är, men att man höjer den för de som arbetar. Hej, hå så det kan gå!
Så spännande med den där journalisten, blir det någon artikel hoppas jag att vi får ta del av den.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

24 augusti 2014 18:29

Jag har varit ute och åkt kommunalt i helgen, till mina föräldrar som bor 5 mil bort. Åker man på helgen går det inga bussar hela vägen, då måste man först åka tåg, sedan vänta på stationen i 40 minuter innan det går en buss resten av vägen. Resan tar två timmar sammanlagt och det kostar 200 kronor. Det är mycket för en kort resa, tycker jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

24 augusti 2014 21:24

Jag har slutat att se och lyssna på politikerdebatter! Tycker som du att de bara skriker och pratar i mun på varann!
Kramar Karin
PS En regnig dag kan man hitta på mycket....

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

25 augusti 2014 09:58

Jag läser heller det du skriver än att lyssna på dessa politiker som bara käftar och lovar en massa eller hotar. I helgen har det inte gått att hänga ut nån tvätt men idag ska jag passa på. Ser så hemtrevligt ut med dina lakan som fladdrar där på sträcket.
Ha nu en fin start på veckan och Måndagskramen på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
mimio

mimio

25 augusti 2014 15:43

Tjena Snuvan! det var lääängesedan. Så du retar dig på politikerna, ja såklart =) Makt förblindar sägs det och det kan nog vara så, många gånger vet de faktiskt inte hur verkligheten ter sig. Hur folk på golvet har det.
Klart att man måste kunna ta sig fram i glesbygden!
Vi har sålt Fransmannen, förresten, för ett år sedan, skööönt kan du tro, härligt att slippa betala för ny motorhuv, nya bromsar, nya ditten o datten haha Stålhästen är pålitlig o bra och min bästa vän, funkar här nere där det knappt är avstånd till något.
Ser att du har massor av ved, bra jobbat och så skönt med värmande brasor, det börjar bli kyligt nu och mörkare igen. Det var en underbar sommar, varm o skön
Får se om jag ska sparka igång min blogg igen, blir kanske en dag när andan faller på. Snart åker vi till Italia, de du Anita e fina grejer!!
kram m

http://mimio.wordpress.com

 
Äppelblom

Äppelblom

26 augusti 2014 23:56

Jag håller med dig - politikerna gör det inte ett dugg lättare för de som vill bo på landsbygden. Det är i alla fall tur att ni har en så´n god sammanhållning som lättar upp vardagen.
Sicken tur att det är liv i kaktusen - det gläder mig!
Må nu så gott, så hörs vi en annan dag!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se