Direktlänk till inlägg 27 augusti 2014

MÖRK MÅNDAG MEN SEDAN LJUSNADE DET

Av Anita - 27 augusti 2014 08:28

Regnigt, grått och så tyst var det. Ensam i hela byn. En enda bil på hela dagen och det var postbilen och den hade bara med en massa tråkiga räkningar. 

Inte ens någon av gubbarna dök upp.


Tvätten har hängt på strecket i över en vecka nu och är blötare än när jag hängde den.

Ingen Åsanissefilm på tv att trösta sig mig. Mörker mörker.

Att sätta sig och betala räkningar gjorde en ju inte mer glad minsann.


När jag tittade ut hängde blommorna som lessna disktrasor och det gav minsann igen energi det heller.


Frampå kvällen åkte jag och handlade och for en sväng till TuppOla och Sambon. Där fick jag mat och fika och vi tittade på blommor och regnet upphörde. Det ljusnade en liten aning.


Åkte hemåt och TuppOla ringde och sa att han hört att min bil lät konstigt. Jag stannade och mycket riktigt. Jag hade punka IGEN. Det är inte länge sedan sist och det här på nyaste däcket. En sten stack ut ur däcket. ATTANS ATTANS.

Vilken jäkla skitdag. TuppOla kom och hjälpt mig som tur var för jag vet hur det är att försöka få upp hårt åtdragna muttrar.


Nåja den tristaste dag tar slut till sist och igår blev det genast bättre.


Jag sover fortfarande med öppet fönster i sovrummet. Vaknade av ljudet av silverklockor. Det är sidensvansarna som kom i massor för att mumsa på rönnbär som träden dignar av iår.

 

Så vackra sidensvansarna är. Dom är nästan overkligt vackra och deras kvitter låter som de finaste silverklockor. Har ni tänkt på det?


Fint väder, sol och lite blåst så tvätten torkade äntligen.


Nötväckorna som varit försvunna sedan i mars har kommit tillbaka och tjatar om mat och jag börjar lägga ut lite bröd till dom. Dom är så sällskapliga och tama så jag är glad att dom kommit tillbaka.


Posten kommer med ett fint tackkort från en av trumbyggartjejerna. Kul.

Blommorna reste sig upp mot solen igen.

 

Så kommer moster som vanligt så har hon med hembakt bröd. ett kaffepaket och ett par sockar till mig och vi börjar med att sätta oss i solen på altanen bland blommorna och fika.

 

Vi plockar svartvinbär och jag går bort till Stedesbacken för att hämta potatis. Det blev dom röda potatisarna som jag tog idag. Där borta på mitt älsklingställe var det citronfjärilar och en annan liten en som visade sig idag.

 

Tog fram abborrfileer från frysen och gjorde en dillsås till. Till det drack vi min krusbärsdricka den med citron i.

Känns på ett särskilt sätt att äta den man själv hämtat ur naturen.

 

När Moster åkt stökade jag i trädgården, klippte lite bland buskar och tog bort lite brännässla ur rabatter. Skördade kryddor och lök. Det är så härligt att ha örterna hängade över spisen i köket och känna de goda dofterna blanda sig.


Plockade lite johannesört och lade in i olja, hittade grankåda och kollade mitt lingonställe. Det blir inte lika mycket lingon som ifjol men nog ska det räcka både till sylt och dricka.


Så kom DataFia och hon fick också smaka av maten och sedan tog vi en promenad "Väst i gålan" och där var det tyst och tomt överallt.

Tillbaka och hängde lite tvätt och fikade och en rätt bra dag var slut.

Mörkret sänkte sig över Fisksjön och jag hörde en uggla hoa utanför. Rädda katten Tassen ligger numera vid fotändan av sängen hela nätterna och verkar ganska trygg där.


Idag blir det gräsklippning och besök på äldreboendet till Gamgrannen och så förstås får jag lämna in däcket till lagning.

I övrigt har jag inga planer, kanske ska jag göra en ny potatiskätte till källaren. Få se om jag får till det.

Föresten. Sonen ringde härom dagen och berättade att han skulle komma hem en vecka i Oktober. Så glad jag blev. Oktober som är en så trist månad. Vi ska äta gott och han ska få spela gitarr för mig och vi ska elda i öppenspisen och ha det mysigt. Ser fram mot det.


Dagens ord: Ena dagen mörk och den andra ljus. Det är det som kallas balans eller kanske berg och dalbana.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margareta wårenius

27 augusti 2014 14:50

TÄNK SÅ FINA FUCHSIOR DINA ÄR! UNDERBART ATT SOVA MED ÖPPET FÖNSTER - HOPPAS MAN KAN GÖRA SÅ LÄNGE LÄNGE! MARGARETA

 
Soldansaren

Soldansaren

27 augusti 2014 19:10

Jag tycker också om sidensvansar. Har en rönn utanför mitt jobbfönster dit sidensvansarna brukar komma en dag sent om hösten när det bara är rönnbären kvar på grenarna och äta vartenda bär på bara någon timme.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

27 augusti 2014 21:24

Balans i tillvaron är viktig, men bäst är det väl när livet vänder den ljusa sidan till!
Sidensvansarna har inte kommit till oss ännu, de brukar dyka upp här i oktober. Då har de ätit sig igenom landet:-)))
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
mimio

mimio

28 augusti 2014 09:32

Det var en otroligt vacker och stor Rönn!
Jag kände en dam som brukade plocka rönnbärsklasar och frysa in. Till jul plockade hon fram dem igen och pyntade julskinkefatet, vackert!
Det där uttrycket silverklockor har jag aldrig hört men jag tycker mycket om det, nu har ju inte vi sidensvansarna så nära inpå här, så jag vet faktiskt inte hur de låter (men jag ska strax googla det) jag tänkte att deras färg o form påminner en silverklocka, naturens eget julgranspynt, ja liksom =))

http://mimio.wordpress.com

 
Cattis

Cattis

28 augusti 2014 11:52

Hej!

Ville bara säga att du har en fin och intressant blogg =)

Ha de gött

http://ninjafisken.bloggplatsen.se

 
Anne-christine

Anne-christine

29 augusti 2014 05:15

Jättefina bilder.
Jadu....betala räkningar är inge kul. Men man känner sig ändå rik då man betalt dem.
Ha en jätteskön fredag och helg nu vännen.
Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se