Direktlänk till inlägg 29 augusti 2014

HÖSTLIGT VEMOD

Av Anita - 29 augusti 2014 22:49

 

Sitter nere vid stranden och spelar på min nya trumma. Den har en dov, lite mystisk klang som lockar sädesärlorna.Dom kommer en och en och sätter sig på bryggan i en lång rad och bara glor.


Igår, kanske vi börjar med igår så det blir någon form av ordning och reda.

Min pappa sa att det är bättre att försöka göra något även om man inte kan. Det blir i alla fall bättre än att inte ens försöka.

 

Så jag som varken kan spika eller såga tog gud i hågen och satt igång.


I jordkällaren har potatiskätten ruttnat och fallit ihop. Dags att göra en ny för nu ska päran snart upp ur marken.

Tid tog det, slog mig på fingrarna gjorde jag men skam den som ger sig. Inte blev den vacker men den kommer säkert att funka i alla fall.


Frampå eftermiddagen bröts tystnaden av mullret från en gammal volvo. Det var gamle A som kom och vi satt på verandan och drack kaffe och pratade. Just då sken solen varmt och skönt.Solen är varm och skön ännu men när den går imoln finns det en kall krispig ton i luften.


Sundsvallsborna har varit här några dagar så jag är inte alldeles ensam. Var dit och fikade igår kväll.


Så blev det natt och imorse var det mulet och fuktigt och höstlikt. Det känns som om hösten kommer tidigt iår.

 

Jag gick ner till badstranden och då började det regna, ett duggregn som bara var som en fuktig dimma. Ute på vattnet simmade svanarna och canadagässen och det är för tidigt. Dom brukar inte komma så här tidigt på sin flytt söderöver. 


 

Badstranden är öde, bara några fina små spår efter rådjuren som går ner för att dricka varje dag.

Vattnet är kallt nu, bara 14 grader.


Idag har jag inte gjort så mycket, känt mig  lite låg och vemodig. Sommaren tog slut så fort och allt jag skulle göra blev inte av som vanligt.

Tankarna på att måla det vita på huset.

Den ruttna bryggan nere vid sjön som skulle fixas.

Loppisen som inte blev av.

För lite dans blev det också även om jag var iväg 5 gånger och hade det så kul. Känns trist att det liksom är slut på allting nu. Inga fler danser, inga nöjen och inte fester. Känns lite trist.


men va fasen. Det har varit en underbar sommar i alla fall och jag känner mig väldigt frisk och solbränd och den enda krämpa jag har nu är en stukad tå och det får man väl stå ut med.


Var en sväng ner till Datafia ikväll och vi tog en promenad ner till kyrkan.


Så rätt sent knackade det på dörren. Det var AMV och gubben som kom och det var trevligt. Det verkar inte bli alldeles folktomt i helgen i alla fall och det känns skönt.


Det här vemodet och saknaden av sommaren brukar alltid komma vid den här tiden och det får man väl leva med.


Dagens ord: Det är bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls och har man inte försökt vet man ju inte om man kan eller inte.

 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

30 augusti 2014 00:13

Den potatisbingen blev ju perfekt! Jag har en stooor potatislåda i källaren, men utan potatis. Vi sätter numera inte så´na knölar längre. Ica eller Coop får den äran att förse oss med potäter.
God natt med dig och ha en trevlig helg! Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

30 augusti 2014 00:52

Jag hoppas du hinner göra rönnbärsmarmelad innan fåglarna äter upp allt.
Potatislådan har jag redan berömt dig för.
Vad gäller den fina cadstranden har du inte berättat något om folk som kommer å badar, det måste ha varit massor med människor där denna fina sommar-eller?
Jag förstår ditt vemod när sommaren är slut, jag känner det också å precis som du går jag å funderar över allt jag skulle gjort, men som inte blev av. Vi är nog funtade så allesammans. Nu får vi börja tänka om å ta nya tag!

 
Ingen bild

margareta wårenius

30 augusti 2014 08:00

Tornsvalan , suverän bland sjättesinnet-utrustad är på väg mot sitt afrika, så nu är det tyst under takpannorna där det har pipit och krafsat !margareta

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

30 augusti 2014 10:48

Känner också vemod.
Och inte skulle det bli såhär på min semester, bommen i huvudet, medvetslös och hjärnskakning som fördunklar sinnet..
Hoppas på en fin höst..
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

31 augusti 2014 21:46

Visst känns det lite vemodigt nu när man inser att sommaren börjar gå mot sitt slut, men osedvanligt fin tycker jag att den har varit. Hoppas att det ännu kan bli några varma, fina dagar.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

2 september 2014 12:49

Han var klok far din! Bättre att lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge, heter det ju.
Jag känner mig ju alltid väldigt rofylld på höstarna. Juli är däremot en svår månad för mig. Vi har väl alla våra svackor och hos vissa är de årtidsrelaterade. Är ofta så tycker jag, i synnerhet när jag kommer hem från semesterresor, att fokusera på allt det man inte hann med istället för det som man faktiskt har gjort. Det är ytterligare något man får träna på. Tänk att man alltid måste öva sig på detta att leva.
Varmaste höstkramar till dig från mig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se