Direktlänk till inlägg 29 augusti 2014

HÖSTLIGT VEMOD

Av Anita - 29 augusti 2014 22:49

 

Sitter nere vid stranden och spelar på min nya trumma. Den har en dov, lite mystisk klang som lockar sädesärlorna.Dom kommer en och en och sätter sig på bryggan i en lång rad och bara glor.


Igår, kanske vi börjar med igår så det blir någon form av ordning och reda.

Min pappa sa att det är bättre att försöka göra något även om man inte kan. Det blir i alla fall bättre än att inte ens försöka.

 

Så jag som varken kan spika eller såga tog gud i hågen och satt igång.


I jordkällaren har potatiskätten ruttnat och fallit ihop. Dags att göra en ny för nu ska päran snart upp ur marken.

Tid tog det, slog mig på fingrarna gjorde jag men skam den som ger sig. Inte blev den vacker men den kommer säkert att funka i alla fall.


Frampå eftermiddagen bröts tystnaden av mullret från en gammal volvo. Det var gamle A som kom och vi satt på verandan och drack kaffe och pratade. Just då sken solen varmt och skönt.Solen är varm och skön ännu men när den går imoln finns det en kall krispig ton i luften.


Sundsvallsborna har varit här några dagar så jag är inte alldeles ensam. Var dit och fikade igår kväll.


Så blev det natt och imorse var det mulet och fuktigt och höstlikt. Det känns som om hösten kommer tidigt iår.

 

Jag gick ner till badstranden och då började det regna, ett duggregn som bara var som en fuktig dimma. Ute på vattnet simmade svanarna och canadagässen och det är för tidigt. Dom brukar inte komma så här tidigt på sin flytt söderöver. 


 

Badstranden är öde, bara några fina små spår efter rådjuren som går ner för att dricka varje dag.

Vattnet är kallt nu, bara 14 grader.


Idag har jag inte gjort så mycket, känt mig  lite låg och vemodig. Sommaren tog slut så fort och allt jag skulle göra blev inte av som vanligt.

Tankarna på att måla det vita på huset.

Den ruttna bryggan nere vid sjön som skulle fixas.

Loppisen som inte blev av.

För lite dans blev det också även om jag var iväg 5 gånger och hade det så kul. Känns trist att det liksom är slut på allting nu. Inga fler danser, inga nöjen och inte fester. Känns lite trist.


men va fasen. Det har varit en underbar sommar i alla fall och jag känner mig väldigt frisk och solbränd och den enda krämpa jag har nu är en stukad tå och det får man väl stå ut med.


Var en sväng ner till Datafia ikväll och vi tog en promenad ner till kyrkan.


Så rätt sent knackade det på dörren. Det var AMV och gubben som kom och det var trevligt. Det verkar inte bli alldeles folktomt i helgen i alla fall och det känns skönt.


Det här vemodet och saknaden av sommaren brukar alltid komma vid den här tiden och det får man väl leva med.


Dagens ord: Det är bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls och har man inte försökt vet man ju inte om man kan eller inte.

 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

30 augusti 2014 00:13

Den potatisbingen blev ju perfekt! Jag har en stooor potatislåda i källaren, men utan potatis. Vi sätter numera inte så´na knölar längre. Ica eller Coop får den äran att förse oss med potäter.
God natt med dig och ha en trevlig helg! Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

30 augusti 2014 00:52

Jag hoppas du hinner göra rönnbärsmarmelad innan fåglarna äter upp allt.
Potatislådan har jag redan berömt dig för.
Vad gäller den fina cadstranden har du inte berättat något om folk som kommer å badar, det måste ha varit massor med människor där denna fina sommar-eller?
Jag förstår ditt vemod när sommaren är slut, jag känner det också å precis som du går jag å funderar över allt jag skulle gjort, men som inte blev av. Vi är nog funtade så allesammans. Nu får vi börja tänka om å ta nya tag!

 
Ingen bild

margareta wårenius

30 augusti 2014 08:00

Tornsvalan , suverän bland sjättesinnet-utrustad är på väg mot sitt afrika, så nu är det tyst under takpannorna där det har pipit och krafsat !margareta

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

30 augusti 2014 10:48

Känner också vemod.
Och inte skulle det bli såhär på min semester, bommen i huvudet, medvetslös och hjärnskakning som fördunklar sinnet..
Hoppas på en fin höst..
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

31 augusti 2014 21:46

Visst känns det lite vemodigt nu när man inser att sommaren börjar gå mot sitt slut, men osedvanligt fin tycker jag att den har varit. Hoppas att det ännu kan bli några varma, fina dagar.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

2 september 2014 12:49

Han var klok far din! Bättre att lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge, heter det ju.
Jag känner mig ju alltid väldigt rofylld på höstarna. Juli är däremot en svår månad för mig. Vi har väl alla våra svackor och hos vissa är de årtidsrelaterade. Är ofta så tycker jag, i synnerhet när jag kommer hem från semesterresor, att fokusera på allt det man inte hann med istället för det som man faktiskt har gjort. Det är ytterligare något man får träna på. Tänk att man alltid måste öva sig på detta att leva.
Varmaste höstkramar till dig från mig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se