Alla inlägg under augusti 2014

Av Anita - 13 augusti 2014 08:32

 

Nu är det igång. Ledarna kom i förrgår fullastade med mat och två tält på en släpvagn och nu har det jobbats och möblerats om och bäddats sängar och det har varit ett väldigt flöj.

Mitt hus liknar inte alls det vanliga. Katten tittar sig förvånad omkring när hon kommer in.


Det är sängar både här och där och frysboxar och kylskåp är fulla med mat, konstig mat för det är massor av människor som är allergiska, fler än dom som kan äta allt. Vad har hänt med folket? Varför blev det på dette viset? Vilken tur jag har som kan äta precis allt utom möjligen röda karameller. 


Från hela Sverige och till och med från utlandet kommer dom, de 14 människor som ska bygga trumma. 

När tälten skulle upp igår var det blåsväder men det gick bra ändå.

 

Nu står dom där ett riktigt fint indiantält och ett partytält där man kan sitta och stöka med trummorna om det skulle bli regn, fast det ska det inte har vi bestämt.


Det är inte lika varmt ute nu och blåser som attan men då är det ju myggfritt. Vattnet i sjön har kallnat men det är fortfarande 20 grader.


Jag har mest gått omkring och tittat med storögd blick, plockat lite blåbär och vinbär och försökt städa lite i Loppisen. Nu ska jag flytta mina grejor ner till AMV:s husvagn där Kinabror och jag ska sova.


Håll tummarna för att det inte ska bli kaos och att det ska bli fina trummor.  

Dagens ord: Allt är inte omöjligt, bara mer eller mindre svårt.


ANNONS
Av Anita - 11 augusti 2014 07:14

Egentligen skulle jag inte ha tid att sitta här och skriva för jag har så förfärligt mycket att göra så jag vet inte hur jag ska hinna.


Dessutom är det bara mitt eget fel att jag låter dagarna gå med bara roliga saker. Fredag morgon åkte Kinabrors dotter och son tillbaka till Skåne och helt plötsligt var det väldigt tomt här.


Jag åkte och jobbade och när jag kom hem slängde jag mig i sjön och sedab följde jag med AMV och hennes gubbe och Kinabror till Hammarn och åt på hotellet. Sedan tillbringade AMV och jag mest hela eftermiddagen med att vara nere vid sjön och bada och jag gjorde några drömfångare till.


Kvällen tillbringade AMV och jag i bastun och så var den dagen slut och fort gick det kan ni tro.

 

Lördagen försökte AMV och jag att ge oss iväg för att plocka lite hallon. Vi fick väl ihop lite grann så pass att jag frös in tre små burkar. Så bakade jag en västerbottenpaj för hastigt och lustigt kom Kinabror på att vi skulle äta kräftor.


DansBritt kom och vi tillbringade några timmar nere vid sjön med att bada för nu gäller det att passa på innan vattnet blir kallare. De kallare nätterna kyler ner vattnet ganska kvickt men det är fortfarande 22 grader i vattnet.


Så iväg till Kinabror och där satt vi ute på hans nya trädäck och smörde i oss kräftor och räkor och pajer och lite av varje. Det enda som fattades var små löjliga mössor och lyktor.

    

DansBritt låg över hos mig. Den lilla fjaskiga katten Tassen kom faktiskt in och låg hos oss i sängen för första gång men vid tretiden började hon jama och fjanta sig så hon fick gå ut. Det är en väldigt konstig katt och hon verkar aldrig bli annorlunda. Nåja hon ser inte ut att lida någon nöd för hon är rund som en köttbulle.


Vid 4-tiden kom det ett vädligt oväder, regnet forsade ner, åskan mullrade och vinden ven. Vattnet forsade in genom den öppna balkongdörren men vi sov vidare till en söndagsmorgon. Nu skulle det minsann sättas igång med allt jag skulle ha gjort innan i veckan.


Dålig karaktär har jag. Det är bara att konstatera. I valet mellan roligt och trist vinner alltid roligt hos mig så när DansBritt åkt iväg och jag druckit kaffe hos AMV så drog vi iväg på auktion till en liten by som heter Selet.


Mest var det för att jag var lite nyfiken på den byn. Man har åkt förbi många gånger men inte varit in i byn. Det finns många små byar lite överallt som man aldrig varit till. Fint väder var det och jag hade inte tänkt ropa in något men ropade in lite julgranskulor för 20 kronor. 


AMV s gubbe är ju befälhavare på Ammeröfärjan och hade hört talas om att det skulle finnas en färja någonstans i Selet och visst hittade vi en liten en. Klart att han måste prova den.

 

Undrar vad den färjan används till. Ser inte ut att vara någon riktig väg på andra sidan.

Det var inte nog med underligheter i den byn. Längst bort låg en gård med rappad ladugård och hus, inte så vanligt i en by med bara trähus.

 

Ser väldigt öde ut och jag kan inte låta bli att fundera över vad i fridens namn det här har varit. Så stort och så många fönster i en så liten by. Är den någon som vet tro?????


Så stötte vi ihop med AMV o Gubbens kompisar och vi åkte på ett par loppissar. Köpte några bokmärken på en av dom och på den andra en liten sak i ben som var ett par som kramades. Fick ett trasigt gökur av dom som dom ropat in på auktion. Reservdelar till det jag redan har men som inte går så bra.

Sedan lite pizza  och dagen hade gått.


När jag kom hem hade Datafia varit hit med en säng jag skulle låna och frampå kvällen kom hon och henne gubbe och vi satt och fikade och jag kände lite ångest inför veckan som kommer och hur jag ska få till det.


Troligen kommer jag inte att skriva något mer på ett tag för det blir trumbyggar kurs hos mig och hos Kinabror och det kommer att finnas 16 personer som ska bo och äta här och hos Kinabror.


Kinabror och jag kommer att bo i husvagn nere hos AMV och alla ska äta hos mig i mitt hus. Mycket mat ska väl till. Nu har jag i alla fall fått till sängplatserna utom nere i strandstugan men det behöver städas överallt


Nåja, det är bara att sätta igång och inte sitta här och skriva. Önska lycka till för det kan nog faaan behövas.


Dagens ord: Allt ordnar sig på något sätt fast kanske inte som man tänkt sig.  


ANNONS
Av Anita - 8 augusti 2014 07:11

Just nu i den lite disiga och dimmiga morgonen åker Kinabror förbi. Han ska till Bräcke och lämna av dottern och barnbarnet vid tåget för nu är det dags för dom att åka hem efter en solig och varm vecka här i Fisksjön.


Det har varit mest sol och bad för dom men den lilla killen hade en önskan och det var att åka till Borgvattnet och titta på Spökprästgården. Så då åkte vi dit.


GPS ska man inte alls lita på när man far för vi åkte och åkte på krokiga, backiga och märkliga skogsbilvägar i evigheter kändes det som. Lillkillen blev åksjuk och jag undrar inte på det. Det blev ju bättre när vi äntligen kom fram.

 

Ett spännande ställe för en liten kille att utforska. Att gå runt och titta på gråterskornas rum, det blå rummet med tavlan med pojken som följer med blicken och naturligtvis gungstolen som sägs kasta ur den som försöker sitta i den.

 

Det var verkligen ett gott fika vi fick där, jättegoda mackor och gott kaffe att avnjuta ute i trädgården i det lite mulna och ljumma vädret.


Det finns lite mysko tavlor överallt och en massa gästböcker där man kan läsa om hemska äventyr och spökerier som folk upplevt där under åren.

 

I fönstret väntar gasten på att få säga buuuuuu.

 

Så satt vi på trappan lille killen och jag och han tyckte att någon stod bakom och tittade på honom så jag fick hålla armen bakom som skydd.

 

Det var en trevlig dag men när vi tog farväl av spökprästgården tog vi den riktiga vägen hem och följde skyltarna och inte GPS-en.

 

Kan bara säga som så. Den lille killen hade en massa mardrömmar på natten och kunde inte sova med någon reda


Jag däremot sov gott och igår var det gräsklippning som gällde. Pust och stön så jobbigt i värmen.

Skånefolket åkte till Döda Fallet men att gå där i stenskravlet i värmen fick vara för min del.


Jag satt nere vid strandstugan och gjorde drömfångare och badade då och då.

Så kom det några av växtfärgningstanterna och hade överraskningsfika för ett födelsedagsbarn och vilket ställe kan vara bättre än nere på min brygga.


 

Ni ska inte tro att jag ligger på latsidan hela tiden. Nej jag har plockat massor med ringblommor och gör nu ringblomolja som ska vara till ringblomsalvan som jag ska göra.


Dessutom stod jag och gjorde älggryta av min sista köttbit. Skåningarna hade önskat sig det innan dom åkte hem och det är klart att dom fick det.


Nu blir jag ensam några dagar. Nja inte riktigt så men i alla fall inga nattgäster på några dagar. Finns ju massor av planer på vad jag ska hinna innan trumbyggargänget kommer. Jag börjar med att fara och jobba en stund idag och naturligtvis en massa annat. Nästa gång jag skriver ska det minsann bli ord och inga visor för jag känner mig förbannad för vissa saker. MEN vi tar det nästa gång. Vem kan vara riktigt ilsken när det är så fint väder. 


Inatt har det regnat så luften är nytvättad och blommorna lyser starkare. 


Dagens ord: Lagom är bäst. Det gäller både vädret, maten och livet faktiskt.

Av Anita - 6 augusti 2014 07:08

 

Söndagen var det dags att åka till Döda fallet för att titta på Garvsyra och deras galna och roliga lustspel. 

Dagen till ära hade Tuppola putsat Tundebirden och även om jag inte är någon raggarbrud och aldrig varit det är det en ren fröjd att åka i den bilen.

 

Röd inredning, man sitter skönare än i den bästa fotölj, till och med säkerhetsbältena är röda och ur högtalarna hörs Elvis stämma. Vilken häftig bil.


Medan vi väntade på att spelet skulle börja och på att AMV med gubbe och kompisar skulle komma träffade jag två av mina jobbarkompisar från Reaxcer. Två härliga tjejer som det var så kul att se igen.

 

Oj vad vi skrattade. Vridläktaren är i sig en upplevelse när man åker runt och följer skådespelarna från land till stad.Det var en väldigt lyckad dag. Man hade lovat regn men det blev inget regn men lite lagomt mulet.


Måndagen kom och planen var att åka till Borgvattnet och spökprästgården. Kinabrors barnbarn ville så gärna se det men när vi fick höra att det skulle bli årets varmaste dag så ändrade vi planerna. Det blir ofta så " ändrade planer alltså".


Vi bestämde oss för att det skulle bli en dag vid bryggan.

 

Jag satt mig på strandstugeverandan och började göra drömfångare. Jag klarar inte längre att ligga i solgasset för den här dagen var det verkligen solgass och en värme utan like. 


Vi, det är alltså Kinabrors dotter och barnbarn som är vi den här veckan. Alla andra har åkt hem just nu.

Gamle A kom en sväng och det var verkligen länge sedan han dök upp. Det har varit dåligt med gubbar sista tiden.

 

Frampå eftermiddagen bytte vi solplats och for bort till Kinabror. Han grillade kött och vi satt där och mumsade och badade och bara tog det lugnt. Datafia kom en sväng också och så blev det kväll. Det var fortfarande över 20 grader varmt fast solen var på väg att gå ner.

 

Så blev det tisdag och jag var tvungen att äntligen ta mig samman och göra det jag lovat sedan länge. Plockar ur ett

frysskåp fullt med gammalt kött ät grannen. Först gjorde jag en tur till honom på sjukstugan för jag hade lovat att komma och hälsa på.


Det var ett lidande att försöka få ur alla grejor ur frysskåpet. Det var en enda frusen klump av alltihopa. Jag var tvungen att tillkalla Kinabror och vi försökte med hetvatten, med hårtork och till och med med en såg för att försöka få ur grejorna medan blodvattnet rann utöver golvet.

Dessutom var det på övervåningen och det var stekande hett där uppe. Torkat ur och städat de andra frysarna och kylarna hade jag redan börjat med tidigt. Kan bara säga att jag luktade ve och fasa om händerna och att det behövdes många tvättar innan jag blev som en människa igen.


 

Det är tur att man kan kasta sig i sjön och bada när man känner att man inte står ut med värmen längre. Så det gjorde jag, inte bara en gång utan många.


Nu hade vi nya planer förstås. Vi skulle fara på utflykt på sjön. Bada vid gyllenen sanden och åka bort till en fin klippstrand och där skulle vi sitta och äta vår medhavda fika, men ack så vi bedrog oss.


Kinabror kom med båten och vi for. Så började det bli dimmigt och lukta rök. Det var den förfärliga skogsbranden i Sala som spridde sin brandrök ända hit och det är säkert en så där 30-40 mil dit. Otroligt och stackars människor som råkat ut för detta.


Nåja vi badade men så började åskan mullra och vi åkte hem till Kinabrors brygga istället och där åt vi upp fikat.

 

Inte så exotiskt som jag hade tänkt mig men i alla fall. 


Nu flyttade Kinabrors dotter och barnbarn bort till honom så inatt har jag sovit ensam i huset och det har inte hänt på väldigt länge nu. 

Idag ska vi i alla fall åka till Borgvattnet och när jag tittar ut genom fönstret ser jag att just nu är det mulet i alla fall. Ger mig ut i trädgårde för att vattna det första jag gör.


Dagens ord: Det blir nästan aldrig som man tänkt. Det blir till att ha en plan B och ta det som det kommer.

Av Anita - 3 augusti 2014 07:43

 

När det är en sådan här sommar med sol och åter sol går tiden så fort. Nu har Sonen varit här en månad och det är dags för honom och hans fjälla att åka tillbaka till Skåne. Jag kommer att sakna dom väldigt.

 

En sista öl på torsdag kväll.

 

En sista träff med kompisarna på förstukvisten. Som ni ser så både cyklas det och åkes moped för att inte tala om fyrhjulingarna som man far omkring på men nu är Sonens fyrhjuling inställd i "maskin".


Så tidigt på fredag morgon åkte vi det 10 milen till flygplatsen och dom flög iväg. Hem och bytte sängkläder för frampå kvällen skulle Kinabrors dotter med son komma och ligga hos mig.


En förunderlig dag var fredagen. Det skulle bli grillfest hos Broder B men det såg mörkt ut på himlen. men....har det inte regnat på flera veckor så varför ska det regna ikväll.


Jo ni så är det väl alltid.

 

Vilken attans tur att han spände upp en gammal presenning för vi  hann inte mer än sätta oss så började det regna. Det var lite hål här och där så lite regn kom ner på vissa av oss.

 

Som vanligt när det är fest så är vi många och den här dagen var det en liten samling småfolk som satt sig ner som hastigast för att få i sig lite att äta. Annars sprang dom omkring i timmar och jagade varandra, lekte kurragömma och hade hur kul som helst. Barn det är grejor det. Önskar att man hade sådan energi som dom har.


Ja, så blev det kväll och så kom Kinabrors dotter och son och så blev det en ny dag.


En blåsig dag. Jag började dagen med att ta undan lite gräs ur blomrabatten och stöka lite i trädgården. Sedan åkte vi bort till Kinabror och hela gänget drog väst i sjön för att kolla en sak.


Nu ska ni få höra. När min pappa var väldigt ung hittade han en stenyxa vid en källa väst i sjön. Den finns nu på museum i Östersund. En arkeolog var dit för några år sedan och hittade fler rester från stenålderstiden. Klart att vi skulle dit och titta.


Källan hade klart och fint och jättekallt vatten och jag tror säkert att det funnits människor där borta för länge länge sedan. Det känns så även om vi inte hittade några stenåldersfynd.


Vi gick omkring i vattnet. Det var fin sand och blålera på botten och jag hittade en fin näckros som jag satt i håret och sedan tog hem till min damm.

 

Ja, vad gjorde vi sedan. Badade förstås och jag stekte abborrfileer med kräftstjärtar, dill och smör emellan. Det blir väldigt gott ska ni veta. 


Dagarna går så fort. Jag gick hem och fortsatt med mitt trädgårdsarbete, badade och gick tillbaka till Kinabror för vi skulle steka kolbollar frampå kvällen. Stannáde till en stund hos Sundsvallsborna och pratade bort en stund.

 

Jag lyckades inte så bra med kolbullarna. Inte kan jag vända dom i luften och dom ville gå sönder men det är ju så att dom går sönder i magen också och smaken var det inget fel på i alla fall.


Så gick ännu en dag och AMV och jag pratade om att man inte hunnit alls det man tänkt. Jag skulle kunna göra en lång lista på vad jag skulle gjort som inte hunnits med. Drömfångarna jag skulle gjort, loppisen jag skulle gjort iordning. Nu har jag bestämt mig för att spara med loppisen till nästa sommar. Det är bara att inse att jag inte kommer att hinna. Det är blåbärsplockning och hallonplockning och vinbärsplockning som ska göras och sällskapslivet tar en hel del tid men va fasen. Man får väl ta det som det blir.

Moster hade hört av en gammal tant ett ord som man väl får ta till sig. Det får bli dagens ord.


Dagens ord: Allt man tänkt göra och som blev ogjort. Efteråt ser man att det gick ändå. Så varför oroa sig och jäkta.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se