Direktlänk till inlägg 24 oktober 2014

TILL SIST

Av Anita - 24 oktober 2014 09:31

Redan från morgonen anade jag det. Det luktade snö när jag gick ut för att mata fåglarna och molnen hängde som skitiga disktrasor på himlen.


Så satt Sonen och jag vid frukosten. Han som är en som inte sitter och latar sig hela tiden skulle dra iväg till Stedesbacken och röja sly. 

Då kom Datatias pappa och hälsade på och så kom Kinabror och lille Jack. Så gick några timmar och när alla hade gått började jag med det som väntat på mig och stört mig i flera år.


Städning av Grisskåpet. Oj, det tog hela dagen men nu är det ordning och reda åtminstone i det skåpet. Ute började snön vräka ner.

 

Vräkte och vräkte och i samma takt sjönk mitt humör lägre och lägre ner. 

Det var ju ikväll som Kinabror, Dansbritt och jag skulle åka till Kälarne och lyssna till Svenne Rubins.


Sonen och jag åkte till Kinabror för att äta middag och sedan var det dags att klä om. Inte gick det bra heller. Jag letade efter mina snygga byxor (kan väl inte åka i träningsoverall som jag alltid går runt i hemma). Hittar dom inte. 

Vräker ut allt ur garderoben och dom är helt försvunna, vart vet inte jag. Samma när jag skulle ha ett par sockar. Alla var omaka eller hade hål på tån. Rafsade runt i byrån och ute vräkte snön ner. Vad ska man ha på fötterna? Kan ju inte ha gummistövlarna precis och inte foffatofflorna heller.


Suck och pust. Håller man på att bli gammal när man tycker att det känns gruvsamt att klä om och ge sig ut på något kul. Snöns fel.

 

Nåja vi kom ivgä till slut och det var tur så bra och roligt som det var. Underfundiga texter och sång om sånt man känner igen. Härlig rivig musik och massor med glada människor trots vädret. Tror till och med att dom blev förvånade över publikens busvisslingar och rop och klapp. Roligt var det.


Kinabror körde dit men naturligtvis drack han lite öl så jag skulle köra hem och satt där med en klump i halsen och såg blötsnön vräka ner och jag förstod hur hemfärden skulle bli.

Jag hatar att köra bil och med blötsnö i massor och mörker och trafik så är det rena fasan. Låg och körde i 60 och hade bilar bakom mig och det störde mig mest. Fy sjutton. Hjärtat bankade och inte vågade jag bromsa heller. Kallsvetten i pannan och hjärtats slag. Det lugnade inte ner sig förrän flera timmar sedan jag tog mig hem. Jag hatar snö.Det är tusen gånger värre än regn. Nu har det börjat regna istället och hur vägen ska bli efter detta.Inte har dom kommit med grus eller skrapa heller och nu har det gått ytterligare en vecka. Nu känner jag mig faktiskt på lite halvdåligt humör. Jodå jag vet att man inte ska reta sig på det man inte kan göra något åt. Det säger ju alla postivitetsgurun men det skiter jag i.


Dagens ord: Är man förbannad på vintern och kylan är det väl i alla fall en jävla mänslig rättighet att vara det.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

24 oktober 2014 11:08

Vilken tur att ni kom iväg när det nu var så roligt och trevligt. Och tur att ni kom hem helskinnade igen, även om det var jobbigt att köra. Här är det mörkt och dystert, men i alla fall ingen snö.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

24 oktober 2014 13:44

Svenne Rubin var det länge sen jag hörde eller hörde talas om. Minns att jag tänkte på gatan där min pappa bodde när jag hörde "De gör så rysligt fint på tomten". Där var det nämligen en ständig tävlan mellan alla grannar utom han. Andra pärlor är "Samma dag som brandstation brann ner" och "En omaka kaffekopp". Får leta på Spotify och Youtube, tror jag. Tack för inspirationen!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 oktober 2014 17:47

Precis dom låtarna sjöng dom och så en ny låt som handlar om "svart slang" hur det kan gå då man tar bensin istället för diesel som han tydligen gjort några gånger. Skitkul låt och det finns alltid något tänkvärt i deras låtar som med fint på tomten. Här har snön börjat gå bort och byvägen är som en soppsmet så man får väl försöka hålla sig hemma. Ha en bra helg och lyssna gärna på Svenne Rubins

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

26 oktober 2014 07:45

Uscha för snön! Bättre med sommar, för då blir man sååå mycket gladare.
Hejssvejs!

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 sept 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften. I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.   I gråheten känner jag min längtan fa...

Av Anita - Torsdag 19 sept 09:32

Här ser ni en som är en mästare på att skjuta upp saker som jag inte vill göra. Det är väldigt lätt att lura sig själv och säga: "Jag gör det sedan för innan måste jag göra det där och det där. Det man måste göra är ofta det som går fort eller är l...

Av Anita - Tisdag 17 sept 09:40

  Igår hade jag "plocka in-dag" och det var i sista minuten för i natt har det varit minusgrader. Min fuchsia som är stor som ett träd får nu stå inomhus ett tag innan den sover sin vintersömn i jordkällaren.   Jag började med att flytta in to...

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se