Direktlänk till inlägg 26 oktober 2014

ALLA DESSA DAGAR SOM KOM OCH GICK

Av Anita - 26 oktober 2014 18:04

Visst har det varit en konstig vecka. Snöade 1,5 dm, regnade bort i två dagar och nu är det helt plötsligt sol och ganska varmt. Tala om berg o dalbana. Jag är så oändligt nöjd med att det inte snöar för varje snöfri dag är en bra dag.


Började dagen med att ge fåglarna solrosfrö. I hinken låg en liten liten tjock mus och sov. Oj vad skräckslagen hon blev när jag kastade ut henne ur hinken. Henne, säger ni "hur kan du veta att det är en hon"? Inte vet jag. det kändes bara så. Söt var hon också.


Jag har ett litet problem med fågelbordet. Det är så att jag har nötskrikor i skogen runt om och dom äter som jag vet inte vad. Troligen stoppar dom munnen fulla och gömmer det någonstans för framtida bruk. Jagar bort småfåglanrna gör dom ocksä.

 

Sonen har inte haft så tur med vädret den här semesterveckan man han är en tuffing och avverkar och drar hem ved till mig även om det regnar.

 

Jag har stökat i trädgården och tänker på att det är kanske sista dagen för iår som jag kan stöka omkring i trädgården och känna doften av jord och multna löv. För mig är det en fröjd att hålla på utomhus, lika mycket fröjd som det är missmod när jag är tvungen att städa inomhus.


Fredagen var en sådan dag, städa inomhus alltså, men som tur var så hade jag hjälp av Sonen som har vissa drag efter sin pedantiske far och vill ha det städat omkring sig.


Igår var det så fint väder att Kinabror, Sonen och lille Jack tog en promenad ner till badstranden.

 

Jack gillar att kuta omkring i sanden så det sprätter omkring honom.

 

Med en liten valp har man det aldrig trist det är då ett som är säkert.


Så var det vintertid och jag ska inte lägga ner någon tid på att yvas över det för det har jag skällt på i fem år på bloggen så ni har säkert hört vad jag tycker. Bara en kort kommentar till det: Jäkla fjask och satans dumheter.


Vad ska jag mer berätta.

Jag höll på att köra på en älg när jag for hem idag. Varit till fd grannen på äldreboendet och hälsat på en liten stund.

Vägen är nästan omframkomlig och dom som skulle laga har inte kommit och det har gått flera veckor. Snart får jag väl gå ner till byn.

Kinabror, Sonen och jag har ätit älgstek idag. Gjort en stor en så jag kan ta med mig till faster på Alnön.

Imorgon far Sonen tillbaka till Skåne och jag ska vara hos faster någon dag.


Sonen har jobbat hårt och stundtals vilar han på soffan.

 

Jag badade bastu nere vid sjön igår kväll. Det var ett tag sedan nu och det var väldigt skönt men.....jag hoppade inte i sjön och tvättade mig utan gick upp till huset och tog en dusch istället. Jag är ingen vinterbadare, det är då ett som är säkert.

 

Tänk så världen blir annorlunda när det kommer fram en liten solglimt. Hoppas att morgondagen blir lika fin för både dig och mig. Skulle tro att det blir lite tjatigt med väderpratet men för mig har vädret stor betydelse kanske mycket mer än för dom som bor i stan och vistas inomhus hela tiden.


Tänk vad jag är glad att jag äntligen slipper sitta instängd på ett kontor och inte komma ut förrän det är alldeles mörkt. Här i Fisksjön är det väldigt mörkt på kvällarna för här lyser inte en enda lampa, jo föresten. "mitt ljus i mörkret" på andra sidan sjön har en lampa som skiner hela vintern som ett litet hopp i den kolmörka världen som omger mig här i skogen.


Dagens ord: Den här tiden vet man aldrig vilket väder det är när man vaknar på morgonen. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2014 21:19

Så härligt att snön försvann igen. Nu hoppas jag att den håller sig borta ett bra tag till. Här har det också varit ett par skapligt sköna dagar och idag har solen tittat fram och det har varit 12-13 grader varmt.
Visst är det ett tjafs med det här flyttandet på tiden. Jag tycker att vi skulle ha sommartid året runt och inte hålla på och larva så här.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margareta wårenius

27 oktober 2014 08:57

det är då för väl att du har en stor och stark son som kan ta itu med saker som inte du orkar - han börjar väl ändå förstå att mamma behöver hjälp - är bara ett plus om han vill ha ordning

 
malin

malin

27 oktober 2014 10:45

Härligt ändå att snön försvann. Fast det är tråkigt med regn -.-

http://Marlineblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se