Direktlänk till inlägg 27 oktober 2014

SKOGEN OCH JAG

Av Anita - 27 oktober 2014 14:09

Nu måste man passa på. Solen skiner och ingen älgjakt igång. 

Sedan jag varit på jobbet en sväng kom jag hem och bestämde mig kvickt. Nu ska det plockas tranbär och göras gele som är så gott till älgsteken.


 

Nog kan man gråta blod när man ska köra på den här vägen men gå går ju bra.

På tal om gå.

Många människor går i skogen och många förstår inte njutningen. Man går fort för att få motion och man har hörlurar så man inte ska höra vad som händer runt en. Många springer så svetten lackar.

 

Jag strosar. På myren där växer tranbären och jag lyckades plocka ihop en halv liter och lite har jag kvar i frysen så jag är nöjd med det. Lavskrikan kommer fladdrande från en gren och pratar med mig. Jag har alltid med mig lite bröd när jag går i skogen för nästan jämt kommer fåglar och vill sällskapa. På den här myren brukar korpen och lavskrikan hålla till.


När jag gå hem ser jag två järpar som sitter och äter hängen på alen nere vid bäcken. Stannar och står stilla och tittar på dom. Stillsamt är det som gäller om man vill se djuren. Hjärpar är så söta.


Går ner till badstranden en liten tripp och där träffar jag strömstaren som nyfiket kollar på när jag rensar diket så survattnet kan rinna ut. Där finns små insekter som strömstaren gillar att äta.

 

Hem och i björken sitter gröngölingen och hackar.


Mustachen och Sonen sitter i köket och pratar och jag kokar lite kaffe åt oss.


Så är det dags att packa korgen och ge oss iväg, Sonen och jag. Jag hinner koka lite gele av bären och jag känner mig lite som rödluvan som ska till farmor med mat. Nu ska jag då till faster och jag har packat korgen med lite mat härifrån.

 

Det är en färdig älgstek, en bunke med sås jag gjort, lingonsylt och lingondricka och mandelpotatis från Stedesbacken och sist men inte minst pressgurka efter farmors recept. Faster och jag ska göra oss en riktigt god middag imorgon för jag ska ligga över hos henne inatt.


Så nu mina vänner blir det kanske tyst från mig några dagar och ni kan vila er ett tag från mig.


Dagens ord: Att gå långsamt i skogen och dra in de goda dofterna och prata med djuren känns bra mycket bättre än att älga fram som ett tok bara för att få motion.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

27 oktober 2014 14:30

Hälsar välkommen hit ner till kusten. Kommer du idag så har du i alla fall tur med vädret för idag är det kanonfint!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

27 oktober 2014 16:38

Önskar dig några trevliga dagar hos faster!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

27 oktober 2014 19:00

Så sant så. Tänk vad mycket man missar om man jäktar på i skogen. Ha det så trevligt nu hos Faster.
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.

 
Äppelblom

Äppelblom

28 oktober 2014 00:02

Nej, inte ska man jäkta när man går i skogen. Jag vill helst gå ensam och bestämma min egen takt och när jag vill stanna till för att titta på något eller bara lyssna på fåglarna eller gransuset.
Hoppas du får en trevlig samvaro med din faster!
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

28 oktober 2014 06:34

Det finns människor som springer genom hela livet!
SÅ mycket dom missar!
Nötskrikor är glupska. Det enda raka är väl att ha en fågelautomat där de inte kommer åt fröna.
Ha det så gott hos Faster!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

28 oktober 2014 07:13

Att vara i skogen är ju så rogivande och avkopplande! Jag brukar också tänka tillbaka till våra somrar då vi va i "Kronstuga" i Fisksjön! Det första dygnet var jag så ofantligt trött, somnade jag där jag satt, ofta....efter det dygnet kändes det så bra...Förstod att jag kopplade av så otroligt när jag kom dit så jag behövde "sovdygnet" där!Vilket mysdygn Du får hos Din Faster! Kram Ann

http://www.dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Barbro

28 oktober 2014 18:26

Du är fantastisk Anita. Det verkar så mysigt når du skrider omkring i skogen och alla djuren som du ser och som ser dej. Ja nåt särskilt är det med dej.

Själv upptäcker jag aldrig nåt i naturen. Jag har väl för brått för att se. Måste lära mig eftertänksamhetens lov.

 
Soldansaren

Soldansaren

29 oktober 2014 20:14

Vilken härlig korg att få!

De där vägarna påminner mig om min barndom och där jag bodde då. Där fanns det också sådana där vägar att gå i gummistövlar på.

För övrigt borde vi över huvud taget lära oss att leva lite långsammare.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

29 oktober 2014 22:39

Hej och hoppas du tog dig hem enkelt och säkert längs Sveriges vackraste väg, 86;an. I samband med en militär repövning i oktober 1987 fraktade jag fyra Göteborgare längs den vägen och de var helt andlösa. Sa att de inte trott att det fanns nåt så vackert i Sverige. Ungefär den här tiden med alla färgerna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

31 oktober 2014 08:13

Jag älskar skogen, är så glad att den börjar precis utanför min tomtgräns. Skogen gör att man kan varva ned, men trots att den är så nära är jag där alldelses för lite. När jag hade hund kom jag ut oftare. Bra att du påminner mig, i helgen ska jag ut i skogen! Jag förstår inte heller de som har hörlurar när de är ute i skogen eller när de är ute över huvudtaget, är de rädda förs sina egna tankar? Jag springer en del i naturen och skulle aldrig drömma om att ha lurar på mig, det förtar ju helhetsupplevelsen och det är en så bra att kunna rensa huvudet.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se