Direktlänk till inlägg 31 oktober 2014

ÅKA BORT OCH ÅKA HEM

Av Anita - 31 oktober 2014 08:51

Att åka bort gör jag alldeles för sällan men den här veckan blev det av. Sonen skulle åka tillbaka till Helsingborg så då måste han till Sundsvall för att flyga. Då var det lämpligt att äntligen komma mig iväg till faster.

 


Det är alltid lika glädjefullt att hälsa på henne. Vi pratade länge första natten som vi alltid gör. Hennes säng är så skön och jag har sovit gott. Inga fjädrar som sticker en i ändan som jag har det i min gamla säng.

Tisdagen sken solen och det var 16 grader varmt. Man trodde att man alldeles läst fel på termometern, rena sommarvärmen.


Gulliga kusinen C kom och Broder B:s fru och lille gullige Liam så vi satt länge och pratade och sällskapade.

 

Frampå kvällskvisten var det dags att duka fram älgsteken och såsen och lingonen och gurkan och lingondrickan. Min andra kusin kom också in på¨mat.

 

Faster kokade potatis.

Onsdag var det samma fina väder och på eftermiddagen drog jag hemöver efter en strålande vacker indalsälven. Jag spelade Svenne Rubins och solen sken och ingen trafik att tala om så det var en fin och glad resa. Tyvärr hade batteriet tagit slut i kameran. Det är väl ganska typiskt. Den fina utsikten skulle jag viljat dela med mig av.


Inte bara det. När jag kom hem åkte jag till Kinabror och upptäckte att jag inte hade telefonen någonstans. Letade som en galning men inte. Ringde till faster för att höra om jag glömt den där men inte. Till slut hittade jag den under dynan på förarsätet i bilen. Tänk vad man blir beroende och speciellt nu när min vanliga telefon är trasig. Lite tomt var det hemma nu när jag vant mig vid att ha Sonen hemma.


Igår kom ekorrarna tillbaka efter att varit i skogen länge. Nu är det två men kanske kommer fler.

Inte bara ekorrarna kom igår. Igår kom min vän S från stan och hade med sig en väninna och dom hade med sig goda pajer och ljuslyktor och annat smått och gott och blev kvar hela eftermiddagen.


Under över alla under. Till slut kom grusbilen och vägskrapan så nu ska väl vägen bli något så när framkomlig igen.

Nu är det grejor på gång. Idag kommer AMV o Gubben och fram¨på kvällen kommer DansBritt. Det är ju en särskild kväll i kväll men det berättar jag om sedan. 

Likaså blir det ljusstöpning imorgon så det kommer att bli en del under helgen.


Nu får man väl ta och plocka fram alla ljuslyktor till kyrkogårdarna. Vi får väl ta det när vi far och handlar idag, jag och Kinabror.


Vid fågelbordet sitter ekorrarna och mumsar. Tyvärr funker inte min kamera ännu men tids nog så är väl batteriet laddat.


Dagens ord: Att ha goda vänner att umgås med är trots allt viktigare än all världens rikedom men.......inte skulle det göra ont att ha en miljon också.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

31 oktober 2014 20:22

Så härligt att ni också fått några dagar med lite skönt höstväder.
Jag förstår att du saknar sonen, men du har många goda vänner som dyker upp då och då.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

1 november 2014 08:21

Är det inte lite grann det som är själva meningen med att åka bort - att man får åka hem igen sen?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

1 november 2014 12:00

Ser att du haft en trevlig resa och ibland behöver man faktiskt komma bort lite grand för att kunna uppskatta det som man har därhemma. Ordspråket "Borta bra, men hemma bäst", stämmer väl.
Här är grått idag, men det är bara att gilla läget.
Ha det bra och må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Eivor

Eivor

2 november 2014 00:35

Då hoppas jag ni hade enriktigt fin och trevlig helg.

Själv ah jag ju hållit på datoreländet men nu är jag kvar och börjar min bloggpromenad. Hör av mig igen.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

2 november 2014 11:51

Kommer man med en korg full av älgstek med tillbehör, är man välkommen överallt!
Kom gärna hem till oss! Du får eget rum med en skön säng å alla huvudstadens attraktioner på gripbart avstånd ,- å potatisen kan vi koka😋 å sen böter det jätteskönt att komma hem till Fisksjön igen å slippa stadens buller å bång!
Kramen!

 
Ingen bild

Bamse31

2 november 2014 11:54

Inte "böter" utan "blir det" ska det stå!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se