Direktlänk till inlägg 4 november 2014

MOSSA, MOSSA PÅ ER ALLA MÄNNISKOBARN

Av Anita - 4 november 2014 08:54

 

Minns ni vem som sa så? Nicke Lilltroll. Så snart jag ser mossa tänker jag på honom och julaftonsmorgon när han var på radion och hade ömse problem med tomten och annat skrymt. Tänk så förväntansfull man var då fast man fick så lite julklappar jämfört med vad barnen får nu. Kanske ändå att man var mer glad för det man fick, utom för hemstickade sockar förstås. Nu skull jag sätta betydligt mer värde på ett par sockar för nu är det snart dags att börja frysa om fötterna.

 

Jag tycker mycket om mossa och den här tiden syns och känns mossan innan snön kommit och medan gräset blivit guldockrafärgat. Jag tycker om färgerna och för mig blir det som att dra ner en gardin när snön kommer och förstör allt.


Går ner till bastun med en hög av rosa nytvättade badlakan. Ibland den här tiden är luften så speciell. Tystnaden så liksom tung och massiv men efter en stund börjar man urskilja många ljud.

 

Några änder flyger upp. Dom är konstigt nog kvar ännu. Korpen kraxar i skogen. Hunden Gösta på Skekviken skäller några skall. Två svanar ger sig iväg mot Singsjön.


Sanden knastrar under fötterna. Jag stannar och renasr diket vid badstranden. Det porlar och viskar. Borta vid Kinabror hör jag honom stöka med bryggan. En hackspett trummar på en murken telefonstolpe och ekorren skäller på mig från toppen av en gran.


Skymningen kommer fort nu. Bara på en liten stund är det nästan mörkt. Tänk om det kunde bli några fler dagar innan snön kommer. Dagar då man kan ägna sig åt att bara vandra omkring och njuta. Jag förstår inte hur någon kan önska sig snö redan. Den kommer ju att vara i månader efter månader och nog blir man väl innerligt trött på halka och skottningen och blöta som fastnar på kläderna och får vantarna att bli blöta och kalla och fy fan. Bara jag tänker på det så blir jag rent förbhannad.


 

Jag bär in ved. Kokar upp köttsoppan som jag gjorde igår. Känner att kallklimpen har stelnat. Tar fram ett stort härligt kokt älgben till hunden Jack. Nu ska minsann Kinabror, Jack och jag festa på "gammeldagsmat".


När man går badstrandsrundan hinner man tänka en hel del, tänka och känna. Undrar lite om vi glömt att känna. Att vi glömt att lyssna, känna dofter, hur marken känns under oss och att se dom små små tingen som finns överallt omkring oss.


Kanske glömmer vi känslorna och använder oss av förståndet och hjärnan alldeles för mycket.

Vad svamlar jag om föresten? Om jag använt förståndet istället för känslan hade jag kanske valt andra män och andra vägar i mitt liv för inte har känslan alltid lett mig rätt minsann. Tvärt om. Så nu ska jag fara ner till Datafia för vi ska träna joga så nu ska jag sluta surra.


Hör på nyheterna att det kommer att bli ett jäkla väder imorgon med snö och storm och jag som lovat åka till fd grannen. Vi får väl se. Väderlekstjänsten har haft fel förut. Jag håller tummarna för att det kommer regn och inte snö.


Dagens ord: Ni som inte har snö. Gå ut och njut av dofterna och mossan om ni kan.

 
 
Ingen bild

Fillifjonkan

4 november 2014 10:00

SÅ HIMLA FINT!
Du kan konsten att beskriva,man riktigt känner knastret du skriver om ,hör bäckens porlande.
Jag har läst din blogg i flera år men aldrig kommenterat,dåligt av mig!
Du är SÅ underhållande.
Håller med dig om att vintern är ett riktigt elände.
Fina bilder bjuder du också på.

 
Ingen bild

Bamse31

4 november 2014 10:32

Håller med filifjonkan-du skriver så fint, så man känner att men är med dig vid Fisksjön. Skulle kunna skriva om mina upplevelser här hemma i stan, men det är svårt att få fram nåt poetiskt ordval om vardagen i stan. När jag skriver set här, har regnet kommit, det sommska bli massor med snö hos dig. Var till ögonläkaren igår å konstaterade att det blir bara sämre- jag har grön starr. Såg att Sofie hamnat på sjukhus, hälsa henne att hon måste friskna till och fortsätta med sitt bågskytte. Jag sköt båge i min ungdom, det var kul, men nu skulle jag nog inte klara av att träffa tavlan ens.
Ack den som hade köttsoppa på älg med kallklimp!
Kramen

 
Ingen bild

Susanne

4 november 2014 14:14

Som vanligt klokast av oss alla är du Anita! Du får mig alltid på gott humör 😊!

 
Ingen bild

margareta wårenius

4 november 2014 15:52

Ja visst är det så - vi har glömt att känna efter, speciellt höst och vinter; vi springer på asfalt snabb snabb in i Galleriorna(värmestugorna) som har växt upp som svampar ur jorden. Strålkastarljus, musik överallt. Trängsel trängsel. shoppaloss shoppaloss.

 
Soldansaren

Soldansaren

4 november 2014 21:49

Som flera andra här skriver: Du har förmågan att skriva så det känns som man går bredvid dig. Alla dessa år då jag har druckit kaffe med dig på verandan, gått badstrandsrundan och skrikit vårskrik.
Jag tror för övrigt att vi skulle må mycket bättre om vi tog oss tid att bara vara och känna och inte snurra omkring med så mycket annat. Vi har så bråttom med så mycket annat att vi missar det där andra. Det riktigt väsentliga.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

4 november 2014 22:30

Det är få förunnat att kunna se och njuta av naturen som du gör! De flesta tittar rakt fram, och skyndar till nästa mål. Det gäller att stanna upp, och titta på det som finns bredvid och även undertill på marken. Där finns många skatter, och det visar du på dina fina moss-bilder.
Kramar till dig i höstmörkret!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

5 november 2014 13:31

Hej Anita! Idag har Du säkert en vidunderligt vacker dag i Fisksjön......Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Äppelblom

Äppelblom

5 november 2014 15:54

Du har så rätt - det är bäst att passa på att njuta innan snöeländet kommer. Idag promenerade jag 1,5 timme uppe i skogen - tyst som i graven - utom när korparna flög högt över mitt huvud och bröt tystnaden med sitt kraxande. Vi har bara ett par grader + och lite duggregn, men det är ganska skönt ändå. Jag klädde mig väl, men blev lite kall om händerna.
Imorgon vet jag inte om jag vill vakna - snö på gång och inga vinterdäck påsatta.
Må väl min blogggvän - snart vänder det!

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards