Direktlänk till inlägg 10 december 2014

NÄR SOLEN SKINER

Av Anita - 10 december 2014 10:28

 

Ett par dagar med fint väder och solsken de få timmar som solen är uppe under den här tiden. Då är det läge att strunta i allt, dra ner sparken till sjön och ge sig ut på en härlig sparktur.

 

Så kan man stanna för hos Kinabror och dricka eftermiddagskaffe innan man drar vidare på sjön.

 

Det var riktigt varmt. Solen värmde faktiskt på ryggen och det var bara .5 grader kallt. 


Klart att man plockade fram tomtar också. Det kan aldrig bli nog mycket tomtar tycker jag.

 

När jag nu tittat på Ernst program på tv så gjorde jag också två toppar av mossa och visst blev det lite kul.

 

Så gick måndagen fort som vanligt och jag stökade lite grann med lite av varje.


Igår var det lika fint och då får man passa på. Kinabror ska ju snart åka till Skåne och jag passade på att få hjälp med att få hem julgranen. Jag haittade faktiskt en jättefin borta på Stedesbacken och han tog den på fyrhjulingen och körde hem den.

 

Så passade jag på att bära in en massa ved för det ska ju bli dåligt väder.

Jag fick hjälp att hunden Jack. Han bar och bar ett vedträd i taget.

 

Så åkte Kinabror och jag till fd grannen på äldeboendet och hälsade på och så handlade vi lite.

Det var brorsans tur att laga mat och jag ville inte ta bilen bort till honom utan satt på mig pannlampan och åkte spark på sjön i mörkret. Nåja, det var inte så mörkt. På andra sidan sjön lyste "mitt ljus i mörkrets" lampa och månen började gå upp. Det är vid sådana tillfällen jag önskade att jag hade en bättre kamera. Det såg ut som det brann när den började segla upp bakom skogskanten och stjärnorna lyster klara och starka. Sjön sjöng sin ödsliga sång när den sprack i kylan och det var en riktigt härlig månskensutflykt.


Idag är det andra bullar kan ni tro. Det har börjat blåsa och det småsnöar och det är mörkt fast klockan är så mycket. Nåja man får väl glädjas åt de soldagar som var. För varje dag som går kommer vi närmare våren. Det får man inte glömma. Varje snöfri dag är en härlig dag.


Vad mera. Jo alla skriver om regeringen och valen och den stora balen som ska vara idag. Jag säger då bara ett. Den där kärringen som blev ledare för Moderaterna har ju sagt att vi på landet är dummare än dom i stan. En sån som inte bara tänker det utan säger det måste väl vara dum själv. Då vet man då i alla fall vilka men inte ska rösta på för man förstår att då kommer verkligen alla pengar gå till storstaden och vi blir ännu mer utarmade än vi är. Jag ska inte lägga mig i politiken för man märker ju att det är pengar och makt som är det enda som gäller. Nog om det. Inte ska jag sitta och titta på balen heller.


Nej nu ska jag gå ut och hämta posten. Sedan får vi se. Jag vet att jag ska torka älgkött idag som har legat i saltlag i några dagar. Det brukar bli jättegott.

 


Dagens ord: Hoppas att inte träden blåser omkull

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

10 december 2014 11:15

Vilka underbara bilder du alltid visar här hos dig och njut nu ... de soliga dagarna, de fina dagarna ... Det försöker jag göra. Håller med dig i att det är MAKTEN som styr politiken och inget annat även om man inbillar sig det då och då. Och har man sagt nå´t så urbota dumt som Anna Kinberg Batra får man också vara beredd på att få äta upp det i evinnerliga tider. Det tydde ju inte på något slags intelligens (även om det var ett tag sen (1998) och hon har försökt att be om ursäkt för det nu: "Det är fortfarande det dummaste jag har sagt offentligt." ) Ja jösses så mycket grodor det hoppar ur munnarna på ... främst ... politiker. Själv kommer jag aldrig att rösta på ett parti som inte värnar landsbygden mer( aldrig t ex på Miljöpartiet som vill höja bensinpriserna och införa kilometerskatt på åkarna/landsvägstransporterna innan järnvägen är utbyggd och det finns alternativ att frakta miljövänligare etc etc) Snart börjar det väl luta åt att man = jag inte vill rösta överhuvudtaget även om det (nästan) är en demokratisk "plikt". Vad fint du har fått med de där mosstopparna vid trappen och alla dina tomtar och granen ser helt underbar ut och vovven och ... Ibland längtar jag väldigt mycket upp till dig och ditt liv må du tro. Här går ekorrhjulet snabbt (och det är svårt att hoppa av när man har barn och barnbarn som "pockar på" och det förbaskade arvskiftet som fortfarande hänger över en). Som tur är ska vi fira julen i Skåne och borta kopplar jag av bra mycket bättre än hemma. KRAAAAMAAAR till den bästa av Skogsnuvor ...

http://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

10 december 2014 11:19

Vilken bra blogg du har. Kommer gärna in fler ggr här.

Mvh
Anki.

http://tidochrum.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

10 december 2014 14:25

Härligt med en sparktur på sjön. Här har vi inte någon is ännu och våra sparkstöttingar har varit dåligt använda de senaste åren. Tyvärr för jag gillar att åka spark.
Så fint du pyntat vid trappen a la Ernst - måste nog testa jag också.
Må så gott och kram till didg!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

10 december 2014 19:41

Vilken gullig bärhjälp du har!
Ja du, när det kommer till politiken vet jag snart varken ut eller in. Ju mer jag läser om det rådande läget desto osäkrare blir jag på vad jag ska rösta. Det enda som är säkert är att SD är uteslutet. Men vilket är det bästa motalternativet?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

11 december 2014 13:27

Alltid när jag läser hos dig så slås jag av vilket härligt liv du lever.
Blir nästan sugen att flytta rakt ut i skogen någonstans.
Den där turen på sjön i månen, wouw!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

13 december 2014 16:01

Håller med dig om att tomtar kan man alldrig få för många av.
Så jättefint Du gjort. Ernst har många braiga idé er han.
Ja det var klantigt sagt att vissa är dummare än andra. Säger man så är man ju ouppfostrad i min mening. Ska en sån leda........??
Äh...politik är inte min grej. Dom bara pratar pratar å prater.

Trevlig Lucia till dig.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se