Direktlänk till inlägg 13 december 2014

SVENSKA HJÄLTAR

Av Anita - 13 december 2014 22:46

 

Jag råkade se det programmet på tv igår. Jag brukar aldrig se på såna där galor. För det mesta så handlar det ju om idrottsmän som sparkat in onödigt många bollar i mål eller åkt omåttligt fort i backarna. 

Nu blev jag i alla fall sittande och tittade på dom verkliga hjältarna. Dom som finns i vardagen och riskera liv för andra människor.

Det var två ungdomar som räddat en 2-åring från att drunkna, det var tre brandmän som mot allt förnuft gett sig ut i den brinnande skogen i somras och lyckats rädda en man mot alla odds. Det var de tre gamla nunnorna som tog emot flyktingar och hjälpte dom till ett bra liv. Det är mod och det är hjältar det. Jag blev riktigt rörd.


Åter tillbaka till min lilla verklighet där jag verkligen inte gjort några hjältedåd.

Torsdagen for jag iväg för att jobba en stund och för att handla en massa mat till julgröten på fredagen.

Jag hann också äta lunch med DansBritt innan jag for till Håsjögården för att förbereda och duka och stöka-

Det är så att varje år strax innan jul brukar vi fixa julgröt och mackor och lite annan för åkarna och även så iår men nu håller vi till på Håsjögården där det finns gott om plats.


 

Så igår morse for jag för att plocka fram och koka gröt och värma glögg och allt som ska vara. Vid 10-tiden började dom droppa in. hungriga och pratsugna och många blev det under förmiddagen.

 

Det har snöat lite lätt ungefär som om vår herre, eller vem det nu är, har drösslat lite ungefär som florsocker på en semla.

 

Det tog mest hela dagen innan jag var klar. Det blir ju en massa disk och stök och jag tror vi var närmare 30 personer.

Åkte hem och så kom Kinabror och Lille Jack

Dom åkte till Skåne imorse och nu kommer det att bli tomt och trist när dom åkt. Jag är ju faktiskt helt ensam i byn. Tur att det bara är en vecka tills Sonen kommer hem.


Idag har jag städat lite grann, plockat ihop hundben och hundleksaker som låg lite överallt runt omkring.

Så for jag till DataFia. Hon behövde träna på sin instruktionskurs på medicisk yoga så vi gjorde ett entimmars pass och satt och pratade ett tag sedan.

 

Det är ju lucia idag men det har gått obemärkt förbi. Ingen att lussa för och ingen har lussat för mig. Den tiden är för länge sedan borta och försvunnen i den tid som var. Roligt hade vi ju. Sonen och jag lussade hos alla tre gårdar som var bebodda då och jag tror att alla blev glada då vi kom tussande i snön med kaffe och pepparkakor. 


Nu sitter jag och ser lucian på tv och det får väl vara bra så. Det som har varit har varit och kanske blir jag lucia på åldrevården om jag har mitt hår kvar när den dagen kommer.


Dagens ord>: Det är bland vanligt folk de verkliga hjältarna finns fast dom ofta verkar i tysthet. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

14 december 2014 03:06

Du var en söt Lucia fast du var mörkhårig då.Såg du händelsevis tv-programmet med 94- åringen som var Lucia å hennes tärnor var i samma ålder. Alla hade rullator å dom sjöng Luciasången.
Häftigt!! Men du hat många goda år kvar dit, Anita. Sjäöv tänkte jag lussa för min fru i morse, jag kom med kaffe, men använde tv:s Luciaprogram på min iPad istället å det gick bra.
Vilka åkare är det som du bjuder på gröt?
Håsjö kapell ligger väldigt vackert å är rena julkortsbilden.
Tänkte på dig å handlade älgskav som jag bjöd till Luciamiddag. Det blev gott, fast de går nog inte upp mot dina älgstekar! Har bakat min andra sats med rullrån, denna gång experimenterade jag med citronsmak. Jag börjar få snits på dom nu. Ska göra en sats till julklapp till våra barn jämte min egen cognacsmaksatta julsenap som jag vet att dom gillar.
Tråkigt att du blir ensam några dar, men du har ju både ekorrar å fåglar runt dig. Kramen från mig.

 
Ingen bild

margareta wårenius

14 december 2014 06:43

vi sitter oxå framför TVn och njuter av het Kaffelatte och Lussebulle!. Är glada att vi slipper ifrån hala vägar tidigt på morgonen, som det var då barnen var i skolåldern.

 
Soldansare

Soldansare

14 december 2014 14:30

Nej, det blev ingen Lucia för mig heller igår. Men julbord blev det och i kväll ska det bli lite adventsmys med lussebullar. Det är inte så dumt det heller.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

14 december 2014 23:36

Jag åt min frukost tillsammans med tv4 lucia och det gick också bra.
Så fina ni var du och sonen. När mina flickor bodde hemma, så hände det att vi lussade för grannarna. Lite småmysigt och uppskattat tror jag.
Må så gott och det gläder mig att du bara har pudersocker på marken. Samma här!
Kram till dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

15 december 2014 09:38

Det finns många vardagshjältar som inte vet om att dom är det. En sån är du. Tänk bara så fantastiskt att du står där och fixar gröt m.m till åkarna. Här regnar och blåser det idag så det blir nog inte ljust på hela dan. Men det är då det är mysigt att gå en bloggrunda och läsa allt fint som skrivs där.
En stor kram till dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

15 december 2014 10:14

Fina bilder! Nu igen! Måste leta reda på min egen kamera och börja ta lite bilder själv också.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

16 december 2014 08:28

Till Bamse: Så roligt att du lyckats få till rullrånen och har något nytta att bjuda på till jul. Jo åkarna som äter julgröt är mina gamla arbetskamrater eller vad man ska kalla dom. Jag jobbade ju i över 20 år på en lastbilscentral.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se