Direktlänk till inlägg 22 december 2014

OLYCKA

Av Anita - 22 december 2014 14:18

 

Jag städade sonens rum, såpskurade golven och bytte sängkläder till påslakan med älgar på. Jag satt upp bonader men tomtar och satt in en liten julgran och några ljus. Jag satte på ett extra element för att få det varmt och skönt.

Jag tände lyktor ute så att det skulle lysa inbjudande tills sonen kom från Skåne.


Det är tur att jag är väsignad med goda vännen. Sonen skulle komma med flyget till Sundsvall igår klockan 10 på kvällen. Eftersom jag är en fjask att köra bil i mörker och halka och det är så där 12 mil dit så gruvade jag mig men Datafia erbjöd sig genast att köra. Hon har en ny fyrhjulsdriven bil och vi åkte ganska tidigt.


Vi åkte till IKEA och åt och gick omkring i godan ro för vi skulle inte handla någonting utan bara gå och titta på alla som for omkring som galna hundar, stressade och tokiga.


Vi tänkte åka till 'Faster G på¨Alnön och dricka lite kaffe och på vägen dit ringde telefonen och det var Sonen.

Han berättade att han satt i ambulansen och att han och Fjällan blivit påkörda i en rondell. Sonen var rätt ok men Fjällan hade brutit höger överarm och slagit sig ordentligt. Bilen var bara skrot.


Jag som alltid oroat mig när Sonen kört bil upp från Helsingborg och nu skulle dom bara en liten bit hemifrån och det här hände. Det kändes som ett slag i magen och man kan bara vara glad att det gick så pass som det gick.


DataFia och jag for i alla fall till faster G och drack lite kaffe innan vi drog hem igen.

Hem till Fisksjön och aldrig har det väl varit så tomt och ödsligt och snöigt och ensligt som igår kväll.


Så kom det en ny dag som det alltid gör. Min plan hade varit att fara och handla mat men återigen snöade och snöade det som sjutton. Då kom det för mig. Varför ska jag fara och handla. Behövs väl ingen mat nu när jag är ensam i jul.


Som vanligt är jag ju omgiven av änglar i människoskepnad. TuppOla erbjöd mig av sin hemgjorda goda älgkalvsylta.

Telefonen har gått varm från människor som alla har sagt att jag kan fira jul hos dom. Min kusin på Alnön till och med erbjöd mig att fara hit och hämta mig de 24 mil som det är hit. Det ni kära vänner är att ha änglar omrking sig.


Så kom PappersBeda med man och dom hjälpte mig att ta in julgranen. Det är svårt att sätta i och få granen rak om man är själv. Det behövs nästan två till det.

Efter ett tag ringde Datafias son, Storfiskarn och erbjöd sig att hjälpa mig med granen. Ja ni ser, det är inte synd om mig men synd om Sonen och Fjällan. Hon ligger fortfarande kvar på lasarettet med ont. Hoppas att hon får komma tillbaka hem innan jul.


 

Snön vräker ner . det är massor med fåglar i massor utanför och jag har för första gången klätt julgranen utan att ha något sällskap. Plockat fram alla de gamla välkända julsakerna ur sina askar men idag kändes det lite sorgligt.


Jag har stekt revbensspjäll och egentligen skulle jag dra hem ved och skotta men jag känner mig låg. Jag har pratat med massor av folk i telefon idag så det är som det är. Snön och veden får vara tills imorgon.


Dagens ord: En olycka kan hända så lätt.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

22 december 2014 14:58

Lider med dig, Anita... läste ju på FB vad som hänt... Skönt att du har så många vänner som ställer upp och som gärna hjälper dig och ser till att du mår bra.
Tur i oturen att det inte blev allvarligare skador... materiella ting går att ersätta, men personskador kan vara mycket värre.
Tänker på dig-... sköt om dig!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

22 december 2014 15:06

Men så tråkigt Anita! Nu tycker jag verkligen synd om dig, för även om du har fullt upp av vänner som tänker på dig, så måste det ju vara en stor besvikelse att inte du fick dina julgäster som tänkt var. Det enda positiva i det här är väl att det inte gick värre i den där bilolyckan. Hoppas att Fjällan får lämna lasarettet så att hon får fira jul hemma.
Varma tröstekramar!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Susanne

22 december 2014 16:42

Känner mig ledsen för din skull Anita!
Men du får se det som så att det hade ju kunnat sluta värre!En sån fantastisk människa som du har även fantastiska vänner 💖! Ljus i värme och varma tankar sönder jag till dig kloka fina vän 👎

 
margit

margit

22 december 2014 17:13

TUR I OTUREN..Kunde nlivit mycket värre. Men trpkigt att nu kunde sonen inte komma på besök till Julen. Kramar!!

http://margitholm.blogg.se

 
Karin

Karin

23 december 2014 22:27

Otur Anita! Trots olyckan önskar jag dig en fin och mysig jul, för det tror jag absolut att du får!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

25 december 2014 09:34

De är bättre med en stuga vid fiskarsjön - än 10 lägenheter i Sundsvall

 
zaq

zaq

29 december 2014 10:36

Hua vilken år tur i oturen, såå tråkigt då man väntar och längtar!
Jag firar itne längre jul, iallafall itne på julafton, och jag gör som jag vill med altl vad pynt och dylikt heter, bryr mig inte ett skvatt om någon besserwisser klagar att inte staken står i fönstret på rätt ddag elelr om julgardinerna inte kommit upp elelr ned i "rättan tid" för det är min tid som gäller o ska jag palla det som kallas jul så gäller det att ta det lugnt, väldigt lugnt!

MEn jag tänkte, vilken vacker gran du har, så fin så fin!

Sen eftersom jag läst bakvägen så vet jag ju att du fått både besök och varit i goda vänenrs lag under julhelgen, vad underbart med vänner!

Det finns som någon sa, inte lika mycket av i stan, man blir anonym i mängden, i byn var det annat!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se