Direktlänk till inlägg 30 december 2014

ELD

Av Anita - 30 december 2014 19:36

  

Eld är både en välsignelse och en fara. Skönt att värma sig vid. att laga mat vid. Vi skulle inte klara oss utan eld men elden är också hemsk och kan ödelägga och bränna allt i sin väg. Till och med ett litet ljus kan ställa till stor förödelse.

Det fick jag vara med om i söndags kväll.


Så här var det. 

Jag hämtade Sofipropp för vi skulle fara på bio tillsammans med DataFia på filmen "Micke och Veronica".

Först skulle vi äta och vi satt oss i köket och tände adventsstaken av trä. 

Så gick vi in och skulle se en stund på tv. Så drog brandvarnarn igång tack och lov. Jag förstod genast vad som hänt och rusade in till köket. Ljusstaken stod i ljusan låga och duk och bord brann. Jag slet åt mig en stor stekpanna som stod på spisen och lyckades nästan kväva elden med den  Ropade till SofiPropp att hon skulle tömma på vatten och så slängde vi alltsammans i diskhon.

 

Så skakis man blev. Jag som alltid brukar vara så försiktig med elden och så blir det så här.


Då började jag tänka på hur det skulle kunna bli om det börjar brinna och jag sover på övervåningen. Visst skulle jag kunna ta mig ut via balkongen för där hänger en repstege men jag skulle ju inte kunna ringa brandkåren för jag har ju alltid mobilen på nedre våningen. Jag får nog börja ta med den upp. Tänk att stå utanför och det är 3 km till närmsta granne. Hela huset skulle brinna upp innan jag kunde larma. Vilken förfärlig känsla.


Vi åkte i alla fall och såg filmen och den var jättebra. Se den!

 

När vi kom hem gjorde vi chokladfondy och doppade frukt i. Vet att jag stavat fel men det skiter jag i för ni förstår vad jag menar i alla fall. 

 


Så igår kom TuppOla och hämtade SofiePropp och mig och vi åkte till san. Jag köpte en ny skrivare och 2 BRANDVARNARE. Nu ska det minsann pipa.


När vi åkte hem snöade det något alldeles kopiöst. En bil låg på sidan om vägen i snön. I stan var det blötsnö men i Hammarstrand var det 10 grader kallt så dörrarna på bilen frös fast.


Vi tog hem SofiPropps katt Felicia som ska vara hos mig några dagar. Hon är söt som en ängel men har väsnats och jamat och levt om hela natten så jag har inte kunnat sova.


Som tur är så är ju Broder B här nu och han tog Kinabrors fyrhjuling och skottade till mig så jag slapp det idag. Dessutom hjälpte han mig att installera skrivaren. Nu ska jag börja förbereda maten tills imorgon när vi ska ha fest men vi blir inte så många kanske runt 10 personer bara.


Jag önskar er alla ett gott nytt år


Dagens ord: Kom för allt i världen ihåg att släcka ljusen!!!! 


 
ANNONS
 
Oslofru

Oslofru

30 december 2014 20:09

<3 Vill du bli Årets blogg på oslofru.com och på så sätt dra mer trafik till Din blogg? Gå in och se vad som ska till för att vara med och delta!

Tävlingen pågår nu! ;) Lycka till!

http://www.oslofru.com

 
Annika

Annika

30 december 2014 23:07

Men hjälp vad läskigt. Men vilken tur att du hade brandvarnare. Vi funderar på att se den filmen och nu då du skriver att den var bra så kommer vi absolut att se den. Men nu först ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
En stor nyårskram till dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

30 december 2014 23:47

Du har gjort en nyttig erfarenhet. Träljusstakar är farliga å tar eld när ljuset brunnit ner, men det finns möjligheter att komma runt farorna..tur att du hade brandvarnare! Jag har jobbat ett antal är med bränder , så jag vet farorna.
Bra att du kom på att ta med mobilen upp till sovvåningen. Den kan vara användbar även i andra situationer när du behöver snabb hjälp, så ha den på gripbart avstånd vid sängen.
Jasså, ni blir BARA 10 pers
till nyårskvällen. Vi blir 2!
Så blir det på ålderns höst, de yngre vill leva loppan å då passar vi inte in, men vi klarar oss ändå. ska köpa hummer å ostron å lite annat å så,öppnar vi en flaska sprudlande vin å skålar med varandra till TV-sändning å oväsen utanför.
Hoppas du får en fin nyårsafton med dina nära å kära å lånekatten.
Kramen å Gott Nytt År!

 
TantGlad

TantGlad

31 december 2014 06:54

Ja dedär jädrans stakarna. Jag höll på att elda upp huset här med på juldagen. Fy fy så fort det kan gå.
Tack för din fina kommentar, och för din jättebraiga blogg. Nu kör vi så det RYKER välkommen 2015. Måtte detta år bli skitbra.

GOTT NYTTT ÅR vännen!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Cordelia

Cordelia

31 december 2014 10:06

Vilken tur att det hände när ni var hemma och att det gick så pass bra som det gjorde! Jag har aldrig ljus tända om jag lämnar rummet. Släcker alltid...Lite fnoskigt kanske men med två nyfikna katter finns det inget alternativ och samtidigt är det en bra brandförsäkring. ;-)
Gott nytt år i stugan!

http://hemlighus1.wordpress.com

 
Ingen bild

Ethel

31 december 2014 12:07

Gott Nytt År till dig Anita.

 
Karin

Karin

31 december 2014 18:17

Gud ske lov att det finns brandvarnare!
Önskar dig ETT GOTT NYTT ÅR!
Hoppas att du gläder mig/oss med många härliga inlägg under 2015!
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

31 december 2014 18:45

Vilken tur i oturen! Jag är totalnojig när det gäller eld och tänder därför sällan levande ljus, vilket i och för sig är lite tråkigt eftersom det är mysigt också. Men det är nog bra att ha mobilen bredvid sängen, av flera orsaker.
Kram på dig och gott nytt år!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

31 december 2014 19:09

Tack och lov att det stannade vid ett tillbud! Så du efter tolvslaget inatt kan konstatera om det blev ett GOTT NYTT ÅR eller inte...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

2 januari 2015 12:53

Du ska ha telefonen i närheten av dig för sjutton! och en direktnummerknapp till 112 för det kan faktiskt hända andra saker än att det börjar brinna!
Säger hon som vet att ett hjärta kan börja krångla långt tidigare än man tror :-/

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se