Direktlänk till inlägg 14 januari 2015

VINTERTRÄDGÅRD

Av Anita - 14 januari 2015 10:40

 

Vinterträdgård, då tänker man på en inglasad trädgård med exotiska växter, citroner och olivträd och sånt fint men faktiskt så är det väl en vinterträdgård det här också. Det är ju min trädgård och det är ju vinter. Nog faaan är det vinter.


Tänk om man hade råd att ha en dräng. Tänk om man slapp skotta och skotta och skotta. Jag skottade några timmar igår men orkade inte med att skotta. Efter två timmar är man ganska matt i både rygg och ben.

 

Jag hade varit iväg på byn och jobbat och fikat med DansBritt och så tog jag sparken och fort bort till Skåneungdomarna. Dom har lekt i snön, åkt spark och byggt en snögrotta. Nu är det dags för dom att åka tillbaka till landet där ingen snö finns men det finns ju halka och storm och gråväder.


 

Sparkarna är tillbakalämnade och titta så långt jag har ner till vedboden. Dit ska jag skotta idag men det är ju så kallt, 18 grader och jag blir iskall i ansiktet efter ett tag men jag måste ju faktiskt skotta dit ner för jag har slut på veden inne.

Ingen ska påstå att livet är roligt i snön men vad ska man göra. Det är bara att kämpa på men det blir lite jobbigt när det blir flera dagar på raken med snöskottning. Hörde att fram över helgen skulle det komma massor med snö igen.


Nej nu slutar vi att tänka på eländet. Kom nu inte och säg att det är gratis gym och träning för kroppen. Jag hatar sådana positivitetsuttalande. Det är bara kärringen Lanefält med sitt knip som kan komma på något sådant dumt. Skulle sätta en hoper sådana kärringar att skotta snö och bära ved hos mig så tror jag dom blev tysta ganska fort faktiskt. Konstigt är det egentligen. 


Nåja, eftersom jag levt på gammal skåpmat nu i flera veckor handlade jag igår och unnade mig en tulpanbukett.

 

Så fina och krispiga och färggranna dom är. Dessutom köpte jag mig en hel massa blodapelsiner för det är min älskilngsfrukt och just nu är dom saftiga och fina och goda. Man måste unna sig lite av livets goda om man ska orka med. Nej nu måste jag ut igen. Ha en bra dag och ni som har en gubbe eller en dräng som skottar åt er. Ta vara på honom. Han är guld värd så koka honom en riktigt god kopp kaffe.


Dagens ord: Ni som slipper skotta snö var glada och lyckliga. 

 
 
Karin

Karin

14 januari 2015 13:03

I Skåne har det regnat i stort sett sen mitten av november. Nästan varje dag och oftast hela dagen. Och alla man pratar med säger: Tänk om det hade varit snö, vi får vara tacksamma att det bara är vatten!
Jo, det är vi, faktiskt, för skottning är inget vidare!
Kramar Karin
PS Vid jul under 2-3 dagar hade vi faktiskt snö, hoppas att det var vår enda vinter!!

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

14 januari 2015 15:56

Även om du inte gillar vintern så tar du vackra bilder av den i alla fall!
Vilken härlig tulpanbukett, det har inte blivit av att jag köpt någon ännu.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

14 januari 2015 20:23

Ja du.........
Nog ÄR sommaren bäst allt.
Usch för kyla och skotta en massa snö.

Må så gott och........Vi närmar oss sommaren dag för dag. Det du!
Och du.....håller med dig om vintern.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

margareta wårenius

15 januari 2015 06:09

kan du inte önska dig en snöslunga i julklapp!

 
Göran

Göran

15 januari 2015 08:51

Håller med Margareta, vad du behöver är en juste snöslunga och ett par rejäla hörselkåpor att ha på medan du kör den. Eller kanske ännu bättre - en traktor med skopa. Men det är ju bara det att de är ju så j-a dyra . En gammal baklastare från tidigt 70-tal går ju loss på 40-50 tusenlappar. En slunga kan du säkert komma över begagnad för några tusen. Tipsa dina anhöriga om du skulle behöva en sån!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

bamse31

15 januari 2015 10:57

Om jag vore yngre( i din ålder) å ensamstående, skulle jag ställa upp som dräng å skotta snö å göra andra grovjobb åt dig. Nu går inte det, om inte någon annan nappar på din krok, så jag föreslår i likhet med
med "singelfarsan" att du skaffar dig en begagnad snöröjningsmaskin. den behöver inte bli så dyr, men man ska ha klart för sig att bensindrivna apparater kan vara svårstartade vid sträng kyla, som ni ofta har däruppe, åsså måste man se till att man alltid har bränsle hemma till dom, så det är lite att tänka på till skötseln med. En dräng är på sitt sätt självgående 😜. Jag hoppas att "kärringen Lanefelt" får läsa din blogg!
Fina blommor du skaffat, tänk att dom finns att köpa i dina trakter! Trodde inte att man levererade såna blommor långt ut i landsbygden i Norrland. Det finns ju inte hur mycket som helst av tulpaner från Holland. Du fotar så bra,Anita. Kram.

 
Ingen bild

Barbro

15 januari 2015 16:41

Ja tänk så det kan bli. Numera skottar jag bara framför ytterdörren eftersom jag bor i hyreshus. Det kommer en traktor med jämna mellanrum och tar bort allting överallt. Men några meter från dörren får vi klara själva. Och jag tycker att det är jätteroligt att skotta snö. Härom dan var jag ute flera gånger och tog undan. Då skottade jag fram till sophuset och till bilen och lite här och där bara för att jag tyckte det var så härligt väder och för att jag inte behövde.

Du får gno på och jag förstår att det inte är lika kul när man måste. Du får tänka på ljuset och solen och hur fint det är med allt det vita...

 
Ingen bild

snöflinga!

16 januari 2015 15:22

Meh! köp en barnpulka i plast och dra veden uppe på snön.
så behöver du bara en liten stig ner till vedboden.

 
Soldansare

Soldansare

17 januari 2015 18:31

Tycker att du är en tuffing som kämpar! Här är det ingen snö bara en massa is på gator och trottoarer. Lokalreportrarna har varit ute och åkt skridskor på gatorna. Själv har jag dobbar på skorna men det hade säkert gått fortare med skridskor...

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards